Кметът на Разлог: Очаквахме сватба, но съдбата беше жестока

Трябва ли в тези шоута да участват военни пилоти, пита той
14 сеп 2024 13:00, Нели Христова
40
Кметът на Разлог: Очаквахме сватба, но съдбата беше жестока

"Градът е потресен и хората са в шок от внезапната и нелепа смърт на нашия съгражданин Венцислав Дункин. Съболезнования на близките! Следващата седмица очаквахме сватба...Винаги, когато стане такава трагедия се замислям дали на тези шоута трябва да участват военни пилоти. Нямам отговор, решение трябва да вземат отговорните фактори."

Това каза кметът на Разлог инж. Красимир Герчев по повод смъртта на пилота Венцислав Дункин, загинал в петък със самолет L-39, който се разби край авиобаза Граф Игнатиево.

Казва, че е познавал бегло пилота, но пък всеки ден се среща с баба му и дядо му, познава и много негови близки приятели.

"Следим кариерата му, защото в града всички знаехме, че е безупречен пилот, дисциплиниран, отговорен, отдаден към професията, с голяма любов към самолетите, към небето. Много хубаво и здраво семейство, което готвеше сватба, но съдбата беше жестока...", допълни разстроен кметът пред "24 часа". Смята, че ситуацията в държавата дава отражение във всяка една сфера.

"Когато станат такива трагедии, много въпроси изникват на дневен ред. Естествено, че трябват повече летателни часове, нова, модерна техника. Каква ни е държавата? Дали тези нескончаеми избори и политически битки са най-доброто за България? Сигурен съм, че тези процеси се отразяват негативно. Толкова години тази аморфна ситуация дава отражение във всяка една сфера на нашия живот", допълни инж. Герчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Общество
Версиите за падането на L-39: Човешка грешка, техническа неизправност, неправилно зададена команда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Хм... Абе твоят познат щом е пенсионер, значи е вече възрастен и отдавна е бил в Долна. Едно време беше престижно да си инженер в Долна Митрополия, а пилотите бяха от кoл и въже. To и сега са от кoл и въже, само обаче дето сега влизат с връзки защото облагите са много повече. Пък и лесна служба, ето кметовете им следят уж кариерата, ако не са ги и те подкрепяли преди това. Единият брат бил пилот, другият пилот, бащата в системата. Работата намирисва.
33
4
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 3 дни
Имам познат който мечтаел да бъде пилот. Влязъл в Долна Митрополия и изкарал няколко месеца! Разочарован бил от нивото на обучението. Буквално казваше,че на изпит ако каже няколко думи му пишат 5 и го пускат,а ако нищо не каже 4 и пак го пускат! Отказал се и завършил ядрена физика. Работеше в АЕЦ Козлодуй,сигурно вече е пенсионер. Буквално беше ходеща енциклопедия!Като го сравня с Румен Радев разликата е като меджду професор и хамалин!
32
1
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 3 дни
Бат Бойко за миг си представи че в хвърчилото се возят *** Радефф и Нинката!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Когато при трудова злополука потрошиш техника за 100 милиона-се обявява 3 дневен траур...
30
1
 
8
 
! Отговори
poto преди 3 дни
от кога при трудова злополука(работа в армията като пилот) се обявява траур на цял град и то няколко дена
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Кой беше писал сам за себе си "Роден да лети или да умре опитвайки се". Ами явно не е бил роден да лети. Божа работа.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Цирковите артисти може да си рискуват живота в цирка, а командосите само по време на операция. Така трябва да е и с пилотите.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бог да ги прости ! а кмете, те ако не могат да участват в мирно шоу какви военни пилоти са ,как ще идат на война ? -щото на война не е шоу ,а мн по-опасно.
26
1
 
11
 
! Отговори
Пилот преди 4 дни
Височината му не е малка. Стига с това, че е летял на малка височина. Вероятностите са тези: Остър вираж, следва критичен ъгъл, следва загуба на скорост, следва липса на стабилност, следва опит за спасяване на кожата. Ако наистина не са могли да катапултират, вина се търси в началниците, в механиците и в самите пилоти. Общо взето си миришe на човешка грешка и с маневрите и с катапулта и с подготовката и с всичко. Самолетът не е виновен.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Очаквали са? Моля? Кметът е очаквал? Ахаааа! Наши момчета ще излезнат, а?
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Кръчматъ, кръчмарю пий си ракията и не дрънкай глупости. Ако военен пилот не може да направи лупинг и подобни, по добре да се пенсионира с 20 заплати на момента. 1 дрон е по добър от такъв пилот, а да не говорим колко е по-евтин.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
100% човешка грешка, лупинг не се прави на такава височина. Така и не успява да излезне, още 200 метра и щяха да са живи.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Хора, и аз не харесвам Бойко, но има един куп други теми за политика - плюйте го колкото искате там. Тази тема е за смъртта на един български летец, за трагедията на семейството му, защо го обръщате на политика и циркове? Като няма какво да кажете по темата, не пишете.
21
2
 
5
 
! Отговори
Кръчматъ преди 4 дни
Авиошоу!? Добре, да допуснем. Вземаш Шест Турбовинтови самолета (пр. Пилатус) и си прайш шоу! Пилотите могат да бъдат бивши военни летци или любители, които се занимават професионално със спортно летене, шъ ви трябват 9 пилота - 3-*** в резерв, при отсъствие на някой от основната група, по битови или здравословни причини, човешко е. И готово, може да правите Шоу 3-4 пъти в годината или дори да участвате в международни съревнования. Така се прави по Света!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
СЕЛЕНИ ОТ РАЗЛОЧ НЕМАТ РАБОТА У ВВС.
19
2
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 дни
Защо Кмета на Разлог използва Политическа Трибуна за Изборите , на Гърба на Смъртта и Жалейката на Семейството ?Това е Предизборна Кампания , вместо Смирение пред Господ .
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кмета да вземе и да се гръмне веднага,може и с метлата ! Или някой да му шибне един кол,белким му намести чакрите и да спре ,да ръси простотии !
17
1
 
9
 
! Отговори
Чалга дивак преди 4 дни
Кмет който вярва в съдбата.....?!?!?
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Изглежда самият кмет е човешка грешка.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ОТ ГЕРБ САМО АШЛАДИСАНИ БАБИЧКИ И ЕДИН ДЕДО.