Повишиха посмъртно двамата загинали пилоти

Това става със заповед на служебният военен министър
18 сеп 2024 15:06, Красимир Ангелов
30
Повишиха посмъртно двамата загинали пилоти
Снимка: БГНЕС

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, които загинаха в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание,  съобщи Министерството на отбраната.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение "Летателно-тактическа подготовка" на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание "подполковник".

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в служба „Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“ на отделение „Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52090 – Долна Митрополия, е повишен във военно звание „капитан“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Общество
1971 г.: Пак на 13 септември, пак на "Графа", загива пилот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Прави ми впечетление, че никой даже не посмя да попита: "Кому беше нужно това шоу???" Може би защото отговора е прекалено прозрачен. ПР изява на президента: "Вижте ме как мога да летя. Факта, че е толкова изнервен само показва ГУЗНАТА МУ СЪВЕСТ!!!!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не ми се мисли какво ще стане с F 16 като ги докопат нашите летци.А едно парче струва 300 милиона с комисионните.По -добре Зеления Чорап да направи един лупинг...
21
0
 
5
 
! Отговори
Смех преди 1 ден
МО вместо посмъртно да повишава момчетата, да вземе бързо да приключи разследването и да направи така, че повече български пилоти да не умират в невоенно време, защото взе да се случва често! Шапкарите да си размърдат пагоните и да осигурят на личния състав необходимия минимум, а медиите да проследят случая да не се потули, както стана с пилота на МИГ-29.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
НЕадекватно на реалността!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Повишението е форма на уважение. Ако вината е тяхна - един вид са се самоубили по непредпазливост, заедно с унищожена техника за милиони...за какво уважение да говорим?!? Но ако не е това - чак след края на разследването е редно да ги повишат и да компенсират донякъде семействата, финансово. Сега това е доста неадекватно поведение на министъра.
18
0
 
7
 
! Отговори
дим над водата преди 1 ден
Занимавате ни с несъществени неща. Какво стана с четенето на черната кутия и разследването?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Аз не разбирам! Как ПРЕДИ резултата от черната кутия и преди края на разследването ще повишаваш или понижаваш някого?!? Ами ако са виновни и грешката е тяхна - е едно, а ако не е тяхна - съвсем друго!!?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
В армията и още повече във ВВС няма наказания, има само похвали. Едно време един българин с МиГ влезна в турско защото не можал да се ориентира, турците го принудили да се приземи с еcкорт, а онзи първо кацнал, после избягал. И познайте, накрая вместо да го накажат, го повишиха този а той беше *** ама на носилка положението.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Нещо някой от високите етажи на властта няма ли да осъди тероризма на Израел, ами се занимават с повишения някакви безсмислени?
14
2
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 1 ден
ОО тотова е голема далавера, то хората ги няма ама ще имат по висок ранг, много полезно ще им е. Така държавата казва - абе кофти стана ама и самолта ни замина ама и них не ни дреме, ама айде от нас да мине да направим и ние нещо. Сега вдовиците ще вземат по 5лв и 15 ст отгоре
13
3
 
1
 
! Отговори
Козарчето Салил преди 1 ден
А аз като умра искам да ме повишат в повелителят на козите .... :D хаххаа
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Tя още експертизата не е излезнала, те вече ги повишили. Ами ако излезне, че е тяхна грешка, ще ги понижат ли? Или то никога не излиза, че е тяхна грешка.
11
2
 
4
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 ден
А новите пагони 'дека ще си ги боднат, там 'дека слънце не огрява ли :).
10
6
 
7
 
! Отговори
Мурджо преди 1 ден
Двама пилоти решили да се тежкареят със стари самолети... и повишение. Тоя Дудункин е имал бръмбари в главата си.
9
7
 
4
 
! Отговори
мак преди 1 ден
Какво ви пречи това повишение? Колко пари взеха спортистите от олимпиада, да не би са дали повече на държавата? Дали са, но на себе си.
8
3
 
11
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 ден
Би следвало а ги повишат, ако се извършили някакво геройство- военна или спасителна мисия, иначе не виждам логика. Не стига че ги убиха, ами сега се и гаврят с тях и семействата им , какво ги топли тях това повишение. По-добре да разкрият истината, и да компенсират подобаващо близките. Това няма да ги върне, но все пак ще им помогне, защото тези мъже оставят жени , деца и майки.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Чакайте разследването,ако са виновни за потрошаването на държавна техника за десетки милиони повишаване ли!?Ако не са виновни те,а са изпълнявали п.естъпни или некомпетентни команди, за началниците им ще има ли разжалване и оставки!?
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
3 ЧОВЕШКИ ЖИВОТА А ОНЕЗИ ШЕФОВЕТЕСИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА РАДЕВ ГИ ЗАЩИТАВА ЧЕ АКО НЕ СА ТЕ ЩЕ СВЪРШИ СВЕТА ПОТРЕС
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Смешници! Не можаха да ги опазят, сега след дъжд качулка ще ги повишават!
4
1
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 ден
Аз като умра ако ще и Генералисимус да ме направят, файда Йок! :)))