Тошко Йорданов: Сметките за мнозинства са без кръчмар

Кръчмарят се казва българският избирател, допълни той
23 окт 2024 22:00, Нели Христова
21

Предизборните сметки са малко безсмислени. Винаги има възможност за редовна власт, надявам се да има. Доколкото зависи от "Има такъв народ" - това ще се случи. Ние няма да подкрепим никой мандат, ние ще подкрепим програма, изработена от по-голяма група парламентарно представени партии, които имат мнозинство за реализация на тази програма. Дали ще е с първия, втория или третия мандат - няма абсолютно никакво значение. Това каза зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него най-важно е какво ще каже избирателят.

"Кризата не е само политическа, кризата е икономическа и социална. Там проблемът с лаладжийстване не се решава, трябва да се взимат конкретни мерки за цените на стоките, инфлацията, цените на енергоизточниците. Ако има такава програма и е предварително заявена така, че хората да знаят какво ще върши това правителство - тогава да. Ако ще си играем на "Аз съм победител, подкрепете ме", най-вероятно ще отидем отново на избори", допълни Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че от партията му говорят за експертен кабинет от година-две.

"На ПП-ДБ главите започнаха да им узряват преди месец. Супер, радвам се, че стигнаха до този извод. С нас не са водени разговори за премиер. Но това е глупав подход, първо трябва да е ясно този кабинет какво ще свърши, а след това идват разговорите за имената и кой ще е премиер. Сметките за мнозинства са без кръчмар, а кръчмарят се казва българският избирател. Хората трябва да разберат, че ако не излязат да гласуват, не наказват никого, освен себе си", подчерта зам.-председателят на ИТН.

От партията му са готови на разговори с изключение на ДПС на Делян Пеевски.

"Проблемът е, когато има политици с его и липса на реалистично мислене. Проблемът е его и струва пари, защото българският избирател не гласува. Глупаво е да кажеш: "Искам това министерство", ние може да нямаме хора за това, и обратното", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Избори 2024
Борисов: Няма по-подготмен от мен за премиер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.