Теменужка Петкова: ГЕРБ ще бъде първа политическа сила

Партията разполага с управленска програма, увери тя
2 мар 2023 09:14, Нели Христова
73
Теменужка Петкова: ГЕРБ ще бъде първа политическа сила
Снимка: БГНЕС

Ще направим възможно след 2 април България да има редовно правителство, което да реши проблемите на хората, които ПП завеща. Това заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката пред БНТ.

Останах изненадана от изявлението, че ако ГЕРБ е първа политическа сила отново ще отидем на избори. Това е безотговорно поведение и българските граждани ще го отразят в гласуването си, смята тя.

Ние ще бъдем първа политическа сила, защото ГЕРБ-СДС разполага с управленска програма, с най-добрите експерти и имаме самочувствието да съставим правителство.

По повод проверките на Европрокуратурата в тецове и топлофикации тя коментира, че темата е свързана с компетенциите на МОСВ. Европрокурорите проверяват  една частна компания, която верифицира данните за емисии и дали го прави коректно. Постъпили са сигнали в Европейската прокуратура и тя е длъжна да реагира, тъй като става въпрос за търговия с емисии. Петкова настоя да се изчакат проверките.

Важната тема, свързана с тецовете, е предоговарянето затварянето им. Служебния кабинет трябва да изпълни решението на парламента и да започне преговори за предоговаряне на ангажимента за спестяване на 40% емисии до 2025 г. само от електропроизводство, а базовата година е 2025 г., което е неразумно.

Електроенергийната система не може да функционира без тецовете, регионът не може без тях. Ангажименът е неразумно приет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теменужка е толкова елементарна и толкова оплетена в антибългарски престъпления, че животът и е мъчение
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ни показвайте престъпници и бъдещи затворници като лицето теменужка газпромова. Ще правим една година ревизии на роднините й и на приближените й като я вкараме в затвора по Великден
28
3
 
12
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
На глупавият не му остава нищо друго, освен да се гордее с глупостта си. Той си има само нея.
27
2
 
8
 
! Отговори
34, преди 1 година
Наказателен вот, ама за вас самите. Хубаво ще се застопорите в българското гето, та всички да ви видят. Дето казват, "Ще ми накривиш шапката."
26
3
 
16
 
! Отговори
Biden преди 1 година
По-полека, г-жо Магнитски!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРОБ, ПП, ДБ, ИТН, ДПС, БВ - всики са нацисти до един.
24
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо в тоя сайт гъмжи от разни примитивопитеци: русофили, антиваксъри, чалгари, кемтрейлси,антиевристи и всякакви ***. Всички те - "прът" в колелата на напредъка. Ако са представителна извадка на българския народ, горко му.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все тая, така или иначе участниците на тези избори са основно чужди слуги и комисионери, имащи единствено за цел лично забогатяване срещу комисионни. Уж основните политически противници са участвали множество пъти в управлението заедно. Разделението е само за пред народа. Направо четирите основни претендента ГЕРБ, ДБ, ПП и СДС да се бяха обединили, така или иначе са си кашлица на войната и заличаването на българската държавност и нация.
22
3
 
13
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
В Софийския централен и в Сливенския- гарантирано ще са първа политическа сила ...барабар с Кешеф Натам отиват нещата Нушке като се докаже например как,къде и с кого са взимани решенията за Руско/Турския газопровод платен и подарен с нашите пари..питай Цецууу
21
3
 
11
 
! Отговори
КОКИ преди 1 година
Теменужке не се обаждай *** де не ти е работа!!!!!!!!!!!!
20
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преднината на ГЕРБ трябва да е с поне 5%. Да не позволим повече аматьори и продажни кариеристи да сэсипват държавата.
19
4
 
5
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Вие си личите *** , подкрепени от олигарсите които изнесоха парите на хората и се крият в чужбина , тънейки в разкош и лукс за сметка на обикновените хора! Но явно толкова ви е скъла в главите и за нищио не ставате мамини и таткови синчета!
18
2
 
9
 
! Отговори
И каква файда? преди 1 година
След като опоскахте България и де що живо има иска да емигрира каква е ползата като ГЕРБ,или която и да е друга партийка,приятелски кръг или шайка спечели изборите?ЩЕ БЪДЕ СЪЩОТО!И ако не сте проумели,че трябва ПРОМЯНА,КОРЕННА ПРОМЯНА никаква полза от Вас,както и от такива дето са се накичили с тази ПРОМЯНА,а де факто променят само местоположението на едни пари - от общия в техния джоб!
17
5
 
12
 
! Отговори
До Майора преди 1 година
Тъпите и неграмотни герберастки тpoлчета на pi ar sevi си личите от далеч! НИКОГА ПОВЕЧЕ ОПГ ГРОБ=ДПС ВЪВ ВЛАСТТА!!!
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каза, че ГЕРБ нямали програма? Имат, ама за крадене.
15
6
 
4
 
! Отговори
Майора преди 1 година
До14Явно си доста заблуден и не виждаш правилно нещата! Да мои говориш за Харвардските мошеници Кирчо о Кокорчо и некадърното им и тотално провалило се за 7 месеца управление , фалирсли страната , изтеглили 20млд лв заеми от кото за 9 дни изхарчени 9 млд лв , двуцифрена инфлация , теойно по високи цени на газ и всичко останало , афери , неизгодни сделки , неспазаване на закони , доноси с цел прикриване олигарсите и тях и прочие е нормално , се лъжеш ! За нищо не ставатмсмините и таткови синчет
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оттук нататък ГЕРБ ще падат, ППДБ ще вдигат резултата. След изборите тия, гласували за ГЕРБ, ще осъзнаят че са направили поредната си грешка в живота.
13
2
 
9
 
! Отговори
Коя е преди 1 година
тая трътла, та да ни интересува мнението и.
12
2
 
11
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Градена години наред престъпна схема за източване пари от държавата, полиция + мутри организирана престъпна схема на върха на управлението, българите избират промяната, избират отново Кирил Петков.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** не ни трябват