Митрополит Николай: Моля се за мир и душевно спасение!

"Църквата Св.Марина" не можа да побере миряните
5 май 2024 14:43, Петър Бойчев
19
Митрополит Николай: Моля се за мир и душевно спасение!
Снимка Марица

"Моля се възкръсналият от гроба наш Господ и спасител Исус Христос да дарува на всички вас благоденствие, здраве, мир и душевно спасение!".

С тези думи се обърна към събралите се в църквата "Света Марина" пловдивският митрополит Николай в края на пасхалната служба. Преди това той прочете синодалното послание на Възкресение. "Дивен и велик, прекрасен и безценен е всеки един дар, с който Човеколюбецът Бог обдарява Своето най-висше и любимо творение – човека, когото Той сътвори по Своя свят образ и когото предназначи да достигне и до богоуподобяването. Безбройни са Божиите дарове за нас, но най-голям и най-щедър измежду тях е дарът на Възкресението. Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение", се казва в обръщението на синода, предаде 24 часа.

В църквата "Света Марина", който беше препълнена, бяха настоящият кмет на Пловдив Костадин Димитров и предшественикът му Здравко Димитров. По време на службата от лявата страна на митрополит Николай стоеше произведеният от него в архонт бизнесмен Георги Гергов, а от дясната - игуменът на Бачковския манастир епископ Сионий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Страната
Любим курорт празнува 100-годишен юбилей
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Индианец преди 1 седмица
Как така е митрополит, не е ли патриарх вече??? И неговите епископи трябва да бъдат митрополити на сливенска и пловдивска епархия.
11
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Понякога дяволът носи странни за него одежди...
10
2
 
1
 
! Отговори
Ами преди 1 седмица
Те грешниците за това се молят. :))
9
0
 
2
 
! Отговори
хе хе преди 1 седмица
До ХОт Ада. И от комунистите.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Моли са за 50 милиона попска субсидия :)))
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България няма по-голям от Митрополита Пловдивски
6
0
 
9
 
! Отговори
И Пут-ин преди 1 седмица
се моли затова. Разпарчетосахте църквата на партизанско движение
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мир има ама пари Нема :)))
4
0
 
13
 
! Отговори
Въпреки преди 1 седмица
езвкусна и лошо изпълнена литургия за този светъл празник. Не се усети каквото и да било духовенство от Николай и заограждащите го приближени хора... За сметка на това видяхме лицата уронващи престижа на Православната църква в Пловдив, събрани накуп.. За капак на всичко във 00:5 минути след Христос Воскресе, започнаха да пукат фойерверки, заря която продължи 10 минути. Все едно сме на Китайски празник. Срамота !
3
4
 
17
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 седмица
Моли се той, за нов Ролекс, нова златна митра, нова рокля с камъни и платина, половин кило вратен кръст, вчерашен модел играчка (я от Мюнхен, я от Щутгарт), ..., все дреболии :). Бая свещи обаче ще трябва да продаде, два язовира вода да освети, някоя и друга манастирска гора да замине, подчинените му ще трябва и те да позаработят на "Тракия"... Хич не му е лесно на лудото коле :).
2
7
 
12
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
и от какво точни ни е спасил?
1
5
 
19
 
! Отговори
Не преди 1 седмица
Не митрополит а Антихрист е този долен агентна ДС,