Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков

Двама са ранени
Обновена: 16 май 2024 20:32 | 16 май 2024 19:55, Стела Стоянова
466
Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков
Снимка БГНЕС

Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като кола на НСО, превозваща Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково. Първо за инцидента съобщи във Фейсбук ПП.

"Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 год. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали", посочват от партията. Сходно е и съобщението на НСО. В него се казва, че "автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил. При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали", съобщава НСО и допълва, че се оказва пълно съдействие на военната прокуратура, която разследва случая.

Още по темата
Според МВР, в джипа на Петков са били общо четирима души, а в аудито, с което колата на НСО се е сблъскала, са били двама души, семейство. Мъжът е починал, а жената е в тежко състояние в болница.

Водачът на автомобила на НСО също е в болница, но е пострадал леко.

Двамата пострадали са откарани във варненската болница „Света Анна“. Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на болничното заведение. „Все още не можем да кажем, че е вън от опасност живота й“, заяви ПР на болницата.

Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

От НСО потвърдиха за катастрофата. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента, заявиха от НСО.

Военен прокурор и следовател пътуват към мястото на инцидента за оглед.

По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното събрание в продължение на четири години след освобождаването им от длъжност. С приетите промени през ноември 2022 г. обаче стана възможно охраната да бъде свалена по-рано, ако няма заплаха за сигурността на въпросните лица. Дали има или няма такава се определя от специална комисия.

Охрана получават и лица, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната.

През януари 2023 г. стана ясно, че НСО вече не пази бившия премиер Кирил Петков, а само го превозва. Охраната бе върната през август 2023 г. Тогава БНР съобщи, че НСО е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, идващи от свързани с Русия служби.

Кадри от мястото на катастрофата вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кики *** сигурно е карал с 340км/ч на табелата за Аксаково, за да разцепи така колата на 2.
319
0
 
18
 
! Отговори
NEMA PRE4INA преди 1 месец
Е бате ти си задаваш отговори. Много ясно, че няма причина НСО да кара така. Правят го, защото возят политици, така работи службата - това е един от луксовете да си политик в България. За тебе вече няма закони и летиш като божество из улиците и всички ти правят път. После отиваш в Парламента, променена пременена като хищна хиена и почваш да чоплиш лаф с Лойко и Шиши.
318
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тия от НСО всеки ден се блъскат и през ден убиват хора, ама като не е Киро в колата и медиите не ги отразяват." - Въпросът не е дали Киро, Бойко или Корнелия са били в колата. Въпросът е точно в това, защо НСО се движат с такава скорост по пътищата, без обикновено да има адекватна причина за това. И по-долу писах в поне 2 коментара. Ако има привина (война, бедствие, заплаха и т.н.) тогава ОК, нека карат. Нормално е. Ако няма причина (предизборна кампания не е причина), тогава като останалите!
317
0
 
6
 
! Отговори
Ей нацепен преди 1 месец
Ако си ербап отиваш пред НСО и прескочи оградата, ама викни някой да снима, да гледаме после записите как ги млатиш :D
316
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия от НСО всеки ден се блъскат и през ден убиват хора, ама като не е Киро в колата и медиите не ги отразяват.
315
0
 
5
 
! Отговори
Деси Дуловска Мадона преди 1 месец
Кирчо е бързал да кара Сърф.
314
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Нацепения - Щом си мераклия отивай пред президентството или парламента и ще си намериш някой.
313
1
 
1
 
! Отговори
За Таурега разбрахме преди 1 месец
От коя партия са били в А3-ката?
312
0
 
5
 
! Отговори
Нацепения преди 1 месец
Познавате ли някой от НСО, да ми покажете кой е, че ме сърбят ръцете да му счупя главата?
311
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бях в колата с КИРО. - Не знам лъжеш ли или не, но това не е важно. Да приемем, че е вярно написаното от теб. Появява се върпоса, каква е причината от НСО да карат с такава скорост. Да, по закон имат право (предполагам), но защо? Война ли е станала, язовирната стена на Кърджали ли се е скъсала, Путин е нашамарил Главчев ли? Какво толкова е станало, че НСО да се движат със 160 на участък, на който ограничението е максимум 90 (ако е извънградско, не е на магистрала и няма друго ограничение)?
310
1
 
3
 
! Отговори
УЖАС! преди 1 месец
Видяхте ли как изглежда кръстовището? Дядото се изкачвал по наклон и не е овладял съединителя. Това е много опасно кръстовище, трябвало е да се обозначи. АПИ са виновни.
309
0
 
6
 
! Отговори
КАТ-аджия преди 1 месец
А бе, никъде не видях следи от спирачен път!! Те и ABS-те оставят, а тука - нищо!!
308
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядото сигурно има проблеми със зрението - излезе ни в последния момент, дори не го видяхме. Карахме с 90км/ч - в ограниченията.
307
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Табелка за населено място - със 160 км/ч ли се кара там?
306
1
 
5
 
! Отговори
Бях в колата с КИРО. преди 1 месец
Колата на НСО караше със 160км/ч, видя че дядото излиза, но прецени че ще има време да се изтегли, когато колата му угасна на средата и започнахме да спираме много рязко, но вече беше късно.
305
3
 
7
 
! Отговори
Цомчо Храчката преди 1 месец
Кирчо е видял че дядото е от Възраждане и е заповядал на НСО да го прегазят.
304
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не разбирам откъде се знае, че колата на пострадалите не е спряла на кръстовшщето - починалият шофьор ли им го е казал или тежко ранената му съпруга? Най-вероятното е да е спрял, не е видял автомобил, продължил е и онзи от НСО го е връхлетял. Националните медии се изложиха напълно с интерпретацията на тази катастрофа.
303
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В качеството на какъв/президент, министър председател или председател на НС/ к. петков и ПРа му се возят в кола на НСО??? Защо к. петков противозаконно българите плащат предизборните разходки на к. петков с кола на НСО??? Защо к. петков и тицин не са попречили на водача от НСО да се движи с превишена скорост/два пъти над ограничението, или са го подбудили към това??? Защо, след като неговия ескорт е убил човек, к. петков отново занимава българите със себе си, вместо да дава показания в МВР???
302
3
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЛЪСНА! преди 1 месец
КИРИЛ ПЕТКОВ Е ШОФИРАЛ ДЖИПА С 280КМ/Ч в насрещното с една ръка пиян и дрогиран на куче? - чакам сега "статиите" от ПИК.
301
0
 
10
 
! Отговори
Морския преди 1 месец
При ограничение там от 50, този с каква скорост е карал че да ги избие хората. Как пък не се прасна там а тир