Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа

Лидерът на "Възраждане" отговори
22 май 2023 09:16, Александър Попов
699
Стрели между Костадинов и Борисов онлайн за боята по Дома на Европа
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов отговори на Бойко Борисов, след като вчера сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България,  беше изцапана с червена боя по време на протест на „Възраждане“.

Какво написа Борисов?

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София. Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България, посочи лидерът на ГЕРБ.

"Днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали.

Още по темата
В тази връзка призовавам още веднъж демократичните системни партии да застанем обединени в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество", гласи постът му.

Отговорът на Костадинов:

Снощи Бойко Борисов осъдил (и той барабар Петко с жълтопаветниците) протеста на Възраждане срещу намесата на Европейската комисия във вътрешните ни работи. Съмнявам се той да е писал текста - все пак досега не съм го чувал да използва в речника си думи като инфилтрация и контрапункт.

Все пак съм длъжен да отговоря - инфилтрацията на враждебното американско влияние в нашето общество продължава почти необезпокоявано вече повече от 30 години и беше време ние българите да почнем да се борим срещу този тумор в държавата ни. С вчерашния протест ние просто направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности. България отново ще бъде свободна и независима. И нито ГЕРБ, нито патериците им ПП и Доносническа България, нито която и да е от другите американски метастази в страната ни ще спре този необратим процес! С вчерашния протест направихме поредната крачка по пътя, водещ ни към освобождаването на страната ни от чуждите зависимости и обвързаности.

Още реакции

Проявата предизвика и реакция на Министерството на външните работи (МВнР), което осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София. В позицията се посочва, че подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява, заявяват от външното ни министерство.

Европейската комисия също осъди „вандалските прояви срещу сградата на нейното представителство в София“. В позиция, изпратена до БТА от Представителството на комисията в България, се посочва, че правото на мирен протест е основна ценност във всяко демократично общество, но всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още по темата: възраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
25
 
21
 
! Отговори
Натовският генерал преди 11 месеца
Къв е тоя Костадинов да ни разваля плановете....
4
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане изпълниха поръчката - засенчиха реалния поход за мир, който беше изцяло гражданска инициатива с десетки хиляди участници. Някой много ги е страх гражданите да не се събудят.
3
38
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
срам и позор , къде са полицаите, не може ли да ги набият и задържат, защо се допускат тия хулигани да развяват кремълски знамена в столицата София. Аман от предатели, руски пподлогги
2
31
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
махнете я тая грозна сграда от там
1
53
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евала на Костадинов! Най-после български политик, който да говори нещата точно такива, каквито са!