Мария Каменова, БСП: Проблемите, засягащи страната, са по-осезаеми в Северозапада

Според нея Левицата ще има добър резултат
23 окт 2024 22:48, Нели Христова
3

Хората ни посрещат радушно. Радват се да видят едно младо лице в листите на "Обединената левица". Аз не само съм сигурна, но се и събуди в мен надеждата, че не само ще имаме добър резултат, но ще бъде много добър, със силно ляво представителство в следващото Народно събрание. Това заяви водачът на листата на "БСП - Обединена левица" в Монтана Мария Каменова в предаването "Денят ON AIR".

По думите ѝ хората от Северозапада не са по-различни от останалите хора в България, но проблемите, засягащи страната, са по-осезаеми в Северозапада.

"В Северозапада демографската криза е много осезаема, инфраструктурата е в изключително лошо състояние. Здравеопазването е в изключителна криза. Има болници, за които има заплаха да бъдат затворени. В цялата област Монтана нещата изглеждат еднакво. Хората изразяват своята апатия. Ние се стремим да дадем решeние на проблемите им", коментира Каменова пред Bulgaria ON AIR.

"Предложихме силна програма, управленска, от 100 решения, която да даде малки решения на така важните проблеми на обществото. Най-важното за "БСП - Обединена левица" е силната социална политика. Участвайки в кампанията, имам и своите лични каузи, свързани с битовата престъпност. Като юрист това е от изключително значение за мен. "БСП - Обединена левица" дава в различните политики решения на всички наболели проблеми", подчерта тя.

На въпрос дали Висшият съдебен съвет (ВСС) може да избере нов главен прокурор, Каменова отговори, че законово процедурата няма пречка да бъде направена.

"Трябва обаче да си зададем няколко важни въпроса - дали е морално и какво усещане оставя у хората тази процедура, когато главният прокурор се избира от орган с изтекъл мандат. Трябваше да се предприеме процедура за смяната на квотата. Трябва да се възстанови доверието на хората в прокуратурата. Доверието може да се върне, само ако няма политическо присъствие в прокуратурата. В Съдебната система трябва да се променят конкурсите. Те са порочни", настоя тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Избори 2024
Има 400 сигнала за купен вот и над 200 полицейски акции
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Народът пpоcт. Само за пържоли мисли и за ceкc.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
те всички предлагат програми, но не ги изпълняват, не знам да има закон или осъден някоя партия за неизпълнение на програмата. С тези бандити само да докопате власт и до му мисли народа
1
0
 
0
 
! Отговори
И аз не съм преди 2 часа
силовна! Познайте що е то?