Зафиров: Поемаме курс на обединение, каним всички от лявото пространство на Бузлуджа

БСП ще избира нов председател на Конгрес в края на ноември
Обновена: 15 юни 2024 16:30 | 15 юни 2024 16:30, Анисия Иванова
129
Зафиров: Поемаме курс на обединение, каним всички от лявото пространство на Бузлуджа
Снимка: БГНЕС, архив

БСП ще избира нов председател на Конгрес в края на ноември. Това заяви временният председател на БСП Атанас Зафиров. Той бе избран на Национален съвет, за да довърши мандата на Корнелия Нинова, която подаде оставка заради незадоволителни резултати на вота 2 в 1.

Борислав Гуцанов ще ръководи парламентарната група. Вигенин ще води социалистите в ЕП, Драгомир Стойнев ще бъде предложен за заместник-председател на НС. Поемаме курс на обединение и помирение в БСП. Каним всички от лявото пространство на 27 юли на Бузлуджа - нека да бъдем единни, каза още Зафиров.

"Последните дни се изприказваха много приказки за предателства и преврати. Днес разбихме две основни лъжи. Няма тъмни сили, които стоят зад Националния съвет. Върнахме правилата и устава във функционирането на партията, не е имало форма на реваншизъм. Всички решения бяха взети с мнозинство от над 100 гласа, потвъждавайки предложенията на Изпълнителното бюро, заяви Зафиров. И подчерта, че ако има предложение за преговори от страна на ГЕРБ, то ще бъде внимателно прочетено и премислено.

Националният съвет на БСП потвърждава решението да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС, категоричен бе той.

Борислав Гуцанов от своя страна заяви, че съветът е приел решение да призове Калоян Методиев да се оттегли като депутат в 50-тото НС, а ако не го направи сам, ще бъде изключен от парламентарната група. "Корнелия Нинова вече има два пълни мандата начело на БСП, а тя е имала право на точно толкова", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от Общество
Експерт: България я очаква невероятно водородно и геотермално бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И Мая ли?! Ами Първанов, Гергов...?! Без Ремен Овч. -не става!:)))
110
0
 
2
 
! Отговори
Обединен и Обиден преди 1 седмица
,,Столетницата" е известна с това,че непрекъснато се ,,обединява" и ,,възобновява".Още от времето на Благоев.Ами смешни сте дори и надеца в началното училище,защото в учебниците им пише друго.
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Последни издихания на столетницата. Следващите избори е зад борда.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква е тази физиономия, бе?!
107
2
 
2
 
! Отговори
ПРОСЕК преди 1 седмица
АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА АНДРЕЙ ЛУКАНОВ. АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ Е ПРЕДАДЕНО ОТ АГЕНТИТЕ НА ХОМО ГРАФ ИГНАТИЕВ СРЕД КОИТО Е И ЛУКАНОВ-ПРЕДАТЕЛЯ НА АПОСТОЛА. БЕНКОВСКИ Е ДОКЛАДВАЛ НА КРЕМЪЛСКИЯ КОНСУЛВ ПЛОВДИВ,А ТОЙ НА ТУРЦИТЕ. ПИСАНИЦИТЕ НА МЕРСИЯ МАГДЕМОРТ СА ПОД ДИКТОВКАТА НА КРЕМЪЛ,ОТ КЪДЕТО ТЯ ПОЛУЧАВА ТЛЪСТ ХОНОРАР.
106
2
 
4
 
! Отговори
ПРОСЕК преди 1 седмица
АПОСТОЛА НА БЪЛФАРСКАРА СВОБОДА ВАСИЛ ЛЕВСКИ Е ПИСАЛ ДО Л. КАРАВЕЛОВ "БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО,АКО ТОВА Е ВЯРНО АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА. КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ЗАРОБИ".
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този горе на снимката Атанас Зафиров, иска да отиде на Бузлуджа за да си хапне картофи и кебапчета и там да срешне Мара Отварачката да му отвори една бира и след като я изпие да си налее водичка от близката рекичка, да си измие брадата от остатъците от храната и ако Мара Отварачката му се излегне на тревата да я погледне с усмивка в небесата!
104
3
 
3
 
! Отговори
ПРОСЕК преди 1 седмица
ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО Е БАПИСАЛ БУКВАЛНО "НЯМА БА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА БА БЪЛФАРСКИТЕ БАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО РУСИЯ".
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
няма релкама на Жилет с този
102
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 1 седмица
Откъде го измъкнахте тоя брадясал алкохолик, толкова ли нямаше малко по-добре изглеждащи членове, а е ептем м.утра?
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ураааа народеееее ...... Отиваме да хапвамееее..... Кебапчета на Бузлуджа!
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слава, слава, слава! Ама НЛО-то от Бузлуджа не излитна ли в 1989-та?
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те че тези от АБВ, Левицата! и още 3 други групи изгонени от Ниновица и близкото й обкръжение или от НС няма да дойдат е ясно, но вземете мерки да съберете ближни на ядене и пиене на Бузлуджа, че язък за бившата лява партия. Сега Възраждане, ИТН, на о.р. подполковника партийката и други ще напълнят гуши За какво я избрахте на два пъти тази проста и алчна за власт жена?!
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
През последните 3 години Нинова предприе яка чистка на ИБ и НС, така че дали временният председател на БСП ще се казва Зафиров, Симов, Свиленски, Вигенин, Гуцанов е все тая.Видяхте, че леля Корни определи за шеф на ПГ много нейн човек, а Свиленски оповести, че на следващите избори той ще предложи пак Нинова за лидер. Та тя не се посвени да разтури и столичната партийна организация и да назначи свой човек! Тая партия се нуждае от дълбока очистка на верните на К.Н шефове на ИБ.НС,областни лидери
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зафиров, Вашата партия, другарю поема към небитието. Изчерпаха се вашите възрастни поддръжници.
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да се съберат всички на Бузлуджа, да се качат на летящата чиния и да поемат курс към Марс!
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
да се качат всички комунисти на Бузлуджа и народа да спретне една клада от четири страни
94
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
НАТО ДА ПОДКРЕПИ С КАСЕТНИ БОЕПРИПАСИ ОТ ВЪЗДУХА.
93
1
 
5
 
! Отговори
ами преди 1 седмица
Тия па с тая бузлуджа само тя им е в червените крату ни
92
1
 
6
 
! Отговори
Хихи преди 1 седмица
Да скъса и се отрече всичко от БКП, лустрация и забрана да се работи като държавен служител с хора свързани с ДС, разследване и съд за Доган и Пеевски.