Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа

Лидерът на "Възраждане" отговори
22 май 2023 09:16, Александър Попов
699
Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов отговори на Бойко Борисов, след като вчера сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България,  беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“.

Какво написа Борисов?

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, посочи лидерът на ГЕРБ.

"Днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали.

Още по темата
В тази връзка призовавам още веднъж демократичните системни партии да застанем обединени в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество", гласи постът му.

Отговорът на Костадинов:

Снощи Бойко Борисов осъдил (и той барабар Петко с жълтопаветниците) протеста на Възраждане срещу намесата на Европейската комисия във вътрешните ни работи. Съмнявам се той да е писал текста - все пак досега не съм го чувал да използва в речника си думи като инфилтрация и контрапункт.

Все пак съм длъжен да отговоря - инфилтрацията на враждебното американско влияние в нашето общество продължава почти необезпокоявано вече повече от 30 години и беше време ние българите да почнем да се борим срещу този тумор в държавата ни. С вчерашния протест ние просто направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности. България отново ще бъде свободна и независима. И нито ГЕРБ, нито патериците им ПП и Доносническа България, нито която и да е от другите американски метастази в страната ни ще спре този необратим процес! С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности.

Още реакции

Проявата предизвика и реакция на Министерството на външните работи (МВнР), което осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София. В позицията се посочва, че подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява, заявяват от външното ни министерство.

Европейската комисия също осъди „вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство в София“. В позиция, изпратена до БТА от Представителството на комисията в България, се посочва, че правото на мирен протест е основна ценност във всяко демократично общество, но всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още по темата: възраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
525
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
590 Мо4а е български паметник на съветската окупация, изграден с български материали, труд и пари, в центъра на София, по времето на мракобесния комунистически режим. Той е руска пропаганда, която ни напомня, кой е нашия господар, Русия. Затова, българите , които са го построили, ще си го преместят. Има и решение на Софийска община да бъде преместен.
524
6
 
7
 
! Отговори
Киряк Стефчов преди 11 месеца
Тъжен ден за еврофашистите. Първо им заляха сектантския храм с боя, а после и самите укрофашаги признаха, че Бахмут е презвет окончателно и цялата им пропаганда миналата седмица как контраофанзивата била започнала и вагнеровците отстъпвали отиде на вятъра. Много ме радва като гледам как се пенявят и врякат из всякакви форуми, фейсбук групи и клипчета.
523
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руската неофашистка партия Възраждане, да бъде забранена, докато не е станало късно. Руснаците, чиито знамена развяват от Възраждане, са новите фашисти, или неофашистиге на 21 век.
522
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По всичко личи,че на следващите избори през август,партията Възраждане ще се уголеми и разшири! Защото са по близки до мисленето на масите!
521
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А бе защо трябва да обичаме лошите,а мразим добрите?
520
7
 
13
 
! Отговори
Б.Б. XAMEЛЕОН преди 11 месеца
Точнно пък Б. Борисов за "боя" няма право да говори - самият той толкова пъти се е пребоядисвал, че повече прилича ня'къв хамелеон (комунист - мутра - умерен "националист" - евроанталнтик - "транс"либерал). К. Костадинов, ако не друго, поне до моемнта не си е СМЕНЯЛ БОЯТА.
519
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом един път си позволил да се пръскат със спрейове и бои всичко и всички,сиреч не си наказвал извършителите и не си написал правила и закони,така ще бъде,че и по лошо! А сградите нямат нищо общо и не са виновни!
518
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 590 Кои ние бе? Казвам че до сега едни си правеха каквото си искат и сега другите като направиха същото реакцията е коренно различна спрямо вторите. Защо така? Едните може да го правят а други не така ли излиза?
517
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
изражданИЕ да се забрани веднага. Тия рашисти, преоблечени като "патриоти" нямат място в парламента. Защитават руското посолство и комунистически паметници, веят руски знамена, после били "патриоти". Вие сте едни жалки копейки
516
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пътя с боята,яйцата,паветата и др. , не е прокаран от Възраждане и не е техен патент!
515
18
 
18
 
! Отговори
Социаглиcт преди 11 месеца
Копейкин е лyдзавръзване, няма място в парламента! Присъствието му там е доказателство за това колко е пpoзд болшинството от българския народ.
514
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 588 Вие се биете в гърдите, че сте патриоти а защитавате комунистически паметници. Комунистически, не руски.
513
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 587 Абе ти в пещерата ли живя до сега? Колко пъти мацаха по сгради, паметници и дори руското посолство? Това сега е по същия пример. Сами са си виновни като започнаха с мацането, сега реват че им отговарят с мацане.
512
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами тоя от ЕС където е написал призива за мирна демонстрация,първо да озапти западните си демонстранти,щото ние с нашите демонстрации сме слаба ракия в сравнение със Западните!
511
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Копейката ще "освобождава" по руски. Но преди това ще потърка нара в кауша. Човека си е за прокурор и затвор
510
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами тя София цялата е намазана с боя където и да се обърнеш,че не ми прави впечатление чия е сградата и какво пише или не пише! Това някой може да каже че е артистична визия на младото поколение!
509
8
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 11 месеца
А когато миналото лято разнасяха бесилки, ковчези и черни чували за трупове от ЕС се кефихте и мълчахте. Когато дрогирани платени от черепа хвърляха домати яйца и умряла риба по сградите на държавността пак си мълчахте. Сега защо ревете - логичен резултат от действията на Радев, Кирето, Ристе и Славчо
508
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А бе като мятаха официално яйца и боя на Дондуков можеше,а сега не може!
507
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До 579 Покажи тогава кой закон определя цапането с боя като вандализъм. Няма такъв. Повреждането на нещо е вандализъм, цапането не е повреждане.
506
7
 
2
 
! Отговори
Алов преди 11 месеца
Разбличиха пожарникаря от Банкя той си инфилтрира_ всеки ден