Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа

Лидерът на "Възраждане" отговори
22 май 2023 09:16, Александър Попов
699
Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов отговори на Бойко Борисов, след като вчера сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България,  беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“.

Какво написа Борисов?

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, посочи лидерът на ГЕРБ.

"Днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали.

Още по темата
В тази връзка призовавам още веднъж демократичните системни партии да застанем обединени в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество", гласи постът му.

Отговорът на Костадинов:

Снощи Бойко Борисов осъдил (и той барабар Петко с жълтопаветниците) протеста на Възраждане срещу намесата на Европейската комисия във вътрешните ни работи. Съмнявам се той да е писал текста - все пак досега не съм го чувал да използва в речника си думи като инфилтрация и контрапункт.

Все пак съм длъжен да отговоря - инфилтрацията на враждебното американско влияние в нашето общество продължава почти необезпокоявано вече повече от 30 години и беше време ние българите да почнем да се борим срещу този тумор в държавата ни. С вчерашния протест ние просто направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности. България отново ще бъде свободна и независима. И нито ГЕРБ, нито патериците им ПП и Доносническа България, нито която и да е от другите американски метастази в страната ни ще спре този необратим процес! С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности.

Още реакции

Проявата предизвика и реакция на Министерството на външните работи (МВнР), което осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София. В позицията се посочва, че подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява, заявяват от външното ни министерство.

Европейската комисия също осъди „вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство в София“. В позиция, изпратена до БТА от Представителството на комисията в България, се посочва, че правото на мирен протест е основна ценност във всяко демократично общество, но всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още по темата: възраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
485
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази сграда на ЕК в София е там с пропагандна цел. Залъгват ни с лъскави дрънкулки, милиарди евроцентчета, а каймака се обира от тях самите, защото тези блага не са за народа, те са за крадене от 6e3pogHuцuTe-eBporeйoBe!!! Затова трябва да се премести в Брюксел и там да си я чистят и пребоядисват колкото си искат!
484
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да ве , защо не арИстуваха ''тоя'' където счупи надписът на паметникът на Съв. армия ,... А?
483
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За просперитет на един народ се съди по това дали успява да увеличи или запаз популацията си, за да не се стигне до там, че да изчезне и 6e3pogHuцuTe-краваророби да ни баламосват, колко хубаво живеем, как сме сред богатите държави, каква свобода имаме и в какъв цивилизован лагер сме се уредили. Като изченем като нация, държава и народ тази песен ще остане като реликва от едно минало на унищожили народа и държавата си краваророби-6e3pogHuцu!
482
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
545 В Русия, да, но не и в България. Апропо, паметникът на съветския окупатор е български, построен от българи, с български материали и пари. Той е собственост на Софийска община. Построен е по времето на БКП, на комунизма. Той е чисто пропаганден паметник. Под него няма кости на загинали. Построен е, да ни напомня, кой е господарят на България. Затова, ще бъде преместен от центъра на София. Вандалите, които посягат на български сгради, като случая с европейското представителство, с 5 г. затвор.
481
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ИзвинетИ , амЪ Борисов , за какъв ''атлантик'' започна да се пише ?
480
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре де. На репортажите се вижда кой хвърля боята. Трябва да ги арестуват и да платят щетите. Защото чистенето ще е поне 5000 лева.
479
8
 
8
 
! Отговори
Питат Радио Ереван преди 11 месеца
Защо българите позволяват на хора убивали жени и деца да си направят паметник в София? Защото нямат думата. Решенията се вземат от същите тези уббийци от САЩ
478
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъв "Поход на мира", Русия ще ги изпрати веднага на фронта, да се бият за матушка Русия, ако идат в Москва. Да изпратим Възраждане и БСП в Москва. Русия щеше изпрати българите да се бият в нейните завоевателни войни, ако не бяхме в ЕС и НАТО.
477
13
 
6
 
! Отговори
az преди 11 месеца
Ако не е европа да сме станали страна по-зле от Конго, Сомалия и Пакистан. Благодарение на Европа тук има и нормални хора. За съжаление *** не мислят така и гледат на Изток към ***.За едни копейки ще съсипе всичко градено последните 30 години
476
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всяко посягане на руски паметници ще има отговор. Трябва да свиквате и да се подготвяте кой за затвор, кой за чужбина -- демократичното крадене на воля свърши. Приемане на антибългарски закони свърши -- под строй цялата група депутати към затвора.
475
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
През втората световна война, когато излязохме от съюза с Германия донякъде смекчихме националната катастрофа, която ни бяха подготвили тогавашните предатели, цар и фашисти в България! Сега ако излезем от ЕС и НАТО ще избегнем III-та национална катастрофа и ще се запазим като народ, нация и държава! Ако останем ще бъдем унищожени като народ, нация и държава! Затова никой от тези *** не иска да казва какво ще стане, ако излезем от НАТО и ЕС. Те искат национална катастрофа, за да изперат престъпното си минало!
474
3
 
9
 
! Отговори
а преди 11 месеца
А защо има украинско знаме на сградата на кметството на столицата на България ?
473
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Министерството ни е проядено от американски агенти. Не ги видях да осъждат цапането на руското посолство като противоречащо на демократичните ценности. Или може би те смятат, че "съвременна България" представлява поругаването на паметници?
472
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евроатлантиците са Българските Фашисти... Но видов ден иде... :)
471
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европидалският съюз е пагубен за България
470
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия не е нападала никого! Тя освобождава своите южноевропейски територии и руското население от терора на една терористична фашистка хунта окупирала властта в Киев. След като хазаро юдеите искат територия да се задоволят само с тази, която принадлежи на Полша, Унгария и Румъния. Какво са вперили очи в Донбас, Харков, Одеса и Киев, които винаги са били руски. Русия сто години ще води война за своите територии но на фашисти няма да ги даде!
469
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане хвърлят боя аз пък всеки ден ходя по голяма нужда на паметника на съвеЦката армия, а сега ме е хванало едно разстройство.
468
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Забрана на неофашистката "Възраждане"! Сбогом БСП, този път, завинаги.
467
5
 
9
 
! Отговори
Да го дххх ЕК и ЕП преди 11 месеца
Некадърни бюрократи. Безполови кукли на конци....
466
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
531 Ноуп! Това не е вярно! Няма по-близка партия на Възраждане от БСП, която бутна кабинета на Габриел/ГЕРБ. Те и двете са руски.