Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер

При какви условия биха преговаряли?
Обновена: 25 окт 2024 10:03 | 25 окт 2024 10:03, Нели Христова
392
Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер
Снимка: БГНЕС

"Правосъдната реформа трябва да се завърши и най-накрая държавата да се управлява по закони, а не с телефонни обаждания". Това каза в студиото на bTV Асен Василев, кандидат за депутат от ПП-ДБ. По думите му коалиция с ГЕРБ може да има, ако първо се приемат антикорупционните закони и Бойко Борисов не е премиер.

"Преди да тръгнем да редим кабинет, трябва ГЕРБ да докажат две неща – че са се отървали от влиянието в тяхната партия и най-накрая след четири години опити да тръгне правосъдната реформа", каза Василев.

"ГЕРБ не искат да приемат три антикорупционни закона. Трябва да се спре и това състезание с един участник за главния прокурор. Това не е нормално и има варианти как да има повече от един участник", посочи Асен Василев.

"Видяхме, че хартията, която се подписва с ГЕРБ, нищо не значи. Когато тръгна ротацията, идеята беше цялото това законодателство да бъдат приети. 60 бяха приети, тези три не бяха и те станаха ябълката на раздора и ГЕРБ бламираха собствения си премиер Мария Габриел, само и само тези закони да не бъдат приети", припомни Василев.

По думите му ГЕРБ не приемат трите закона, защото не им  се позволява и защото ги е страх да тръгне антикорупционни законодателство в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от Общество
Предизборната кампания приключва в полунощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 7 часа
Пеевски бил шИшИ - ама Моля ви се, Пеевски е Огромен Мъж - Висок, а погледнето го тоя -и дали има 150см и само Лоой - само като го видиш и ти се повдига - не знам къв е Хомосексуален, щото Хомосексуалните, ако не друго обикновено са добре поддържани само Мускули момчета!
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Асене, двамата с Киро сте за затвора, а не за коалиция !!!
97
9
 
2
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 7 часа
с гербавата и3мет и пеефски трябва да се внимава много. ПП-ДБ в управление нямат правилен ход. Всичко около тях е от зле на по-зле. Ако са в опозиция, това гарантира правителство от само и единствено и3мет.
96
2
 
1
 
! Отговори
до86 преди 7 часа
Ми той тиквуня не я оправи, факт, ако я беше оправил щеше да си е оправена, елементарно Уотсан, ти да не си с тежки мозъчни увреждания ве, или искаш да кажеш, че я е оправил ама изодзаде, ако ме разбираш, хахахахаха.
95
1
 
5
 
! Отговори
Политолог преди 7 часа
От гледна точка на политиците не е добре че е раздробен вота. Но от гледна точка на демокрацията е напълно нормално 7-8 партии да са в парламента. Това означава че домокрацията се е развила вече и обществото не се страхува да изказва собственото си мнение и да гласува за много различни партии и идеологии. Дадено ни е право на избор и ние го използваме. Така е в демократичните общества. Погледнете какво става в Австрия например или Франция. Не гледайте Русия, където опозицията е в затворите.
94
1
 
10
 
! Отговори
еу преди 7 часа
Малък прсчо, Коледа иде!
93
1
 
11
 
! Отговори
Дам... преди 7 часа
Един ококорен мигрант, който дори няма правото да гласува тръгнал да реди правителство, че даже и условия поставя?! Радев, май месец 25 година на коя дата викаш били новите извънредни избори?
92
1
 
8
 
! Отговори
До Зозо преди 7 часа
Те Шиши и Сокола се самоизядоха от лакомия
91
6
 
6
 
! Отговори
Примирен преди 7 часа
Аде да гласуваме за Бойко. То се е видяло, че тук нормални управници няма да има никога, докато не из бе сим сегашната реколта. Той ни крадеше със строителни фирми и обществени поръчки, ама поне на всеки няколко години отиваше да открие нещо построено. Не ги строеше много качествено и после пак крадеше с ремонтите ама поне имаме 1 и половина магистрали и 50 спортни зали за децата, а пътищата поне бяха закърпени. Сега извън магистралите и няколко булеварда в София страната е дупка до дупка
90
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 часа
До Анонимен/50 "Никъде по света няма партия от 1 човек" - *** верно ли, про'с'так неграмотен? Само в Холандия има две чисто лидерски партии с депутати, при това едната има само един член по устав. Но де неграмотният комплексиран европеиден про'с'так, като ТЕБ, да може да вдене тези неща?!
89
7
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 7 часа
Шиши е истински патриот. И бa мaмaтa на Доганя. Не е като оня руски талибан Копейката.
88
1
 
5
 
! Отговори
До 83 преди 7 часа
Той се върти като фурнаджийска лопата
87
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Българина не желае Герб, но герб най-лошият случай под 20-25 процента не падат? значи не искат алтернатива обаче какво печелят от това да гласуват за Бойко? какво им обещата под масата?
86
2
 
8
 
! Отговори
До Зозо преди 7 часа
Браво това е новото лице на Евроатлантизма само дето не всички, което има бузите е лице
85
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Ами то се видя ,че само Бойко може да оправи тая държава .
84
3
 
2
 
! Отговори
Обаче Бай Дэн преди 7 часа
Не Знае вече Името на Сина си и на Жена си, но цитира тези на кИкИ и к0к0 - по Име! няма Изборни Машинации, сами си ги Избираме - нали така?!
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Зизи е фен на Шиши, ако не си разбрал :)))
82
10
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 7 часа
В неделя в 7,30ч. с бюлетина номер 8 за Цар Дилян Шишман.
81
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Някой гласуващ за ПП може ли да ми каже 1 нещо което се е подобрило откакто тези се появиха в България? Пенсии и заплати се вдигнаха, но инфлацията ги изяде и сме по-бедни нетно от преди тях. Пътищата съвсем се доскапаха. Изчезнаха милиарди за 2г. В София видяха сметката на топлофикация, градски транспорт и движението по пътищата. Как пък 1 нещо не направиха с което да могат да се похвалят, че са подобрили живота в страната? Кой гласува за тия?
80
0
 
5
 
! Отговори
Радой Ралин преди 7 часа
От как свят светува все мазния от горе плува