Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа

Лидерът на "Възраждане" отговори
22 май 2023 09:16, Александър Попов
699
Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов отговори на Бойко Борисов, след като вчера сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България,  беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“.

Какво написа Борисов?

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, посочи лидерът на ГЕРБ.

"Днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали.

Още по темата
В тази връзка призовавам още веднъж демократичните системни партии да застанем обединени в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество", гласи постът му.

Отговорът на Костадинов:

Снощи Бойко Борисов осъдил (и той барабар Петко с жълтопаветниците) протеста на Възраждане срещу намесата на Европейската комисия във вътрешните ни работи. Съмнявам се той да е писал текста - все пак досега не съм го чувал да използва в речника си думи като инфилтрация и контрапункт.

Все пак съм длъжен да отговоря - инфилтрацията на враждебното американско влияние в нашето общество продължава почти необезпокоявано вече повече от 30 години и беше време ние българите да почнем да се борим срещу този тумор в държавата ни. С вчерашния протест ние просто направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности. България отново ще бъде свободна и независима. И нито ГЕРБ, нито патериците им ПП и Доносническа България, нито която и да е от другите американски метастази в страната ни ще спре този необратим процес! С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности.

Още реакции

Проявата предизвика и реакция на Министерството на външните работи (МВнР), което осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София. В позицията се посочва, че подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява, заявяват от външното ни министерство.

Европейската комисия също осъди „вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство в София“. В позиция, изпратена до БТА от Представителството на комисията в България, се посочва, че правото на мирен протест е основна ценност във всяко демократично общество, но всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още по темата: възраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
545
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
611 Това е решение в ЕС, взето след руската инвазия в Украйна, в знак на солидарност с украинския народ. В България неможе, да се развява знамето на руския агресор.
544
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
617 На следващите избори Възраждане е аут, от парламента, а БСП с 5%.
543
27
 
20
 
! Отговори
Възраждане преди 11 месеца
Слава на Европа, България, НАТО и Украйна.
542
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
617 О, никога вече Възраждане и БСП! Особено, след това изпълнение. Неможе, българска партия са развява руски знамена на българска територия.
541
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
614 Славянството и православието служат на имперските интереси на Русия. Ако не бяхме в НАТО, Русия отдавна да ни е окупирала, за да спре разширяването на НАТО, което е пълен абсурд. Никоя държава неможе, да командва, дали държавите да се присъединяват към даден съюз, или, не.
540
22
 
27
 
! Отговори
Гошо преди 11 месеца
Костадинов в затвора.
539
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Търсиш приятели,байно,отвъд океана,но няма да ти е лесно!
538
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тиквата - в затвора!
537
20
 
15
 
! Отговори
До троловете тук преди 11 месеца
Гласувайте и на следващите избори отново за тези песоглавци от ГРОБ, ПъПъ и ДъБъ и те ще ви го "наместят", баш . . .четириглав !Ще ви уморят от инфлация и глад, за да спазват санкциите на кака им Урсула. Ще ви стане здравеопазването и образованието на 100% с пари. Ще ви сложат цензура върху незначителния ви и безмислен живот. Ще продължавате да работите на господарите си за жълти стотинки, ще направят така че деца да могат да съдят родителите си, ако не им дадат "джобни" за харчене и накрая ще ви съберат с повиквателни от къщите ви, за курбан на . . . НАТО в Украйна !ЧЕСТИТО !
536
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
604 Доста неща. Ако не спал досега. Неизмерими са. Тук просто няма място да се опишат. Българите живеят стократно, много ро-добре, отколкото прдеди 1990. Няма ги лагерите на смъртта, убийствата без съд, грабежът на държавата, откраднатия руснаците български архив, златен резерв. Армията ни бе подчинена пряко на Москва. Българите нямаха право да пътуват и живеят на запад. Имаха, колкото да преживяват, докато другарите тънеха в лукс и привилегии. Нямаше свобода на словото, човешки права.
535
12
 
15
 
! Отговори
Костов преди 11 месеца
Руски фашисти вън от България.
534
12
 
12
 
! Отговори
Варна преди 11 месеца
Костадин взима пари от Русия и си накупи имоти за милиони.
533
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами ако се веят украински знамена ще бъде ли наред? Номера със знамената е много плосък!
532
7
 
8
 
! Отговори
КНСБ преди 11 месеца
Българи,да не допуснем това руско *** да сее повече у нас руска пропаганда и да въвежда руски порядки в страната ни - 45 години стигат !!!
531
8
 
7
 
! Отговори
Елена преди 11 месеца
Долу партия възраждане, долу комунизма, долу руската намеса в демокрацията на България.
530
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
580 Не е само "цапането". За цапането има закон, увреждане на чужда собственост, хулиганство, вандализъм, нарушаване на обществения ред... Но не е само това. Тук се развяват руски знамена, призив към действия срещу държавата и нейните интереси. Искане за излизане от НАТО и ЕС, за което членство, България е подписала договори. Погазване на решения на парламента, за официалната българска политика. За всичко това, лидерът и членове, на Възраждане, ще трябва да отговарят пред съда.
529
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква беше България в СИВ и Варшавския договор и каква е сега В ЕС и НАТО? Отговорете си! Или питайте възрастните!
528
0
 
4
 
! Отговори
Zagrijen преди 11 месеца
За този:..Искам да подметна,че мотото на протеста беше срещу чуждите влияния на Изтока и Запада... Със сигурност е обзшено по-начин, който да бъде пуснат, но факта, се веят само руски знаменна е неоспорим
527
4
 
1
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 11 месеца
През 1941 казах - Врагът не е така силен, както го изобразяват някои изплашени интелигентчета.Сега е същото , идва време когато националните предатели щв бъдат влачени от каруци и изправени пред дулата на възмездието. Не на последно място Запада ще бъде картофена нива , подводници ще потопят фащ, а а роткфЕлер и компания ще бъдат изнасилвни от 1000 магарета
526
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искам да попитам какво разрушихме,построихме и направихме до 1990 година и какво разрушихте,построихте и направихте след това до ден днешен!? И точка по въпроса!