Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер

При какви условия биха преговаряли?
Обновена: 25 окт 2024 10:03 | 25 окт 2024 10:03, Нели Христова
387
Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер
Снимка: БГНЕС

"Правосъдната реформа трябва да се завърши и най-накрая държавата да се управлява по закони, а не с телефонни обаждания". Това каза в студиото на bTV Асен Василев, кандидат за депутат от ПП-ДБ. По думите му коалиция с ГЕРБ може да има, ако първо се приемат антикорупционните закони и Бойко Борисов не е премиер.

"Преди да тръгнем да редим кабинет, трябва ГЕРБ да докажат две неща – че са се отървали от влиянието в тяхната партия и най-накрая след четири години опити да тръгне правосъдната реформа", каза Василев.

"ГЕРБ не искат да приемат три антикорупционни закона. Трябва да се спре и това състезание с един участник за главния прокурор. Това не е нормално и има варианти как да има повече от един участник", посочи Асен Василев.

"Видяхме, че хартията, която се подписва с ГЕРБ, нищо не значи. Когато тръгна ротацията, идеята беше цялото това законодателство да бъдат приети. 60 бяха приети, тези три не бяха и те станаха ябълката на раздора и ГЕРБ бламираха собствения си премиер Мария Габриел, само и само тези закони да не бъдат приети", припомни Василев.

По думите му ГЕРБ не приемат трите закона, защото не им  се позволява и защото ги е страх да тръгне антикорупционни законодателство в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от Общество
Предизборната кампания приключва в полунощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Спасението е само в масово гласуване! Хора,които не искат да дават глас за всички тези партии на продажници и мафиоти от ГЕРБ през ПП и ДПС, просто да гласуват за партия която няма шанс,но да бъде отчетен гласът им. Така на общия % гласували гласовете в % за тези партии намаляват. Надявам поне % за Пеевски да са по-малко от 5,поне от него да се отървем
113
2
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 5 часа
Гласуваш за промяна, получаваш старото хахахах
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Никой от тоия в парламента не заслужава да му гласувам. Обаче има едни там абсолютни изpоди, които по никакъв начин не трябва да им се дава власт, защото тогава дори и малкото което сме постигнали в последните години ще бъде загубено и пак ще се върнем към мракобесните времена на диктатурата. Затова май ще дам гласа си за по-малкото зло, но няма да спра да ги псувам всичките.
111
3
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 5 часа
Тоя дебелия гей за Коледа ще го печем на шиш в банкя мухахахах ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
110
0
 
9
 
! Отговори
По същество преди 5 часа
Как да си направиш харакири точно преди изборите.
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Колко ли трябва да си rлynaв че да гласуваш за това?
108
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ooooх, кога ще ни дойдат от некаде един отговорни политици да ни осигурят един нормален живот, да си живееме леко и приятно един нормален живот, да си имаме дом, работа, достойно заплащане, достъпно и качествено здравеопазване, сигурност и безопастност, функциониращи държавни институции, социален пакет - мед-обслужване, пенсии и грижа за възрастните и децата, ей така да си живеем леко и приятно, еееех. Защото ние българите го заслужаваме това нещо, нали! Оооох!
107
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Е като ще сте с ГЕРБ що да гласувам за вас, а не направо за ГЕРБ? Айде нови избори докато ви няма вече в Парламента!
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Даже и думата "К... О...Р...А" не може да се спомене... но тия имали много партии? Значи така: Има много партии, но ще се съюзяват за да управляват. Брей прекрасни идей останали от времето на Бай Тошо, как чрез изкуствено помрачаване на мозъчнатаКора на мозъка на хората, да вярват че има много партии.... след като кошарата е една - собственост на овчаря - БКПето.
105
4
 
5
 
! Отговори
=отдалечен преди 5 часа
Равно отдалечения премиер се оказа Борисов. И трябва да е равно отдалечен от чекмеджето и скута на Пеевски. :)))))))))))))))))))))))))))))))))
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Това е малкият шuшu
103
2
 
11
 
! Отговори
Марш бе преди 5 часа
Асене, най-доброто нещо, което можеш да направиш е да се скриеш
102
2
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 часа
Ама той няма и да се иска бе, мазен кокорчо. Само че ти и про100то трябва да се махнете изобщо от България.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Значи така: Има много партии, но ще се съюзяват за да управляват. Брей прекрасни идей останали от времето на Бай Тошо, как чрез изкуствено помрачаване на мозъчната *** на мозъка на хората, да вярват че има много партии.... след като кошарата е една - собственост на овчаря - БКПето.
100
2
 
9
 
! Отговори
Анти тяло преди 5 часа
Асенка, предателствата трябва да са след изборите... забрави ли ???
99
1
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 5 часа
Пеевски бил шИшИ - ама Моля ви се, Пеевски е Огромен Мъж - Висок, а погледнето го тоя -и дали има 150см и само Лоой - само като го видиш и ти се повдига - не знам къв е Хомосексуален, щото Хомосексуалните, ако не друго обикновено са добре поддържани само Мускули момчета!
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Асене, двамата с Киро сте за затвора, а не за коалиция !!!
97
9
 
2
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 5 часа
с гербавата и3мет и пеефски трябва да се внимава много. ПП-ДБ в управление нямат правилен ход. Всичко около тях е от зле на по-зле. Ако са в опозиция, това гарантира правителство от само и единствено и3мет.
96
2
 
1
 
! Отговори
до86 преди 5 часа
Ми той тиквуня не я оправи, факт, ако я беше оправил щеше да си е оправена, елементарно Уотсан, ти да не си с тежки мозъчни увреждания ве, или искаш да кажеш, че я е оправил ама изодзаде, ако ме разбираш, хахахахаха.
95
1
 
5
 
! Отговори
Политолог преди 5 часа
От гледна точка на политиците не е добре че е раздробен вота. Но от гледна точка на демокрацията е напълно нормално 7-8 партии да са в парламента. Това означава че домокрацията се е развила вече и обществото не се страхува да изказва собственото си мнение и да гласува за много различни партии и идеологии. Дадено ни е право на избор и ние го използваме. Така е в демократичните общества. Погледнете какво става в Австрия например или Франция. Не гледайте Русия, където опозицията е в затворите.