НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна

В крайна сметка Украйна ще надделее, казва Йенс Столтенберг
19 юли 2024 14:43, Петър Бойчев
330
НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна
Снимка БГНЕС

Съюзниците в НАТО трябва да бъдат подготвени войната в Украйна да продължи десетилетия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за BBC.

"Основното тук е, че колкото по-силно подкрепяме Украйна и колкото по-дълго сме готови да я подкрепяме, толкова по-бързо може да приключи войната. Парадоксът е, че сега Путин вярва, че може да ни надживее. Затова войната продължава. И когато дадем да се разбере много ясно, че сме тук за дълго време, че сме твърдо решени да помагаме на Украйна за дълго време, тогава създаваме условия за решение на конфликта, в което Украйна ще надделее като суверенна независима държава", обясни генералният секретар на Алианса.

Столтенберг също така призова Европа да увеличи средствата за военна помощ за Украйна и припомни опасенията, че след победата на изборите в САЩ Доналд Тръмп или ще намали, или напълно ще спре финансирането за Украйна.

НАТО наскоро обяви, че от септември 2024 г. специално звено в германския град Висбаден ще отговаря за координирането на военната помощ за Украйна, пише Фокус.

"Това ще осигури по-голяма предсказуемост и отчетност на помощта и също така ще покаже, че сме решени да продължим да подкрепяме Украйна“, заключи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
2
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Е нали гледахме мястото, където Тръмп имаше митинг. Погледни в Гугъл да видиш, за какви пътища става въпрос. Честно казано, останах поразен. В нашата римска махала дори пътищата са преасфалтирани, а тия американци в Пенсилвания, все едно живеят в България, но през петдесетте години на миналия век! Как няма да има кандидати да се гърмят при тия условия на живот?
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз няма да се готвя. Не смятам да воювам в Украйна.
79
10
 
5
 
! Отговори
Dady преди 2 месеца
Гадните копейки мятат фekaлuu от такива новини! Газ вадят от всички дупки хахах. Оная помия Русия я чака още мизерия! Късокракият миджит се оказа най-добрият съюзник на Еврипа и Сащ. Ще докара рашките да се молят
78
5
 
5
 
! Отговори
Европа ли? преди 2 месеца
А самата Русия ще има ли сили за десетилетна война? Че той дори Хитлер не успя да издържи и половината от този срок.Това са само мечтите на вманиачените Руски управници, които са готови да хвърлят в огъня на войната цялото си население за да задоволят болните си амбиции!
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щеше да свърши месец след превземането на Бахмут???
76
3
 
11
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 месеца
"Десетилетия" война в ОООкраина????? Ба си болния мозък... Днес, Населението на 4.0.4 от 42 милиона през 2022 г. паднало до 20 милиона (20 милиона бегаха по целия свят) от тях 2/3 жени, деца и старци (60+) тоест, около 5-6 милиона на възраст от 20 до 60 години, без воена подготовка.
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В такъв случай това " в Украйна " не се ли явява малко неточно , а защо не в Европа , а защо на в САЩ , технологиите ли не го позволяват , що ли . Май сами няма да се спрете да запалите Света , тогава .......... не трябва ли да ви сложим вече усмирителните ризи ?!
74
1
 
6
 
! Отговори
Математически преди 2 месеца
Арабите са 100 пъти повече от Израел....
73
4
 
14
 
! Отговори
Чико преди 2 месеца
А защо европа трябва да носи бремето Ук(с)райна в гърба си да я носят тези които и обещаха слава и победа в тази война защо аз трябва да понеса икономическите последици а СаШ и Нато да си печелят активи от това.
72
5
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Значи американците ще спрът помощта щото се усетиха а ние европейските балъци да продължим и да я увеличим хахаха колко по бързо Путин свали фашисткия режим във Украйна и Европа толкова по добре за нас обикновените хора!
71
1
 
8
 
! Отговори
До 76 преди 2 месеца
Ами явно имат ,щото всички очакваха да фалира за два месеца,а то става точно обратното
70
1
 
1
 
! Отговори
До Ерго преди 2 месеца
Че да изместят Украйна в Африка ли?
69
2
 
1
 
! Отговори
Прогресия преди 2 месеца
3 дни! 3 години! 30 години.....
68
1
 
13
 
! Отговори
Ерго преди 2 месеца
Европа да се готви за десетилетия война в Украйна,но пак в Европа! Това е същото,както ми се счува,че предплатените Ф-16 вече идват и летят към базата в България!
67
15
 
6
 
! Отговори
до FMC преди 2 месеца
каква икономика има русия бе ,те нямат пътища и народа им мизерства , а САЩ заедно с Канада правят огромна територия рядко населена заобиколена от океани,народ въоражен до зъби природни богатства и перфектна инфраструктура. до 1 година русията ти фалира и путин го обесват стига с тия фантазии и глупости от 70 години тръбите че долара фалира , а русия фалира 10 пъти през това време
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви деситилетия война го гонят. То в момента ВСУ се нуждае от бойци. Дори загубите да не са големи, то войниците са преуморени. Никой неможе да издържи деситилетия на фронта. Много украински войници искат да се приберат при семействата си вече.
65
2
 
13
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 месеца
Тия не са у ред у главата... Десетилетия война, хахахахаххаахха, чи тя ВСВ продължи, цифром и словом 6 години;))) Десетилетия,хахахахахаха... То нема да остана ора на таа планета ве, гълвок!
64
0
 
17
 
! Отговори
<><> преди 2 месеца
Туй не ми е ясно ....на нас за едни пожари не ни помогнаха нито ЕС нито НАТО (освен Турция по съседски) въпреки че сме и в двата псевдосъюза ....и то със значка "Важен съюзник" ....а Украйна не е в нито един от тези сбирщини ....а се изсипаха стотици милиарди помощи в пари , оръжия и т.н. ? Извод .....ЕС и НАТО са излишни ...само може в беля да ни вкарат !
63
1
 
6
 
! Отговори
До 52 преди 2 месеца
Е то е така,днес си се ухилил утре си се озъбил
62
1
 
6
 
! Отговори
Явно знам повече от- преди 2 месеца
--Столтенберг , сега че не ме дават всеки ден по тв-то е друго НО и за минута не мога да допусна война 10 г във Украйна -- по вероятен е вариант на около (10 мн до 1 час ), нека Столтенберг да каже био-роботи ли ще се бият там щото при тези темпове на изтребление и китайската армия би останала без хора, да не говорим за Украйна