НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна

В крайна сметка Украйна ще надделее, казва Йенс Столтенберг
19 юли 2024 14:43, Петър Бойчев
330
НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна
Снимка БГНЕС

Съюзниците в НАТО трябва да бъдат подготвени войната в Украйна да продължи десетилетия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за BBC.

"Основното тук е, че колкото по-силно подкрепяме Украйна и колкото по-дълго сме готови да я подкрепяме, толкова по-бързо може да приключи войната. Парадоксът е, че сега Путин вярва, че може да ни надживее. Затова войната продължава. И когато дадем да се разбере много ясно, че сме тук за дълго време, че сме твърдо решени да помагаме на Украйна за дълго време, тогава създаваме условия за решение на конфликта, в което Украйна ще надделее като суверенна независима държава", обясни генералният секретар на Алианса.

Столтенберг също така призова Европа да увеличи средствата за военна помощ за Украйна и припомни опасенията, че след победата на изборите в САЩ Доналд Тръмп или ще намали, или напълно ще спре финансирането за Украйна.

НАТО наскоро обяви, че от септември 2024 г. специално звено в германския град Висбаден ще отговаря за координирането на военната помощ за Украйна, пише Фокус.

"Това ще осигури по-голяма предсказуемост и отчетност на помощта и също така ще покаже, че сме решени да продължим да подкрепяме Украйна“, заключи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чисто матматически руснаците са 6 пъти повече от украинците.Кои ще свършат първо?
60
2
 
9
 
! Отговори
ИВАН преди 2 месеца
КАКВИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ БЕ, ГЛУ-ПАК!? САМО СЛЕД 2 ГОДИНИ УКРИТЕ ЩЕ СА В КАМЕННАТА ЕРА, ДАЖЕ ВЕЧЕ СА! ВИЕ МОЗЪК ИМАТЕ ЛИ?
59
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези изро-ди с глупости-те си нямат край, а украинския народ иска ли да воюва десетилетия попитаха ли го дали всеки е готов да си даде живота у така до последния човек. Невменяими хора са начело на всички институции аман.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Идuoтu , никога няма да се готвим за война , най безумното нещо на върхушките , не на хората , защото те плащат , плащат дори с живота си. Това което вършите може да завърши наистина , но с вътрешни войни , защото единствено тогава би имало смисъл от подобно нещо , защото тогава човек наистина знае за какво воюва и го убиват , или убива .
57
2
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 2 месеца
Опааааа.....десетилетия война ? На Украйна войниците няма да стигнат ! Аааааа разбирам ....да се приготвяме в името на Зеленски да мрем !? Ако го кажат веднага ще има патаклама....но мааалко по малко , леко по леко ..."то за доброто на Европа , то за света го правим" и така ще стане немислимото....Целия ще ни влезе !
56
1
 
15
 
! Отговори
До 56 преди 2 месеца
И кога Украйна на Зеленски е вече в ЕС,че не става ясно или Зелето пак лети в облаците
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин е казал,че до 2035 година Украина няма да съществува.Това ли повтаря Стол тем берг?
54
1
 
9
 
! Отговори
емо преди 2 месеца
логичното заключение е, че колкото по-силно и по-дълго нато подкрепя украина, толкова повече ще продължи войната, но столтенберг, въпреки логиката заявява, че тя щяла да свърши скоро. сбъркани и неадекватни хора са начело на нато, сащ, ес.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да допуснем, че Зеленски и НАТО са много лоши! Но от войната страдат само обикновените хора в Украйна и Русия! А НАТО, Зеленски и Путин ядат патици по пекински!
52
1
 
17
 
! Отговори
Тия дето бутат за преди 2 месеца
война да отиват на фронта. Като се избият мераклиите за война, останалите ще се помирим и така ще се разреши тоя проблем. Но да ми седи на хиляди километри от фронта и да ми втълпява къде и за какво да се готвя - айде у лево!
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахахаха, десетилетия..... след изборите в САЩ и ще приключи за един месец! Ако не руснаците ще я приключат с анексирането на още 4 области.
50
3
 
7
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
А и Русия има зад гърба си най-силната икономика в света. И между другото, в Русия няма само нефт и газ. Има и много ценни метали, които са кът в страни като САЩ, Германия и тем подобни високотехнологични страни. Та кой ще загине, не знам. Аз предричам това да е САЩ, така както са тръгнали да си гърмят президентите. Те затова и слагат кукли на конци за президенти, та да не губят много. Само че не познаха с Тръмп, макар че не се знае знае ли се.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европа да увеличи средствата за Украйна . Ето къде ги стяга чепика , едни пари да вземат .
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зелю много ухилен???
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Столтенберг забравя, че не само пари, оръжия и техника са необходими за Украйна. Има един основен фактор, който се нарича "Жива сила" и Украйна е на птивършване. Как ще подкрепяме Украйна деситилетия, като тя до 1 година ще привърши живата сила на фронта? Или НАТО има нещо в предвид което ние незнаем засега.
46
0
 
14
 
! Отговори
До 42 преди 2 месеца
Пак ли ти се приведат русофили бе украински просяк ,щото ти си решил ,че всички са ти длъжни за нещо ,Е аз пък смятам ,че ние българите нищо не дължим на наглите украинци и това няма нищо общо с русофилството
45
1
 
15
 
! Отговори
Последният украинец преди 2 месеца
Колко удобно . А питахте ли данъкоплатците? Едни такива овце дето не ги забелязват и не ги броните за хора, докато не ви обесят? Хайде сега първо децата на елита да тръгват към фронта...
44
1
 
14
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Опаааа, Русия има най-развитата вдрена енергетика. В момента е лидер и с 4 поколение ядрени реактори. На Русия няма да и трябва износът на суровини след 10 години, защото още преди 5-6 години започна да преориентира икономиката си към вътрешни заместители на вносни продукти и технологии. Русия имаше късматът, че Западът почна да и налага санкции преди 10 години, което ги накара да създадат или да възобновят много собствени производства и забравени технологии. Затова не я мисли Русия.
43
2
 
12
 
! Отговори
натОвците преди 2 месеца
няма да искат да оставят току-така чернозема който си мислят че са купили и украинските ресурси за $12 трилиона които си мислят че им принадлежат! А хората-*** е необходимо да похарчат че да не им се пречкат!
42
1
 
7
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 2 месеца
Както казваше баба ми: гОворете си, не ми пречите!