Америка е поискала да платим накуп за изтребителите F-16

Избрахме сигурност, коментира шефа на комисията по отбрана в НС
20 юли 2019 12:17,
227
Америка е поискала да платим накуп за изтребителите F-16
Снимка: архив Reuters

Избрахме сигурност. Решението за покупката на изтребители F-16 беше правилно, защото процесът по модернизиране на военновъздушните сили е продължил над 30 години. Така коментира одобрената от парламента сделка за купуване на осем изтребителя F-16 Блок 70 ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание и бивш началник на ВВС.

Ген. Попов обясни, че крайната сума за придобиването на самолетите е  1,256 млрд. долара. Председателят на Комисията по отбрана заяви, че  ще бъде платено само посоченото в договора с американската компания "Локхийд Мартин" и цената няма да се увеличи.

Още по темата

"Всяка една техника, както казва министърът на отбраната Красимир Каракачанов: "И Мерцедес да си купиш, след време трябва да смениш филтъра и маслото". Тази цена е за пакета, който сме приели и според мен ние придобиваме най-добрия възможен самолет, който можем да си позволим", допълни ген. Попов.

Ген. Попов допълни, че има изискване от американска страна парите да бъдат платени накуп. "Ставаше въпрос, дали това може да спре целия процес или да се продължи. Тук идва и отговорното решение на премиера Борисов. Това решение на министър-председателя беше одобрено от парламента с ратифицирането на договорите", заяви той.

По думите на бившия шеф на ВВС, страната ни ще придобие цялостен пакет на F-16 и самолетът ще бъде снабден с необходимите боеприпаси.

"Боеприпасите за въздух-повърхност и въздух-земя са намалени, но са придобити други неща – учебни боеприпаси, които дават възможност за подготовка. Важно е да се отбележи, че ние имаме разрешение от Конгреса на САЩ, по всяко едно време, да ги придобием", каза още бившият шеф на ВВС.

Ген. Попов заяви, че е абсурдно страната ни да купи тези изтребители, за да ги държи на земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Избрахме сигурност, коментира шефа на комисията по отбрана"Избрахме лакейско поведение!
28
5
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
и в брой!
27
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една издънена 30 годишна лада (миг29)определено харчи повече от нов форд (16)
26
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко от русия ссср е ПЛАЩАНО при това на бая големи цени на времето Договорите с цените си ги има във Воения архив Публичен е и всеки може да ги види Тъй че вата варете да правите мъжка любов с джуджето ...
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на куп ли ще ги докарат до хангара с някой самолетоносач понеж не се чуло и видяло самолет самолет да превозва или дърпа от такъв клас та да бъде желания самолет нов как нов щот на самоход вече не е нов,че как да се провери по нагара в суплото ли,че драскотини тук-таме под облицовки и блокове аграгати,че къде застъргва от манипулации от проведени тестове за въвеждане в експлоатации,че за въоръжението се отнася също от кои години е по боеспособност,що по еквивалентност,заменяемост,преустановки.
24
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белгия е учасник в програмата по създаване на Ф35 с над милиярд Въобще в помощ на некадърните русофилски вати ще вим подскажа Че зада мерят цените на Ф35 с Тия На Ф16 блок 70 Ще трябва да чакат Гърция Или Япония да ги Купят
23
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До И С Т И Н А Т А"Навремето братушките ни даваха без пари самолети, танкове, ракети, БТР ..."Всичко си има цена, която не винаги е монетарна. Днес, още плащаме цената, за решенията на предните режими.
22
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така или иначе трябваше да модернизираме авиацията. Каквото и да е решение е по-добре от гълтащите милиарди стари руски кошници.
21
6
 
38
 
! Отговори
Питане преди 4 години
Нямаме линейки, нямаме болници като хората, за къв *** са ни тея изтребители, с кво ще променят ситуацията, всички около нас имат стотици изтребители, а ние някви си единични бройки....
20
3
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ако по искат и цяла България на куп ще я дадем.То нашата Родина ще става разменна монета............поне докато я има.И от кого ще се пазим с тия самолети? От Турция ако долетят 15-20 ние няма да сме излетели.Това е.Барабар Петко с мъжете.Продавайте и България за да няма вече и помен от нея.То натам е тръгнало.След 30-40 години,незнам нашата територия как ще се казва
19
4
 
34
 
! Отговори
Непознат преди 4 години
За същите пари Белгия купува 16 самолета f 35.
18
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
страх ги е кремълските oxлюви цялата си вата са дигнали да реве
17
6
 
28
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
Ген. Попов заяви, че е абсурдно страната ни да купи тези изтребители, за да ги държи на земята...А горивото , Другарю Попов ? Там цените какви са ? Или ще летим само когато НАТО каже и където НАТО каже.Учебни боеприпаси. ето ТУК се разбиха дрънканиците на сорошките тролеи как сме щели да си пазим небесата с тези самолети . С учебни боеприпаси .... осем самолета ..... срещу колко самолета на евентуален "агресор" ? ДВА.... ТРИ самолета .... ? Дано не ни нападнат с повече. Че инче...
16
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нидерландия е Първо учасник в програмата за Ф35 сипала е бая пари там и Второ Копуване на Още въоръжение е нещо бая различно от Придобиване севте на такова
15
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГнарод ще помогне на Тръмп да напарви Америка отново велика. Струва си да умираш от глад,студ,вируси,болести, поради липса на пари затова.Нали,тикви с о р о с к и сини и червени,осоено като няма да умирате вие,и семействата ви?
14
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Натрупваща се Лихва в Българска полза ИМА в САЩ нещата са измислени и добре направени още докато в русия се катерехте по дърветата ..
13
5
 
40
 
! Отговори
Накуп ? преди 4 години
Защо да не обещае Бойко накуп ?Да не ги вади от собствения си джоп, я ?!
12
7
 
46
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Плащаме СЕГА .... А ЩЕ ГИ ПОЛУЧИМ ЛИ СЕГА ? И дали ще ни се изплащат неустойки за платена но неполучена стока ? Вие еврейски тролчета като платите покупките си в магазина чакате ли до другата седмица за да си ги получите? И щом има ЛИХВИ за продължително изплащане на стока получена СЕГА защо няма плащане на неустойки за платена СЕГА , но получена след 3-4 години покупка?Не отговаряйте .Знам, нямате получени опорни точки за този въпрос. Сложете там по един минус да не изглеждате глуп*аци.
11
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде пък сега! Не обвинявайте цялата Америка заради една шепа изнудвачи.
10
25
 
4
 
! Отговори
Ф16v с B61/12 преди 4 години
До V стига рева вата Друго ви плаши в имфраструктурата Всеки Ф16 е и ядрен носител и не е като да неможе да опържи едно джудже барабар с кремлин