Запрянов разпореди: Цялата армия на крак заради пожарите

Възможностите на МО не са безгранични, заявиха от военното министерство
17 юли 2024 18:30, Красимир Ангелов
127
Запрянов разпореди: Цялата армия на крак заради пожарите
Снимка: БГНЕС

Всички формирования на въоръжените сили и техните модули да бъдат приведени в готовност за гасене на пожари при необходимост, разпореди служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Това става ясно от съобщение на Министерството на отбраната (МО).

Още по темата
Това се отнася и за формированията в областите, в които ситуацията е спокойна.

От МО призовават гражданите да имат предвид, че възможностите на армията за гасене на пожари, особено от въздуха, и за транспортирането на тежка техника за проправяне на просеки, не са безгранични. Спазвайки противопожарните изисквания най-добре българските граждани ще допринесат за овладяването на критичната ситуация, допълват от военното ведомство.

По-рано днес стана ясно, че още 30 военнослужещи и шест машини от 42-ри механизиран батальон, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се включиха в гасенето на пожара край с. Воден, област Ямбол, съобщиха от Министерството на отбраната.

Хеликоптерът Ми-17, гасящ по-рано днес пожара в района на с. Отец Паисиево, беше пренасочен, за да оказва помощ за овладяване на природната стихия в област Ямбол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
7
 
! Отговори
горд Натовец преди 1 месец
Днешните военни за друго не стават освен да гасят пожари.
77
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 78 преди 1 месец
отивай доброволец да гасиш и ти ве, бързак. какво ми се хвалиш с капачки, голямото геройство? докато изпускате метан на дивана у вас всички сте много отворени - съдите, пишете заплахи, кълнете... животът ви да зависи от това - 95% няма да хванете лопатата и даже пожарогасителя за собственото си имущество.
76
0
 
2
 
! Отговори
До 58 преди 1 месец
Мани, мани....гледах си снимките от тогава. Ми не било преди 11, ,2012 година беше пожара на Бистришко бранище. Одъртяхме, ей.... А как ще е на бойното поле - нито знам, нито имам мерак да виждам. Договора е за служба, не за война:-)))))
75
1
 
0
 
! Отговори
До охобохо преди 1 месец
Те в армията не са ли по принцип с пагони? Грешни пари са давани да ходиш на училище. Не е имало смисъл.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато се приготвят всичко ще изгори.Пращайте ги каква готовност,ама няма кой.Добре че са доброволците....да събират сапачки,да гасят пожари да спасяват от наводнения ,държавата я няма отдавна...тя е само за тия в парламента
73
0
 
6
 
! Отговори
охобохо преди 1 месец
К-ва армия,к-ви 5 лева. Навремето в Сливен имаше повече войска отколкото взета сега в цяла България.Вярно сега пък имаме мноооого повече пагонаджии. Грешни пари за заплати и пенсии
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата ни армия състояща се от 5 генерала и 4 редника е на крак, като на редниците са раздадени лопати да гасят пожара, а генералите са заели бойни позиции в близкия ресторант. Техника, която да ползваме в гасене то липсва, тъй като тя се оказа "с отпаднала необходимост" и я подарихме на Украйна.
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ни помогнат партньорите от НАТО.... вервайте ми
70
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
скоро ще стане ясно, че сме дали цялто ПВО, верижнда техниха , Бтри, танкове, всики запаси на армията и че сме останали с два сучпени самолета и два хеликоптера, за това и нямаше парад на 6 май
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли ви срам, бе! Като доброволец е отишло едно младо момиче, без подходяща екипировка, а 240 търтея си питат питанката. Всички мързели от Парламента - 240 бройки, за заминават веднага да помагат за потушаване на пожарите!!!
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има недостиг на 6000 войници. Сега като ги изкарат и пожари да гасят, най-много още толкова да напуснат при мизерните заплати, които им дават.
67
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БТР-ите са я Украйна. Подарихме ги. Сега да видим украинците дали ще ни помогнат в беда.
66
0
 
14
 
! Отговори
имаме цял един верто преди 1 месец
имаме цял един вертолет за гасенe
65
0
 
5
 
! Отговори
- преди 1 месец
това Има ли някаква връзка с нелегалните емигранти които се намират в момента на турска българскаTA граница? за един приятел питам
64
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Само ревем,а кой драсна клечката,защо по края на населените места няма зелени зони от лозя или овошки които да се обработват,то от мързел и къщата си подпалихме
63
2
 
20
 
! Отговори
AZ преди 1 месец
При 140000 МВР, 25000 МО ще гасят пожари!!! Я Миризливите туфляци с лъскавите коли и мутренските физиономии да отиват на първа линия, да си помагат на колегите. Плъхове продажни.
62
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важно е всеки депутат, министър, прокурор, директор и т.н. да има кола, а с пожарите да се оправя населението понеже вече и армия няма интересно този кого призовава.
61
0
 
8
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Бананжийската прупаганда. Де тая армия от 30 чувека и две съветски машини.
60
0
 
16
 
! Отговори
Джон преди 1 месец
Толкова полковници и генерали , а един не направи и опит да повлияе на тези трашари! Значи никой не става и от тях. Ще унищожат и малкото млади с надеждата , че дълго ще лапат пенсия без таван. Но ще има много фатални изненади! Обстановката на" фронта" се променя динамично!
59
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо бмв-та с 400 конски сили за 40 млн, да бяхте купили два хеликоптера ли? Може и втора ръка. Сега се молите на други държави. Чехия праща хеликоптери и погледнах какви коли карат полицаите им. Само Шкода. Да, нови и различни модели, но не са дали милиони за мощни чужди коли? Затова пък не са молят на останалите като се запалят две стърнища. Приоритети!