Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков

Двама са ранени
Обновена: 16 май 2024 20:32 | 16 май 2024 19:55, Стела Стоянова
466
Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков
Снимка БГНЕС

Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като кола на НСО, превозваща Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково. Първо за инцидента съобщи във Фейсбук ПП.

"Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 год. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали", посочват от партията. Сходно е и съобщението на НСО. В него се казва, че "автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил. При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали", съобщава НСО и допълва, че се оказва пълно съдействие на военната прокуратура, която разследва случая.

Още по темата
Според МВР, в джипа на Петков са били общо четирима души, а в аудито, с което колата на НСО се е сблъскала, са били двама души, семейство. Мъжът е починал, а жената е в тежко състояние в болница.

Водачът на автомобила на НСО също е в болница, но е пострадал леко.

Двамата пострадали са откарани във варненската болница „Света Анна“. Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на болничното заведение. „Все още не можем да кажем, че е вън от опасност живота й“, заяви ПР на болницата.

Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

От НСО потвърдиха за катастрофата. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента, заявиха от НСО.

Военен прокурор и следовател пътуват към мястото на инцидента за оглед.

По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното събрание в продължение на четири години след освобождаването им от длъжност. С приетите промени през ноември 2022 г. обаче стана възможно охраната да бъде свалена по-рано, ако няма заплаха за сигурността на въпросните лица. Дали има или няма такава се определя от специална комисия.

Охрана получават и лица, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната.

През януари 2023 г. стана ясно, че НСО вече не пази бившия премиер Кирил Петков, а само го превозва. Охраната бе върната през август 2023 г. Тогава БНР съобщи, че НСО е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, идващи от свързани с Русия служби.

Кадри от мястото на катастрофата вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
14
 
3
 
! Отговори
Гого преди 1 месец
Опит за убийство на премиера Петков. Това е тероризъм а всеки нормален знае кой стои зад това. Погледнете на изток и ще разберете кой елиминира западни политици.
299
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толко ли е трудно да има сайт където шофьори над 60 и под 99 от колко до колко и от къде до къде , с кого и как ще си карат колите та доблесните службени шофьори да не им се случват катастрофи заради които целата шофьорска бойна единица на службите да се отзовът в затвора за убийства по непредпазливост. Првавете Сайт На Адюлт шофьорите
298
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не охранявали Киро, ама го били возели?!? Аз ли нещо не хващам логиката? НСО таксиметрова фирма ли е?!?
297
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смачкайте ги тези плъхове от ПП Партията на Плъховете! Блъскайте ги с колите ви, където и да ги видите. Някой от вас ще пострадат, ама ще спасите цялата държава от съдбата на Украйна.Ще се спасите всички от сигурна гибел.
296
7
 
1
 
! Отговори
Нищо не се знае се преди 1 месец
Ами ако дългата ръчичка от село Банкя с дебелите пръсти е заповядал на НСО да карат по-палаво около изборите, барем стане некоя бела.
295
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бог да прости човека. А иначе според мен трябва да се приеме закон, според който шофьорите на НСО имат право да се движат с превишена скорост САМО ако има извънредна ситуация в държавата (война, заплаха за война, земетресение или подобно явление, терористичен акт и т.н.). В противен случай за къде са се разбирзали? За да може Кирчо/Бойко/ Костадинчо/Корнелийка или който там да се приберат по-рано вкъщи ли? Ходил на предизборна кампания. Толкова ли е важна, че да се движиш примерно с 200?
294
2
 
9
 
! Отговори
Време ни е за ГЕРБ преди 1 месец
Кирчо трябва да е управлявал автомобила поне със 250км/ч за да се стигне чак до такъв зверски удар.
293
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше едно анимационно филмче - пилето чака да премине на пуст жп прелез в пустинята. Идеална видимост. Оглежда се по няколко пъти и в двете посоки, чак до хоризонта никой не се вижда. Тръгва да пресича и влака го помита с невероятна скорост. И този случай май е такъв.
292
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужас!.Да не е сгазил Боко?!!
291
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По принцип ти когато управляваш МПС, сам отговаряш за управлението. Отзад може да се качи някой ненормалник и да ти каже да вдигнеш и 600 км/ч, ама ще го направиш ли? Нали си шифьор, отговаряш за живота на гражданите, на пътниците и на последно място за собствения си живот. Много ясно че дори Кики да е заповядал на Бойковите Шифьори да карат бързо, те нямат право да не спазват законите.
290
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видях кадри от размазаната кола. Колата, в която е бил Кирчо, се е движила със сигурност с над 150 км в час.
289
0
 
12
 
! Отговори
Варна преди 1 месец
Това пътче наторе са лозя Обаче излиза на международен път Варна Добричко . М/у другото ограничението точно там е 50км.ч.
288
4
 
5
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 278. Абе л***хман. Ако кола от кортежа на Бойко беше убила човек, Киро ли щяхте да обвинявате или това са ви предизборните опорки срещу партията с най-висок процент подкрепящи?
287
0
 
21
 
! Отговори
. преди 1 месец
Всички знаем как карат НСО хвърчат с бясна скорост и присветкват като мутри (защо като, след като) , както едно време лордовете като тръгнат с конето каквото е на пътя им се помита , разбрахте ли срга крепостни селяни ? Нито е за пръв път , нито ще е за последен , път с предимство , а колко е макс. допустима скорост и тя не важи ли за Херцог Киро Тъпия Канадски дук на *** ? Толко ли струва човешкия живот в България ?
286
7
 
3
 
! Отговори
Играчка-Плачка преди 1 месец
Може дългата ръчичка от село Банкя да е заповядал на НСО да карат по-палаво около изборите, барем стане некоя плачка.
285
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славчо този път размаза Кирчо. Прочетете какво написа Слави преди малко. Напълно е прав в случая.
284
0
 
16
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 месец
Колата на НСО е била със много превишена скорост. При табелата трябва да са с 50 км/ч. Ако бяха спазили правилата човека щеше да е жив със драскотини. Но са натискали шофьора да кара бързо. Жалко лека му пръст на човека, дано жената се възстанови. Като погледнеш от стопа наляво ти пречат и табелите. Но никой не очаква кола със 150 км/ч. Поглеждаш няма никой тръгваш и те помитат.
283
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога не съм гласувал за Киро. Още от началото като дойде и го разконспирирах, че е поредния мошеник. Но сега вече след тази случка много ми падна в очите и ако го срещна на улицата, ще го заплюя в очите.
282
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кики е бил Премиер. Много ясно, че има право да го пази НСО. И акад. Денков също трябва да го пази НСО, да не го думне некоя гадна мутра.
281
1
 
11
 
! Отговори
ина преди 1 месец
С колко ли е хвърчал тоя от НСО, че е размазал така другата кола. Като гледам инцидента се е случил в населено място а тоя е карал поне с 90. Кирчо и Ицо се подиграваха на Бойко за джибка, а сега си возят задниците в джибките на НСО...