Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа

Лидерът на "Възраждане" отговори
22 май 2023 09:16, Александър Попов
699
Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов отговори на Бойко Борисов, след като вчера сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България,  беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“.

Какво написа Борисов?

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, посочи лидерът на ГЕРБ.

"Днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали.

Още по темата
В тази връзка призовавам още веднъж демократичните системни партии да застанем обединени в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество", гласи постът му.

Отговорът на Костадинов:

Снощи Бойко Борисов осъдил (и той барабар Петко с жълтопаветниците) протеста на Възраждане срещу намесата на Европейската комисия във вътрешните ни работи. Съмнявам се той да е писал текста - все пак досега не съм го чувал да използва в речника си думи като инфилтрация и контрапункт.

Все пак съм длъжен да отговоря - инфилтрацията на враждебното американско влияние в нашето общество продължава почти необезпокоявано вече повече от 30 години и беше време ние българите да почнем да се борим срещу този тумор в държавата ни. С вчерашния протест ние просто направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности. България отново ще бъде свободна и независима. И нито ГЕРБ, нито патериците им ПП и Доносническа България, нито която и да е от другите американски метастази в страната ни ще спре този необратим процес! С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности.

Още реакции

Проявата предизвика и реакция на Министерството на външните работи (МВнР), което осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София. В позицията се посочва, че подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява, заявяват от външното ни министерство.

Европейската комисия също осъди „вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство в София“. В позиция, изпратена до БТА от Представителството на комисията в България, се посочва, че правото на мирен протест е основна ценност във всяко демократично общество, но всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още по темата: възраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
505
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма вандализъм защото нищо не е счупено. Боята не е вандализъм. Вандалите да не мислите че са мацали с боя като са вилнели в Рим? От там идва термина вандализъм защото са разрушавали каквото им падне дори изкуство.
504
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако бяхме извън НАТО и ЕС, което иска рускота "Възраждане", щяхме да търпим от санкциите срещу Русия, нямаше да имаме достъп до европейските пазари и фондове. Нямаше да можем да пътуваме в страните от НАТО и ЕС. А Путин щеше да изпраща българи, да се бият за Русия в Украйна. Дори в рускатакочина Сърбия, Вучич, протестира, че "Вагнер" мобилизира по телефона сърби, да се бият в Украйна, на страната на руснаците.
503
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А мирни протести в Западна Европа има ли? В последно време в няколко главни столици се млатят на поразия! Така че тези протести у нас са мирни в сравнение с протестите във Франция,Германия,Брюксел и т.н.! А щом във връзка с боята и рушенето на паметника на Българосъветската дружба и не само,нямаше реакция,сега какво ви учудва !!!!???
502
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Константин Костатлнтинов ,Възраждане, трябва да бъде съден, за противодържавна дейност, в полза на чужда държава, като първо, му се поиска имунитета.
501
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руският слуга Коста Копейкин лови риба в мътна вода. Възползва се, че в момента няма държава. Защото, ако имаше, вандалите, които боядисаха сградата на ЕС в София, щяха да бъдат заловени и осъдени най-малко, на 5 г. затвор, за вандализъм и хулиганство. Сравнение с паметника на съветския окупатор неможе за има, защото той е незаконен. Има решение на СО за неговото преместване. Тай е българска собственост и не е костница.
500
4
 
9
 
! Отговори
Хейт преди 11 месеца
Поредното грозно недоразумение издигнато в центъра на София. Което тотално съсипва гледката и не отговаря на архитектурния стил на околните сгради.
499
3
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Борисов е путинофил и в червата, за демократ изобщо не може да става дума. Този комунистически милиционер беше най-удибната маша на Путин на Балканите - съизмерим с Вучич и сърбите, но те поне си го признаваха откровено.
498
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
565 Няма по-близка партия на Възраждане, от БСП, която събори проектокабинета на Габриел/Борисов. Забрана, на руските партии БСП и Възраждане!
497
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако бяхме извън НАТО и ЕС, щяхме да търпим от санкциите срещу Русия, нямаше да имаме достъп до европейските пазари и фондове. Нямаше да можем да пътуваме в страните от НАТО и ЕС. А Путин щеше да изпраща българи, да се бият за Русия в Украйна. Дори в рускатакочина Вучич, протестира, че "Вагнер" мобилизира по телефона сърби да се бият в Украйна, на страната на руснаците.
496
13
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
В случая Възраждане не върши работа толкова на Москва - тя вече е бита карта и шансовете да се докопа до БГ са НУЛА, но Възраждане най-елементарно работи за нов режим на комунистическия милиционер Боко Борисов?
495
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
457 Хааах, никакво сравнение неможе да става между Хитлеристка Германия и свободния свят. А това са всички страни от НАТО и ЕС, които заклеймиха фашизма. Които се биха срещу Хитлеристка Германия. Без съюзниците, към които се придружиха и САЩ, Сталин нямаше да може да победи. Русия на Путин е днешнатата неофашистка опасност за света. Тисиболен мозък. А Възраждане и БСП са руски партии и трябва да бъдат забранени.
494
3
 
1
 
! Отговори
Сър Пичук преди 11 месеца
Цената на този още ли взема пари от Сорос?
493
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
457 Ако решим да скъсаме с НАТО и ЕС тогава Русия" ще ни набута руско старо желязо и ще ни окупира, кокто направи с Украйна, избивайки и затваряйки много българи. Рушейки и опожарявайки много български села и градове, както направи с довечера братска страна Украйна. Руският агресор не прави разлика между "православни братя славяни", когато иска да анексира чужди територии.
492
6
 
2
 
! Отговори
аЗ преди 11 месеца
До АнонименНе екскурзия до Сибир, а направо екзекуция. Хора IQ ниво под 3 цифри не ми трябват
491
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Костадинов най-малко е неискрен и си лукави. Защото неговото отърване от американското и европейското влияние означава връщане към съветско-руското такова. Нещо като от трън та на глог.
490
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Новият ви премиер Мишо Шамара обявява независима Народна република Каспичанск! Слава Шукария!
489
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А със съветската инфилтрация какво правим?
488
3
 
10
 
! Отговори
НикогаПовечеГРОБ-Чум преди 11 месеца
Трябваша къщата на Асфалт паша в Барцелона да бъде омазана,ама нали асфалтовият експрет е тарикат - взе че я продаде докато се точи т.нар."разследване4.Ех паша,паша!Все някога ще се наядеш и ти , ама хубаво и за последно, нищо ,че папата те милвал по главата.
487
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия от изхождане много подли
486
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички от възраждане час по-скоро в ареста и на екскурзия в Сибир!