Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков

Двама са ранени
Обновена: 16 май 2024 20:32 | 16 май 2024 19:55, Стела Стоянова
466
Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков
Снимка БГНЕС

Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като кола на НСО, превозваща Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково. Първо за инцидента съобщи във Фейсбук ПП.

"Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 год. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали", посочват от партията. Сходно е и съобщението на НСО. В него се казва, че "автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил. При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали", съобщава НСО и допълва, че се оказва пълно съдействие на военната прокуратура, която разследва случая.

Още по темата
Според МВР, в джипа на Петков са били общо четирима души, а в аудито, с което колата на НСО се е сблъскала, са били двама души, семейство. Мъжът е починал, а жената е в тежко състояние в болница.

Водачът на автомобила на НСО също е в болница, но е пострадал леко.

Двамата пострадали са откарани във варненската болница „Света Анна“. Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на болничното заведение. „Все още не можем да кажем, че е вън от опасност живота й“, заяви ПР на болницата.

Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

От НСО потвърдиха за катастрофата. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента, заявиха от НСО.

Военен прокурор и следовател пътуват към мястото на инцидента за оглед.

По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното събрание в продължение на четири години след освобождаването им от длъжност. С приетите промени през ноември 2022 г. обаче стана възможно охраната да бъде свалена по-рано, ако няма заплаха за сигурността на въпросните лица. Дали има или няма такава се определя от специална комисия.

Охрана получават и лица, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната.

През януари 2023 г. стана ясно, че НСО вече не пази бившия премиер Кирил Петков, а само го превозва. Охраната бе върната през август 2023 г. Тогава БНР съобщи, че НСО е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, идващи от свързани с Русия служби.

Кадри от мястото на катастрофата вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може дядото да е бил от Възраждане и за това дрогираният Кирчо Калигула да е заповядал смъртта му.
339
0
 
26
 
! Отговори
до 348 преди 1 месец
Какви знаци повече да има?! Там влизаш в населено място! Шофера на НСО да не е бил сляп?! Нищо опасно няма в това кръстовище, ако се кара според правилата, а не с 200 км/ч! Ако се кара с висока скорост, всяко кръстовище е опасно!
338
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лош шанс на убития да попадне на кола на НСО . За тях няма ограничение на скорост .Някога Радой Ралин за подобни на Киро беше писал."Хора бързо се качете по тротоарите за да минат с колите другарите"
337
0
 
2
 
! Отговори
Запомнете тази мисъл преди 1 месец
"ЗА ЕДНА КАТАСТРОФА ТРЯБВАТ ДВАМА НАРУШИТЕЛИ" - факт, запомнете го и си спомнете за това, когато нарушавате правилника и си помислете добре - ако насреща ви излезе такъв като вас: Как точно ще спрете?
336
4
 
8
 
! Отговори
ВИДЯХ ПРИЧИНАТА!!!!! преди 1 месец
Сега отворих кръстовището на Google Maps - АПИ са виновни. Там няма нито един знак за опасно кръстовище или ограничение на скоростта. Но има камери за Винетки. И джипа е идвал от завой, не е било прав участък. Колата не е имала шанс да го види. На мястото е пълно със следи от спирачки. Агенция Пътна Инфраструктура, вие като слагахте камерите за ТОЛ системата, не видяхте ли, че там няма никакви знаци бе?!
335
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Катастрофата е изцяло по вина на Кирил Петков!
334
1
 
8
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИЯТА преди 1 месец
....лъже , краде , убива......
333
5
 
5
 
! Отговори
просто киро преди 1 месец
абе да ви кажа бързахме требеше да наместя гащите на лена под полата че се бха закачили на парапета па он миро се не сеща и викам на шефорчето настапи малко тая талига че иома работа за отхвърляне и гледам некакво ауди от комунизма и знаете как го мраза и вика айде бегай оттук бе ама он не бега и така стана
332
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Местан не беше виновен, той беше в ролята на излизащия от страничен път, върху когото налетя кола с висока скорост, но имаше повече късмет и вече се беше изтеглил, когато джигитът се удари в него и тогава почина дете от другата кола, която се е движела със 120.
331
0
 
7
 
! Отговори
Притеснително преди 1 месец
И това се очаква че е НСО, които трябва да пазят Кики от атентати - например сценарий симулират му катастрофа и после идват килъри и ликвидират VIP персоната. Нали уж това им е работата на НСО, как може такова безхаберие.
330
0
 
5
 
! Отговори
Обяснявам още преди 1 месец
Ако правилника беше спазен тук, джипа би могъл да намали, без значение че се е появил нарушител на пътя. Но когато се срещнат двама нарушители, резултата е този.
329
0
 
8
 
! Отговори
Сега. Да ви обясня преди 1 месец
За една катастрофа, обикновено трябват двама нарушители. Повярвайте ми, че ако спазвате правилника, е почти невъзможно да попаднете в катастрофа. И ако това стане, това би било наистина инцидент - едно на милион може би. Пробвайте да карате по правилата, както правя аз и ще се убедите. Направете си един експеримент - да карате един ден изцяло по правилата, аз ви ОБЕЩАВАМ, че няма да попаднете в нито една лоша ситуация. Е да. Ще ви бибиткат някакви абдали, но не им обръщате внимание на тех.
328
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не виждам причина НСО, която да позволява НСО да нарушават правилата за движение. Нито са полиция, нито са линейка.
327
0
 
11
 
! Отговори
до 334 преди 1 месец
Съгласен съм по принцип. Ако няма легитимна причина няма нужда от такива скорости.
326
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Като какъв тия... се придвижват с държавен автомобил на НСО? Петков и Тицин при бай Ставри още утре!
325
0
 
14
 
! Отговори
160км/ч градско преди 1 месец
Тия НСО явно карат по друг Закон за Движение по Пътищата.
324
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В случая има значение че е Киро. Ако кукловодите като Прокопиев, който беше два мандата консул в Канада, не го бяха привикали този от там, можеше и да не загине човек. За съжаление обаче такива като Местан и Киро не си седят в майчините си Турция и Канада и идват тук крадат и лъжат, да наричат хората терористи и да убиват без да им пука, защото винаги някой друг ще е виновен когато имат чадър от шефовете си.
323
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До NEMA PRE4INA - Именно. Сега ако Кирчо е пич и ако му пука за станалото, ще предложи промяна на закона и ще задължат НСО да карат с нормална скорост тогава, когато няма извънредна причина да се движат по-бързо. Под извънредна причина нямам предвид на някой да му се е допило ракия и да бърза за кръчмата, а нещо наистина сериозно. Ако не го направи, всичките излияния във фейса, колко много съжалявал за станалото, са лицемерие и ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ. Ще поживеем (надявам се) и ще видим...
322
0
 
12
 
! Отговори
Гражданин с Г преди 1 месец
Питам за един приятел - като махнем лампите от колите, вие виждате ли някаква разлика между тия и ромите, дето карат без книжки?
321
0
 
19
 
! Отговори
Да бе преди 1 месец
НСО - държавните мутри. Имаме си два вида мутри - частни и държавни, но са си все мутри и си се държат като такива. И да знаете, каквото и да кажат за покойника, НСО са виновни за смъртта му!