Радев: В навечерието на изборите има множество сигнали за купен вот

Това порочно явление трябва да бъде ограничено, заяви той
9 окт 2024 11:18, Нели Христова
107
Радев: В навечерието на изборите има множество сигнали за купен вот
Снимка: БГНЕС

"В навечерието на изборите сме свидетели на множество сигнали за купен и корпоративен вот, дори се появиха конкретни имена и затова каня на среща представителите и ръководителите на отговорните институции, както и Централната избирателна комисия, и главният прокурор", заяви президентът Румен Радев.

По думите му темата ще бъде именно готовността на тези институции за провеждането на изборите и гарантирането на честността на вота.

"Първостепенен приоритет трябва да е борбата с купения и корпоративен вот и именно по резултатите на тази борба ще съдим за цялата работа на правителството. За мен като държавен глава е важно обществото да разбере наистина дали институциите осъзнават своята отговорност към него и ще демонстрират пред него така желаната ефективност, така че най-сетне това порочно явление "купен и корпоративен вот" да бъде силно ограничено", допълни той.

"За да може да не изкривяват повече гласа на българите и да влизат представители в парламента, които са продукт на такъв купен вот", каза още държавният глава.

"В момента най-важното е да се осигури честност на вота, за да може гражданите да се върнат към урните", допълни Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Избори 2024
Демерджиев за Калин Стоянов: Не беше независими министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Сега преди 2 седмици
Обществото отдавна е разбрало че институциите не вършат никаква работа не се справят или работят по определени сигнали и единственият начин е масово да се гласува
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Възраждане ,там е истината .номер 12
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 37 ПачкиТвоя любим Шиши защо неказва нищо за милиардите от КТБ? А, дрюгарюпендал?
37
7
 
2
 
! Отговори
Пачки преди 2 седмици
Шиши много го е изплашил,като го гледам на снимката.Виждам страх в очите му.Сшед изборите Шиши ще разкрие какви ги е вършил Мистър Кеш.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 36 ЗозоНапротив другарю софиискигендар. Радев ще го избереме ние народа още веднъж ако се кандидатира. В числото на народа не влизат софиискитенаркозависимиГендари
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еми то по принцип никой не ходи да гласува Радев, тук-таме некой заблуден, другото е купено... :)))
34
2
 
5
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Проблемът не е само купения вот.2. Проблем са също купените политици и не само.3. Службите вълнуват ли се от такива работи?
33
8
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Рундю няма бъдеще в БГ политиката. Колко му остана от мандата?
32
3
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 2 седмици
Буби Борисов е поне с 5 години по ,,дрът комунист" от този тип! Влязъл е в Партията на 18 години /привилегия за наши момчета и особени натегачи/, а Рундев чак като курсант в Долна Митрополия, където е обитавал от 1982 до 1987 г. Випуск В. Левски - Карлово! Накъдето и да се обарнеш, избора е все дърти комунисти! Тук там някой по млад фашизиран тип!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Откъдя да взема и аз 100 лева за Вота :)))
30
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Що си учуден, бе Радев?! Кой ни натика в това блато? Вече ВТОРИ мандат рушиш държавата! Хвърляме луди пари за избори, за да може ти, да се задавиш от власт! Малко ли ти президентството?!
29
0
 
8
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 седмици
Никога не ми е предлагано,нито знам на някой от познатите да му е предлагано.Я напишете на кои предлагат?Нямат ли имена или ще им се налушат личните права?Поне местоживеенето без точен адрес не спада към личните права,а няма никаква информация от кое населено място има такива случаи след влязла в сила присъда,тъй като има презумция за невинност,но след като са осъдени,то откъде са - от Земята,от Марс,Юпитер?
28
2
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 2 седмици
Зозо си е доказан украински тролей и не разбирам защо се изказва в чужда държава.Може би, защото нищо не зависи от него реално и му остава да реве в сайтовете в опити да манипулира
27
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Е как да не ги съобщават! За сведение ДПС - дерибеи на Доган, Промяната засега!
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Рундьо е дърт комунист - и пенция влачи и заплата влачи :)))
25
7
 
6
 
! Отговори
Фичката преди 2 седмици
Мистър Кеш да си прави паради и да не се бърка много. Паради през ден За Симеон,Самуил,Иван Шишман,Калоян и т.н.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ЗозоЗозо, дай нещо по-умно, ама преди това да те питам, защо не си на училище?
23
0
 
11
 
! Отговори
Някоя си преди 2 седмици
Защо медиите не съобщават имената на партиите. Защо им забраняват е това? Редно е да има публичност по този въпрос? Смятам, че като избиратели трябва да сме информирани!!!
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гласувайте за трите прасета Боко, Тошо и Пеевски! Обещаваме кюфтета! Изберете Движение за Равенство между прасетата и хората! В Свинефермата всички животни и хора са равни! Всички ще ходите на Четири крака! Четири крака добро, два крака лошо! Слава на Свещенната Свинска Империя Чалгария! Прасетата ще победят!
21
8
 
11
 
! Отговори
...! преди 2 седмици
Най-големият проблем не са купеният и корпоративен вот! Най-големият проблем за изборите си ти Радев, с "алабалата" с машинките , и фалшификациите на изборите! И недей да пращаш хората в шеста глуха! Много добре знаем, че.ако не ти излезе сценарият , ще лаеш по всички институции наред!