Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер

При какви условия биха преговаряли?
Обновена: 25 окт 2024 10:03 | 25 окт 2024 10:03, Нели Христова
386
Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер
Снимка: БГНЕС

"Правосъдната реформа трябва да се завърши и най-накрая държавата да се управлява по закони, а не с телефонни обаждания". Това каза в студиото на bTV Асен Василев, кандидат за депутат от ПП-ДБ. По думите му коалиция с ГЕРБ може да има, ако първо се приемат антикорупционните закони и Бойко Борисов не е премиер.

"Преди да тръгнем да редим кабинет, трябва ГЕРБ да докажат две неща – че са се отървали от влиянието в тяхната партия и най-накрая след четири години опити да тръгне правосъдната реформа", каза Василев.

"ГЕРБ не искат да приемат три антикорупционни закона. Трябва да се спре и това състезание с един участник за главния прокурор. Това не е нормално и има варианти как да има повече от един участник", посочи Асен Василев.

"Видяхме, че хартията, която се подписва с ГЕРБ, нищо не значи. Когато тръгна ротацията, идеята беше цялото това законодателство да бъдат приети. 60 бяха приети, тези три не бяха и те станаха ябълката на раздора и ГЕРБ бламираха собствения си премиер Мария Габриел, само и само тези закони да не бъдат приети", припомни Василев.

По думите му ГЕРБ не приемат трите закона, защото не им  се позволява и защото ги е страх да тръгне антикорупционни законодателство в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от Общество
Предизборната кампания приключва в полунощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 41 секунди
За пореден път си сменят мнението ПП. Но това не е такъв проблем. По-голямата прос*отия в случая е, че има хора, които смятат тази партия за нормална и не виждат очевидната истина, че ПП са още по-зле и останалите.
372
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
Гледайте лицето на Асен Василев и ще разберете всичко! В лявата страна на снимката му е дясната "Ноздра" - тя е отворена широко за вдишване и издишване. Лявата "Ноздра" е стеснена. Защо е така? Понеже по време на вдишване от Дясната "Ноздра" освен въздух от нея влизат и "Пари". Въдуха и Парите които вдишва влизат в тялото му чрез Широката Дясна Ноздра. Тялото му Консумира Парите - Велико Шкембе и останалия нещастен въздух излиза обратно през Малката Отворена Дупчица на Лявата Ноздра!
371
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 минути
Гледайте лицето на Асен Василев и ще разберете всичко! В лявата страна на снимката му е дясната "Ноздра" - тя е отворена широко за вдишване и издишване. Дясната "Ноздра" е стеснена. Защо е така? Понеже по време на вдишване от дясната "Ноздра" освен въздух от нея влизат и "Пари". Въдуха и Парите които вдишва влизат в тялото му чрез Широката Дясна Ноздра. Тялото му Консумира Парите - Велико Шкембе и останалия нещастен въздух излиза обратно през Малката Отворена Дупчица на Лявата Ноздра!
370
0
 
0
 
! Отговори
Елементаро е ! преди 12 минути
На баш Бакана не му трябва вече да управлява стигнало му е до козирката иска спокойствие и рахатлък и никой да не го пита къде е магистрата ,това ,онова , шкаф,маф,Барселона и какволи не --иска гаранция това му трябва ! Въпроса е че ПП се роди като партия търсеща възмездие ,та нов ред ново управление разследване наказание на висши политици ,затвори А сега са готови на съвсем друг филм --ама избирателите им ще бъдат предадени --ами голяма работа !
369
1
 
1
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 15 минути
Гласуваш за ППДБ, получаваш Тиква! Ха ха ХА!
368
1
 
1
 
! Отговори
Доло ПП и ГЕРБ ! преди 20 минути
Е затова няма да гласувам за ППДБ -- какво като Борисов няма да е мин -председател той пак ще управлява от сарайте във Банкя ние да не сме балами ! Ясно е че ПП ще ни издънят и ще се хванат със ГЕРБ --трябва да се гласува за някой твърдо против герберите !
367
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 20 минути
Той борисов и в сглобката не беше премиер . Той си лежеше в Банкя и от там управляваше . Големите началници от Брюксел му се обадиха по телефона и му казаха ветото за Македония да падне и после боко звънна в парламента и ги изкомандва ветото да падне . И така падна ветото за Македония . И тогава боко не беше премиер а управляваше от Банкя а него го управляват от вън . А вие си мислите че на избори избирате нещо . Трябва да гласувате на изборите в САЩ и Германия :))) Нали сме колония ?
366
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
Коя члгарджийска девойка го е целувала тоя горе на снимката, че така му е изкривила носленцето?
365
3
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ+ППДБ преди 24 минути
Вечна дружба! Като навремето КПСС и БКП.
364
0
 
2
 
! Отговори
До тази на снимката преди 25 минути
Абе ти кой беше, че ще казваш дали Борисов да бъде премиер ? Победителят в изборите решава. Останалите могат или да го подкрепят или да отидат в опозиция.
363
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
Киртачо и Хасенчо трябва да ги вкараме в затвора преди да са забегнали към Канада.
362
3
 
3
 
! Отговори
ЩЕ ГЛАСУВАМЕ преди 36 минути
Ти гласуваш за ГЕРБ, нали!
361
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ!
360
3
 
2
 
! Отговори
ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ преди 39 минути
Защо ще гласувам за ГЕРБ- НСИ калкулатор инфлация- март 2020г/март 2021г- 0.6%, а простУ Кире направи 28.8%- съжалявам ама я чуйте и вижте какви ги къдри в ЕП Волгин от Руската партия Възрождение, вижте как главанашки неща разправят ИТН- само от ГЕРБ са адекватни!
359
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
От старото - Султанизма и Комунизма и от сегашното - ЧалгарКатуна избирам "Свобода на Словото"!
358
0
 
2
 
! Отговори
Главанак преди 44 минути
Повече от ясно е- мафията герб печели. И няма как да е иначе, след като те владеят държавата- с кметове, регулатори, прокуратура , и тн., и т.н. Въпросът над въпросите е- ППДБ ще влязат ли отново в сглобка, за да изгубят останалите си избиратели, т.е. отново ли ще настъпят мотиката и ще предадат привържениците си. От действията и приказките им досега това е почти сигурно Е, преди това да помислят- кък възникнаха и на каква основа съществуват!
357
4
 
1
 
! Отговори
Доган султан преди 53 минути
От мен зависи всичко
356
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
Човекът, с когото броенката свърши, не участва в по-нататъшното броене и изтеглил жребия - добър или лош човекът, който остане последен. Когато се използва за измерване на време, броене, произнася също бавно и на срички: "Обичам да гласувам за Комунистически Ученички!"
355
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Е то не пречи Бойко да е обикновен депутат като Нинова и пак да крадете заедно...
354
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бойко Борисов да си направи с Христо Стоичков един пенсионерски клуб и там да си гукат като двама старци... в политиката не им е мястото.