Офертата за F-16 отпада, ще бъде "Грипен" или "Юрофайтър"

Условията за плащане не били приемливи, разясни Каракачанов
23 юни 2017 15:37,
231

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Офертата за закупуването на F16 за превъоръжаването на родните ВВС е отпаднала и остават другите два варианта -  изтребителите "Грипен" или "Юрофайтър". Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той обясни, че офертата за закупуване на F16 е отпаднала, защото не отговаря на условията по плащанията.

"Такива са резултатите, които ни е оставило служебното правителство", каза той.

Каракачанов обясни, че основното изискване е било разсроченото плащане. Офертата за F-16 не е била оскъпена, но е трябвало основната част от плащането да бъде в първите две години, което "икономически няма как да издържи".

"Имаме решение на предишно правителство, което ако го нарушим, ще бъдем обвинявани, че по едни или други съображения предприемаме такива действия", коментира той.

Каракачанов обясни, че когато се сключи договорът за изтребителите идеята е да се плати първата вноска и да се определи периода, в който да бъдат доставени първите от общо 8 изтребителя.

"Възможно е първите да постъпят до втората-третата година и така във времето", посочи министърът.

Във внесеното в Министерския съвет предложение Каракачанов предлага да се включи и проектът за патрулните кораби и за сухопътната бойна машина, за да вървят заедно.

"Възможно е в хода на преговорите плащанията да бъдат разсрочени за повече от 10 години, но ние сме разсрочили, за да може да включим и проекта за бронираната машина, за да може със средствата да започнем и трите проекта почти едновременно", каза вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хамерикански нинджи във форума,...1986-та година F-16 беше невероятен самолет в ТОП ГЪН с Том Круз, но вече сме 31 години след този филм. Набийте си го в *** чутури!
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам Еврофайтера!
22
8
 
3
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 7 години
Ремонтирайте всички МИГ 29 ..Ще излезе много по без пари..Иначе се набутваме с негодни опасни таралясници подават проверили какво точно ще се заплати с над 3 000 000 000 ограбени от народа живи левове/ това са над Четири годишни военни бюджета..Армията НЯМА ГОДНИ ЧЕПИЦИ ЗА ХОДЕНЕ В ДЪЖДОВНО ВРЕМЕ..
21
5
 
5
 
! Отговори
ooo преди 7 години
КАТО ВИ ГЛЕДАМ,ВСИЧКИ *** СТЕ ИЗБЯГАЛИ ОТ 4-ТИ КИЛОМЕТЪР. ОТИДИ В ШВЕЦИЯ ДА ВИДИШ КОЛКО СА ИЗОСТАНАЛИ, БЕДЕН СКЪСАН ***!!! ЮРОФАЙТЪР Е НАЙ-ДОБРИЯТ ВАРИАНТ!
20
1
 
3
 
! Отговори
-/* преди 7 години
До АнонименАко говорим за сегашни показатели като БВП на глава от населението,то сега макароните са с брадви,а шведите империя.
19
2
 
11
 
! Отговори
до US троловете преди 7 години
Поплачете си да ви олекне малко. :D
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сащ изобщо , не са умрели за твойте 5 самолетчета :) Ти се явяваш микро купувач. Даже нямаш оферта от тях ...даже няма и да те забележат. Там се говори за 50 ,100 , 200 самолета. Не си играта изобщо .
17
15
 
2
 
! Отговори
а преди 7 години
Каракачанов и Борисов са руски лакеи, национални предатели!
16
1
 
2
 
! Отговори
Innovati преди 7 години
Nujno e da pokajat na bg naroda vsichki pismeni oferti i tehnicheski danni, uslovia za service i garanty, nachini na plastane.Bg narod ste reshi sam kakvo da si kupi, kolko dena trainost, garanty, service, dogovorni uslovia.Shkembe ministar i generalite sa sa samo izpalniteli na bg volia.Da ne mi se praviat na veliki...zer ima i gradushka...
15
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шведите не са никакъв фактор в световната политика или военщина. Да се мазним и плащаме на тях е безразсъдно.
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вашингтонските *** газ пикаят. :D
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-хубавото в новината е че Ф-16 отпада. Защото американците се готвеха да ни продадат пребоядисаните си пенсионирани и бракувани самолети от авиобазата в Пасадина на цената на нови.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Макароните когато са имали Империя ...шведите са били племе с брадви. И все още са такова.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юрофайтерите са летящи ковчези. Грипенът е точен и елегантен като Златан Ибраимович и здрав като Волво. Абе въобще шведска класа, а не жабарска. Макаронджии и самолет - това са взаимноизключващи се неща.
10
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много лош сигнал към САЩ. Пак ще береМ ядове в близко бъдеще . Когато седиш на два стола може да паднеш. Доста пъти го е правила България и урок не си взема.
9
2
 
14
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Уважаеми "L" доста знам за военните самолети.Но в случая не е важно и още по малко важно е дали ще се пишат или не заядливи коментари по форумите.По важно е експертите какво казват.Експертите на Президента Румен Радев класират "Грипен" на първо място.И не без основание.Другото са празни приказки,уважаеми.
8
7
 
17
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Юрофайтърите не стават. Грипен е много добър самолет. Дано него изберът.
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
верно ли е, че грипенчето като цяло се водело "учебен самолет" и не бил пригоден практически за нищо повече освен за "еър полисинг" ?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега се надяваме и за още 8 след време , но вече от варианта E/F , който си е напълно съвременен самолет към момента
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време беше. Вече бях почнал да си мисля, че наистина ще се набутаме с португалските барутници.