Радев: В навечерието на изборите има множество сигнали за купен вот

Това порочно явление трябва да бъде ограничено, заяви той
9 окт 2024 11:18, Нели Христова
107
Радев: В навечерието на изборите има множество сигнали за купен вот
Снимка: БГНЕС

"В навечерието на изборите сме свидетели на множество сигнали за купен и корпоративен вот, дори се появиха конкретни имена и затова каня на среща представителите и ръководителите на отговорните институции, както и Централната избирателна комисия, и главният прокурор", заяви президентът Румен Радев.

По думите му темата ще бъде именно готовността на тези институции за провеждането на изборите и гарантирането на честността на вота.

"Първостепенен приоритет трябва да е борбата с купения и корпоративен вот и именно по резултатите на тази борба ще съдим за цялата работа на правителството. За мен като държавен глава е важно обществото да разбере наистина дали институциите осъзнават своята отговорност към него и ще демонстрират пред него така желаната ефективност, така че най-сетне това порочно явление "купен и корпоративен вот" да бъде силно ограничено", допълни той.

"За да може да не изкривяват повече гласа на българите и да влизат представители в парламента, които са продукт на такъв купен вот", каза още държавният глава.

"В момента най-важното е да се осигури честност на вота, за да може гражданите да се върнат към урните", допълни Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Избори 2024
Демерджиев за Калин Стоянов: Не беше независими министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
9
 
! Отговори
НА ТАЯ СНИМКА РАДЕВ преди 2 седмици
СТРАШНО МНОГО ПРИЛИЧА НА ТОДОР ЖИВКОВ
79
1
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 седмици
Ако осьдят някого ефективно добре, но само приказкиСлушах за герб и костинброд чувалите с бюлетини, слушах и за ала бала и пп/дбВидях незнаещите бьлгарски в турция как гласуват с един дето им показва каде е дпс в списькаИ на какво да вярвам вече на феномена, от ново начало ли
78
1
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 седмици
Гласувам за последно - дойдат ли пак сьщите - това ще ми е гласуването вечеНека си се самоизбират като - бкп някога
77
2
 
1
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 седмици
Купеният вот, може и да бъд еограничен, но само с диктатура и то военна, а корпоративният вот, това са хората във фирмите, които обслужват ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС, Възраждане, БСП и т.н. и т.н. Той е поюти невъзможно да са фане, освен, ако някой не е решил да не работи повече в тия фирми и свидетелства, за да стане един грандиозен скандал-афера;))) Корпоративният вот, тва е убеден личен избор с подписа на шефа под ведомостта за заплатите;)))
76
0
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 седмици
Като слушах за ала бала и как никой от - пп не бе обвиняем, помня и как при цецо ухото герб печелеше с - 60% ми става безмислено да гласувамАко са сьщите пак - чантата и в гьрция, кипьр свят широк
75
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Това че се купуват гласове е ясно, но нито един път не е посочена партията която купува гласове, а това е пътя да се спре покупката на гласове. Но не е само това, от посолството готвят списъци които нямат нищо общо с вота но по този списък се назначават депутатите които обслужват посолството. Как иначе в предишни избори две телевизии съобщиха резултатите от изборите преди края на вота.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И къде е този купен вот Полиция притиска ромските квартали хахахахаха А Мирчев пише лъжи в Интернет хахахаха колко подло
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев ала балата кога ще се разследва и защо се мълчи по този въпрос Радев заедно с Киро уволни Калин Стоянов защо така и не разбрах Защото вие властвате и хич не ви е грижа за нищо АЛА балата си върви
72
1
 
6
 
! Отговори
ТАЯ ДЪВКА... преди 2 седмици
...С КУПЕНИЯ ВОТ, Я РАЗТЕГАТЕ НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ---- И НИТО ЕДИН ДОКАЗАН И ОСЪДЕН....ХАХАХАААА......АЙДЕ СТИГА С ТИЯ ПИЕСКИ!!!!!!!!!!!!
71
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Президентчето , напусни си топлото местенце, направи си една партия и реши казуса, ама не ти стиска, най лесно е да се писка нали така
70
1
 
4
 
! Отговори
Смех... преди 2 седмици
АЙДЕ ДОКАЖЕТЕ " КУПЕНИЯ ВОТ"----- САМО ДРЪНКАТЕ ГЛУПОСТИ....ХАХАХАААА
69
3
 
4
 
! Отговори
НЯМА КУПЕН ВОТ.... преди 2 седмици
Има само оправдания за ПОЛИТИЧЕСКА НЕМОЩ И НЕКАДЪРНОСТ!!!!
68
1
 
6
 
! Отговори
KOko преди 2 седмици
Защо всички констатирате и никой нищо не прави с купения вот. Нон стоп трябва натиск срещу МВР да си върши работата. Всеки говори за купен вот, но само говори. Радев ти също си длужник. Направи нещо. Извади по един танк пред секциите, ако свършат танковите извади по един БТР. Няма държава, не може бай *** да се бъзика с нацията.
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не забравяйте да гласувате за бюлетина номер "0"! Това е бюлетината която печели изборите, понеже това е единствената бюлетина, която не може да бъде купена и затова бюлетина номер "0" е най - ценна! Бюлетина номер "0" е най-ценна, понеже не се знае, кой се крие зад нея!
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В най новия доклад на пентагона се говори че ще има голяма война . САЩ губили влияние . Не се говори за обичайните глупости за демокрация и ценностии а само ВЛИЯНИЕ . Това ще рече - Може да изгубим колония като България . Бързо медиите да лъжат колко добре живеят там в България . Колко е хубу да затънат в дългове . Само да седят в членство по дълго .
65
2
 
5
 
! Отговори
Кан преди 2 седмици
Разедеителю, кажи с договора с БОТАШ колко гласове си купи
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А на бас, че всички партии купуват гласоподаватели, по един или друг начин, купуване на гласоподаватели не е специалитет само на Пеевски, както нашироко се лееят мантри!
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като лъжете за купен вот знаете ли изобщо колко пари са необходими
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев това Мирчев лити коза и шарлатаните Заедно изгонихте Калин Стоянов Заедно ала бала правите това кога ще се разследва НИКОГАА
61
4
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
До Баба и дядо Каква е логиката като има сигнали че ДПС и герб пазаруват гласове вие да не гласувате, за да могат те да натъпчат още повече корумпирани кра дци като Шиши и неговата възлюбена банкянска мома? Ей за това именно ТРЯБВА да се гласува за най-малкото зло. Дори и да не влиза в НС според проучванията ако гласувате много хора , то то ще влезне.