Нинова към БСП: Моля, приемете оставката ми!

Тя пое отговорност за катастрофалните резултати от изборите
13 юни 2024 16:45, Инна Ангелова
156
Нинова към БСП: Моля, приемете оставката ми!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна с писмо към съпартийците си и ги призова да приенат оставката ѝ.

"Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас- тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите", пише в писмото си иновам цитирано от БГНЕС.

Чрез него тя се надява да спрат всякакви спекулации и лъжи. Досегашният лидер на БСП съобщи, че няма да участва в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП, за да се избегнат всякакви внушения за намеса в решенията на колективните органи на партията. Нинова ще се фокусира върху работата си като депутат в НС и ще защитава интересите на партията, както до сега.

Още по темата
"Благодаря ви за подкрепата, труда, обичта и всеотдайността през изминалите години. Правила съм грешки, но никога не ви предадох и не продадох БСП, въпреки всичко, на което бях подложена. Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и употребата ѝ за трупане на лично богатство и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, "дълбоката държава" и мафията не могат да диктуват какво да правим", казва в изявлението си Нинова.

Тя определи следващите месеци като "тежки" не само за БСП, но и за евентуално ново правителство.

"“И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре. Познавам ви: вие сте истински, достойни и честни хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката и. Не позволявайте да ви отнемат най-демократичното право на пряк избор на председател! Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело! Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите ни!"

"Моля приемете оставката ми. Приемете дълбокото ми уважение към вас. Бъдете здрави! Имайте вяра и никога не се предавайте. Сега си починете през август и събирайте сили за септември. Ще бъде интересен месец", се казва още в писмото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Избори 2024
Радев: Ще обявя в понеделник кога ще свикам Народното събрание
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Големия американски писател Джек Лондон виден деец на американската комунистическа партия преминал пътя от беден моряк до световна знаменитост определя социализма като Утопията на плебея.А по късно като социален наркотик.Лидерите на социалистическата партия са най-чиста проба дилъри на социален наркотик оплитащи в мрежите си милиони изпаднали в безисходица хора.Стигнал до тези заключения той скъсва с това заблуждение плод на световното еврейство оплело в мрежите си милиони.
130
0
 
2
 
! Отговори
ГерболИННА Ангеловцъ преди 1 седмица
Трагикомедията Импексова - трети епизод: "Оставката" :)
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
бсп със или без корнелка я 4акатпоне 10 години сривове в опозиция и по 50 нюанса ГЕРБ
128
2
 
1
 
! Отговори
срам и позор преди 1 седмица
Трябваше да изгоним голяма част от турците B 1989. Такова безобразие не се е виждало. етническата партия е на второ място. Пеевски да e премиер, а Бойко да е президент.Е, какво следва след това, сигурно ще гласуваT град Кърджаали да се присъединява в Румелия до 15 години
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига сTе правили българите на г.л.у.п.а.ц.и, Ниневия. винаги едни и същи игри. Подадох си оставката, партията ми не я приема.
126
0
 
1
 
! Отговори
Стига преди 1 седмица
Стига сTе правили българите на ***, Нинова, винаги едни и същи игри. Подадох си оставката, партията ми не я приема.
125
2
 
0
 
! Отговори
Трябваше преди 1 седмица
Трябваше да изгоним голяма част от турците. Такова безобразие не се е виждало. етническата партия е на второ място
124
0
 
5
 
! Отговори
дедо ви преди 1 седмица
хахаха , моли се да и приемат оставката щото ги е подготвила да не я приемат . кога некой иска да напусне , става и тръгва , ама тя не искаааааа . пак сценката - искам да напусна но партията не ме пуска - разиграва .
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
нинова сигурно няма достатъчно трудов стаж затова толкова се натиска за депутат, а без трудов стаж няма да може да получава високата си пенсия, която си направи докато беше министър
122
2
 
6
 
! Отговори
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ преди 1 седмица
Нетрябва тази да си подава оставката а направо да я закрият тази капиталистическа партия нямаща нищо общо със социализма ! БСП продаде социализма ! Закривай. Заедно със всички останали партии в затвора
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен, к.111 Стрина Нинова предложи и НС, съответно Конгресът , приеха два поредни мандати за депутат от БСП. По този начин тя се освободи от баща и дъщеря Пирински, Мерджанов, Божинов и още десетина стари партийци, несъгласни с политиката й. Това не пречи Ченчев да стане сега 5-и пореден мандат депутат от Сф-област и още няколко като него, а Нинова да си поиска трети мандат председател на БСП.
120
2
 
6
 
! Отговори
Одеколон Тройной преди 1 седмица
Лельо.........вие от БСП казахте, че Здравето е Стока.........Сега бегай в СССР....В България Не останаха хора заради Вас Руските ***..
119
0
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
ООоооо...ХАХАХА....ЗНАЧИ ПАК НЕ ПРИЕМАТ ОСТАВКАТА НА. КОРНИ....ПАК---- " БАЛШОЙ ТЕАТР" НА ПОЗИТАНО-20...ХАХАХАААА........ТЯ, КОРНЕЛКА, БИЛА СТРАШНА АРТИСТКА , БЕ....!!!??
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая стринка няма да напусне - тя ще си излезе последна заедно с бюрото и стола си. Дори да не ходи на заседанията на ИБ и НС, тя е инсталирала още през 2018-2022 г. и в двете институции само свои хора, така че чрез своите маши ще води БСП до пълен погром. Смени ръководствата на БСП в Ямбол, Варна, Бургас, Пловдив, Пазарджик, Перник, Враца, В.Търново, Монтана, Видин, наскоро в столицата, проведе избори и назначи свои маши. Изгони преди 2 г. инакомислещите от Конгреса, сега Симов, Свиленски и др.щ
117
0
 
9
 
! Отговори
Петър Илиев преди 1 седмица
Името на политическия позор и гьонсуратлък : *** Нинова ! Или *** Арогантната !
116
0
 
9
 
! Отговори
Петър Илиев преди 1 седмица
Името на политическия позор и гьонсуратлък : Куртелия Нинова !
115
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Предстои излизането на книгата "1001 начина да се извъртиш и да останеш на постта си след подадена оставка".Автор др.Корнелия Нинова.Най-верните подлизурковци около нея ще получат книгата с автограф.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
смешно ми е, всички които тръгнаха срещу президента, свършиха така - и Нинова, и Христо Иванов, и Петков, и Пеевски, колкото и да се прави на важен санкциите Магнитски му отнеха парите, които държи в чужбина, всеки ден е в НС, за да си получи цялата заплата, сам си кара колата, няма охрана, а щяха да му назначават охрана от НСО по времето на Борисов, ляга и става с Русия и санкциите и все още наивно се надява, че ще му свалят санкциите одобрени и подписани от самия американски президент
113
1
 
2
 
! Отговори
Баджанака ли я сменя преди 1 седмица
Деса е опасна жена - на президент и на шефа на БСП
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 111, в БСП ласуваха мандатност - два мандата за депутат, затова пратиха Вигенин в Европарламента и затова не виждаме вечния депутат Пирински