14 в ареста при акцията в Бургас, спипаха "друсан чай"

Сред задържаните има и един чужденец
25 окт 2024 12:40, Александър Попов
1

Снимка: БГНЕС

До момента 14 души, сред които и чужденец, са задържани при провежданата специализирана полицейска операция в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас.

Трима са задържани за съпричастност към търговия с гласове. При претърсване на търговските им обекти, разположени на територията на Бургас, Созопол и Карнобат, са намерени и иззети тетрадки с имена и парични суми. Един е арестуван в Айтос, като при претърсване полицейските служители са иззети тетрадка с лични данни и изборни материали от предходни избори.

Останалите десет души са арестувани за производство, държане и разпространение на наркотични вещества, като в единия от случаите от бургаския кв. "Победа" криминално проявена жена е задържана за притежание и разпространение на наркотици - т.нар. друсан чай. Намерени и иззети са 100 дози с общо тегло 200 гр.

Още петима мъже са арестувани в бургаския кв. "Акациите" за притежание и разпространение на близо 100 гр. метамфетамин. Един криминално проявен бургазлия е задържан в Четвърто Районно управление – Бургас за пласиране на наркотици по нова за страната схема. Намерени и иззети са 120 топчета със зелена суха тревиста маса (марихуана) с общо тегло 120 гр.

На територията на с. Кошарица, община Несебър, е задържан един английски гражданин. В дома му от служители от Районно управление – Несебър са намерени и иззети около 500 гр. суха тревна маса, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана.

В бургаския кв. "Братя Миладинови" е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин, като са задържани други двама криминално проявени и осъждани мъже, съобщиха още от полицията.

Полицейската операция на територията на Бургаска област продължава и към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Ако щете - вярвайте
Зодиите, за които е най-вероятно да отидат да работят в чужбина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
А Митьо как е ?Или само дребните и неправилно орентираните за изборите гоните иж Бургаско.