"Поход на семейството" се провежда в София, Пловдив и Варна

Събитието е в подкрепа на християнските семейни ценности
Обновена: 15 юни 2024 17:50 | 15 юни 2024 17:15, Анисия Иванова
109
"Поход на семейството" се провежда в София, Пловдив и Варна
Снимка: Facebook

Провежда се най-мащабното национално събитие в подкрепа на брака от мъж и жена, семейните ценности и добродетели, и правата на родителите и децата - "Поход на семейството" в София, Пловдив и Варна.

Празникът в страната започна в 16:00 часа, едновременно в София – пред Народния театър „Иван Вазов“ – и във Варна – на сцена “Раковина”, в Морската градина. Началото в Пловдив ще бъде в 18:00 часа на площад „Аптека Марица“.

Светият синод на Българската православна църква излезе с протоколно решение да благослови Националния „Поход за семейството“, заявиха организаторите на тяхната страница в социалната мрежа Facebook.

Събитието е подкрепено чрез официални писма от епископ Христо Пройков, председател на Епископската конференция на Католическа църква в България, и п-р Анатолий Еленков, пълномощник на Националния алианс "Обединени божии църкви".

Организаторите и участниците в събитието се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели, и за защита на правата на родителите и децата в тяхна взаимна полза, без да се противопоставят.

„Поход за Семейството е най-позитивното събитие през годината, защото от една страна е радостен празник и забавление за участниците, а от друга – чрез него се отправя силно и ясно послание в подкрепа на брака, семейството, родителите и децата – цялата основа на обществото ни“, каза Ивайло Тинчев, национален координатор на инициативата и председател на Управителния съвет на Национална асоциация „Поход за Семейството“.

„Днес в България всяко пето дете живее само с един родител. Младите сключват брак все по-рядко и често губят най-ценните и най-прекрасните години от живота си във взаимоотношения без дългосрочно обвързване. Личният и семейният морал са паднали до изключително ниско ниво. Това е разрушително за обществото ни. Затова се събираме – за да изразим недвусмислено, че не само искаме промяна, а и самите ние можем да бъдем чаканата промяна, която е нужна на родината ни, за да се запази, умножи и просъществува народа ни в бъдеще въобще.“, каза още той.

Едновременно с това „Поход за семейството“ ще предложи на място концертна програма, много игри и забавления за родителите и децата.

Началото на Националния „Поход за семейството“ е поставено през 2018 година и оттогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, в най-големите български градове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от Общество
Експерт: България я очаква невероятно водородно и геотермално бъдеще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кои са християнските семейни ценности, да биеш жена си и децата си ли? ПП Възраждане и ПП Величие харесват това.
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Интересно, дали походи като този решават семейните проблеми или насърчават създаването на семейства? Колкото безумието на Иван и Андрей BG wants you ще върне българите, които са избягали от ужасната ни държава на запад. Нека 1во правителството се погрижи да създаде привлекателни условия за живот и сурови санкции срещу семейното насилие - без значение пола, възрастта или ориентацията. Всички останали празни призиви и походи са лицемерие и поза!
88
2
 
3
 
! Отговори
Без дискриминация преди 6 дни
А защо мюфтията не ги е благословил?Ами,защото според исляма един мъж може да има до четири жени.И пак се брои за семейство.Или пък мормоните,при тях може и повече.Да не говорим за някои традиционни общества,в които пък има полиандрия.Така че ,,традиционно" е едно, а ,,християнско" е нещо съвсем друго.Но тогава църковният брак трябва да е и граждански.Ето,това вече е друго нещо,и тук не минават разните феминистки измислици.А гей хората нека да си сключват брачен договор,но това не е семейство!
87
0
 
2
 
! Отговори
бай онзи преди 1 седмица
там мъже няма да има ,а само мъжки чехли :)Кога пък им притрябвахме на жените изведнъж ?
86
2
 
10
 
! Отговори
НЕПРАВИЛНО ! преди 1 седмица
Аз знам че само правосъдието и семейния закон рушат дома и семейството . Този поход за семейството трябва да бъде пред съдилищата . Да не прехвърляме проблемите от болната глава на здравата . Когато заставим съда да се съобразява и с мъжете и да осъжда жените да плащат издръжка тогава ще се оправи семейството ! Без привилегии за жените и децата им . Защото в съда се оказва че това са деца на бащата ама само за да го осъдят да плаща голяма издръжка и да го наследят незаслужаващи лоши деца .
85
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Досега жените крякаха колко много трябва да се въведе масов феминизъм, прие се конвенция за защита само на жените в цяла Европа, сега изведнъж се сетиха, че то трябвало и семейство да има. Ами спрете най-накрая с дискриминацията към мъжете!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На 22 юни и Шкварек ще води подобно шествие в София. И в тази сфера вече тече борба кой да води спасението на семейството от многобройните му и страшни врагове.
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крайно лявата либерастия унищожава всички общества в които пуснала пипалата си - демографска катастрофа, нисък морал, унищожаване на традиции, бит и култура, издигане в култ на мързела и глупостта. Не заличим ли хипи либерастията във всичките й форми, тя ще заличи нас.
82
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези с похода за "традиционните ценности" май нещо са се объркали - София прайд е другата събота, не тази! Подранили сте със седмица и не е ясно какво ще правите на 22. Юни:))
81
19
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 1 седмица
Да ви кажа, че няма традиционно или нетрадиционно семейство! Сексуалната ориентация на членовете на семейството НЕ засягат обществото.
80
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Живеете в глобален свят и кой ли не ще влияе на децата ви. Затова трябва да прочистите от плевели преди да ги родите, но не сте го направили, така че не се оплаквайте. И няма Бог, не е възможно да има. Той е измислен за да успокоява жените и отвлича от мисълта за неизбежната смърт след което няма да има задгробен живот и всичко е мапразно. религията се използва да разтваря лесно краката на жените като с крик и да ги вкарва в коловоза виж ислямската държава.
79
3
 
12
 
! Отговори
Майка преди 1 седмица
Дори не поглеждайте децата ми убих ви
78
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мразвя ЛГБТ защото мразят и разращават децата ни
77
7
 
0
 
! Отговори
Сексът преди 1 седмица
Следването на действията или вярванията на другите може да възникне поради конформизъм или извличане на информация от другите. Голяма част от влиянието на ефекта на бандата идва от желанието да се вместите сред връстниците; като се прави подобен избор като другите хора, това се разглежда като начин за получаване на достъп до определена социална група./ Сeкс/
76
1
 
5
 
! Отговори
Отец Иван преди 1 седмица
Я не богохулствай анатема ти
75
9
 
1
 
! Отговори
Църквата преди 1 седмица
Това е психологически феномен, при който степента на възприемане на вярвания, идеи, прищявки и тенденции се увеличава по отношение на дела на други, които вече са го направили. Тъй като повече хора започват да вярват в нещо, други също се качват на бандата, независимо от основните доказателства.
74
8
 
2
 
! Отговори
Семейство преди 1 седмица
Ефектът на бандата е психологически феномен, при който хората възприемат определени поведения, стилове или нагласи, просто защото другите го правят. По-конкретно, това е когнитивно пристрастие, чрез което общественото мнение или поведение могат да се променят поради определени действия и вярвания, обединени сред обществото.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Драги гееве вие мразите децата а искате уважение
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Драги гееве вие сте врагове на децата. Вървете по дяволите
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ненорм алноци айде у казана педии