Съпругата на майор Терзиев зове за оставки

Колко жертви още, пита тя
14 сеп 2024 13:25, Нели Христова
62
Съпругата на майор Терзиев зове за оставки
Снимка: БГНЕС

Нов призив за оставки във висшето военно ръководство отправи през социалните мрежи на Димитрина Попова. Попова е жената до загиналия през 2021-ва година пилот на МиГ-29 майор Валентин Терзиев. Призивът дойде слез смъртта на двамата военни пилоти в петък край Граф Игнатиево с L-39.

 Димитрина Попова настоя отново за оставките на „този ръководен състав на ВВС, начело с началника на отбраната“Не стават!!! Колко жертви още??? ПОКЛОН!!“, пише тя

На въпрос за оставката си, началникът на ВВС генерал-майор Димитър Петров определи загубата на най-добрия си приятел също като наказание.

От Министерството на отбраната още не са посочили датите за двете поклонения пред майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Това вероятно ще се случи след края на нужните проверки. В петък беше намерена и черната кутия на учебния самолет L-39. Днес, неделя и в понеделник са обявени за дни на траур във военните структури.

Знамената ще бъдат свалени наполовина. Разбилият се самолет е бил ремонтиран през юни 2024 година по договор с чешката фирма- производител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от Общество
Кметът на Разлог: Очаквахме сватба, но съдбата беше жестока
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 дни
Случаят с Терзиев беше съвсем различен, там имаше бойни тренировки, командвани от команден пункт, който трябва включително и да следи за височината и да го предупреждава. Особено при нощни полети. Сегашната катастрофа няма как да е командвана от никого, въздушната акробатика си е работа на самия пилот. И не Радев, а даже самият Господ не може да му указва какда изпълнява фигурите. Тьпигьозите от ГЕРБ прекаляват с тьпигьозлъците си, в старанието си да оплюват Радев.
55
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 дни
Служил съм в свързочно поделение като редови войник.Тогава имаше казарма и няма как-2 години щеш,не щеш - в казармата. По време на учение загина войник защото бе изпълнил заоведта на ротният си командир да издигне антената на радиостанцията под електропровод с напрежение 110 000 волта!Оттогава никой от воиниците нямаха офицерите за нищо! Разбрахме,че те от тхника не разбират изобщо!И докато се уволнихме кой каквото имаше да пита питаше накой двамата радиолюбители войници.
54
0
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 3 дни
Помните ли войната в Сърбия? Асовете на САЩ потрошиха покрива на къща в Горна Баня!С 30000 изстреляни от А10 снаряда с обеднен уран унищожиха 12 бронирани машини. Но сърбите не казват колко са бронирани и колко шпертплатови!Резултаът е 9300 кг обеднен уран разхвърлян на сръбска територия!Помните ли и оня германец дето кацна на Червеният площад ? Отличниците и медалистите никъде по света не отиват в армията-там мисленето е забранено!
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Госпожо ,навсякъде стават трудови злополуки .С какво мъжът с които се съжителсва е по специален от останалите пострадали .Достатъчно ви платиха ,хаиде стига дори не си му съпруга .
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако погледне фактите за последните катастрофи, потвърдени и от Русия, виновни пилотите. Загинаха от ташкарлък.На тази съпругът й се заби в морето, след ненормални завъртания и лупинги.Преди 10тина години друг такъв циркаджия, потроши туко-що отреммонтиран МиГ-29, той остана жив след катополтиране.
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако ще всичките да си подадат оставките- все тая. Нито ония младежи дето носят медали от олимпиадите по математика и физика ще пожелаят летци да стават,нито нови самолети ще има!Стара истина,ч че във военните университети отиват онези дето не влизат в цивилните!Румен Радев защо не се похвали от колко олимпиади по математика,физика или химия има медали? Единственото дето видях,че може бяха някакви гимнастически упражнения!
50
7
 
2
 
! Отговори
Gg преди 3 дни
Тия двамата се повозиха едно хубаво. Айде да кажем единия катапулт не работи ама втория?
49
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 дни
Пънеш се да приличаш на въздушен ас, но по написаното си далече от тая професия. -----///----- Е, колко да съм далече, след като съм имал самостоятелни полети сам в кабината и пилотски лиценз? В архива на Министерство на транспорта още фигурирам като бивш пилот с PPL. Щом си с такива претенции, обясни - редно ли е двама човека да извършват толкова рисков полет и да се рискуват 2 живота, вместо един?
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Какъв "Радев", бе, тRол посолствен? Той нито управлява държавата, нито дори МО!
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тая курабия откъде изскочи да дава акъл.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Да направи фондация и да обиксля по студията с искания за дръг тестове на пилоти и да им вземаъ дипломите и книжките ако пилотират под въздействието на вещества
45
20
 
7
 
! Отговори
Урсула преди 3 дни
Абсолютно никой не го е насилвал да става пилот,поел риска за смърт няма жалост за такива!Иначе е искал да се възползва от ранно пенсиониране и се е облажил от хубавите пари!Търсил си го е и си го намерил!
44
1
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 3 дни
Bravo za Dimitrina taka e kako ...1 Ostavki ....kako 2.Finansii za avioni .. kako 3.REORGANIZACIJA NA BEGETO
43
2
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 3 дни
заради един да си начеше крастата загинаха хора. имал ли е право да участва? а? и мълчи. а?
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ЗА РАЗНИ БАБИ МАРИ И ДЛУГИ КОНДАКТОРИ, НИКЪДЕ В СТАТИЯТА НЯМА ДОРИ И НАМЕК ЗА ИСКАНЕ НА ОБЕЩЕТЕНИЕ ОТ СЪПРУГАТА НА МАЙОР ТЕРЗИЕВ. А АКО В МО И АРМИЯТА ИМА ХОРА НА ЧЕСТТА С ПАГОН, ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ НА ДНЕСКАДЖИИТЕ И ЗАПОВЕДТА, И ПЛАТЕЖНИТЕ НАРЕЖДАНИЯ, И БАНКОВИТЕ ПРЕВОДИ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА, И ВЗЕТИТЕ ДИСЦИПЛИНАРНИ МЕРКИ ЗА ВИНОВНИТЕ!!!
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Оставка първо на Главчев от Сметната палата! Кой знае и там какви бакии е надробил.
40
5
 
15
 
! Отговори
А ТО - ГОЛА ВОДА. преди 3 дни
РАДЕВ СЕ ИЗФУКА - КАКВА СТРАОТНА АВИАЦИЯ ИМАМЕ И ТОЙ Е НАЧЕЛО И ВИ МАХА ОТ КАБИНАТА НА Ф16!
39
5
 
5
 
! Отговори
Ханко Брат преди 3 дни
Не му е съпруга! Те нямаха брак!...
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пак ли тая ве?!
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Според мен самолетът нещо засече, след лизинга се првъртя странно, беше овладян, но височината беше ниска. Във всеки случай с оскъдните ресурс на машини и пилоти не може да си позволим такива рискове пак. В авиацията има принцип- сигурността на първо място