Радев: В навечерието на изборите има множество сигнали за купен вот

Това порочно явление трябва да бъде ограничено, заяви той
9 окт 2024 11:18, Нели Христова
107
Радев: В навечерието на изборите има множество сигнали за купен вот
Снимка: БГНЕС

"В навечерието на изборите сме свидетели на множество сигнали за купен и корпоративен вот, дори се появиха конкретни имена и затова каня на среща представителите и ръководителите на отговорните институции, както и Централната избирателна комисия, и главният прокурор", заяви президентът Румен Радев.

По думите му темата ще бъде именно готовността на тези институции за провеждането на изборите и гарантирането на честността на вота.

"Първостепенен приоритет трябва да е борбата с купения и корпоративен вот и именно по резултатите на тази борба ще съдим за цялата работа на правителството. За мен като държавен глава е важно обществото да разбере наистина дали институциите осъзнават своята отговорност към него и ще демонстрират пред него така желаната ефективност, така че най-сетне това порочно явление "купен и корпоративен вот" да бъде силно ограничено", допълни той.

"За да може да не изкривяват повече гласа на българите и да влизат представители в парламента, които са продукт на такъв купен вот", каза още държавният глава.

"В момента най-важното е да се осигури честност на вота, за да може гражданите да се върнат към урните", допълни Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Избори 2024
Демерджиев за Калин Стоянов: Не беше независими министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В навечерието на изборите, които са след 1 месец.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радьо, *** що не ги отмениш тогава изборите и да им взривиш начертаните вече планове? Отложи изборите за друга дата и им гледай цирка. Нали викаш безпрецедентни сигнали за купени гласове. Ако си истински мъж и държавник още днес ще обявиш изискаш отлагане на изборите за друга дата.
18
12
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Рундев като е много умен да си направи руската партийка и да излиза на избори. Да вземе едни 5% и да миряса :))))))))))))))))))))))))))))))
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да си продадеш гласа за 100 лева, а после да изхарчиш 10000 заради глупостите на политиците влезли в парламента с купеният ти глас е най-глупавото нещо което човек може сам да си причини. Вярвайте в убежденията си, ако ще и в шестото си чувство, но не си продавайте правото на избор за пари които ще ви стигнат за храна точно за два дни. Някой казват гладен бил народа.., аз ще кажа че за 100 лева не си заслужава да се срамувате от собствената си постъпка. По добре гладен и с поглед.
16
3
 
5
 
! Отговори
Швайнщайгер преди 2 седмици
Зелените Чорапи да си гледа работата.Като пенсионер взима над 3000 лв.заплата.Като Президент 12000,и отделно под масата и над масата пари Кеш за услуги .Те не се знаят колко са защото не се декларират.
15
4
 
5
 
! Отговори
Истинска случка: преди 2 седмици
демократичната система е неприложима в България. Това бе доказано в последните 35 години! 35 години СТИГАТ, СТИГАТ - ВРЕМЕЕЕЕТО Е НАШЕ, НАШЕ - нал тъй пееше оня недодялан дебелак Александър Йорданов, да му е.ем макията!
14
6
 
7
 
! Отговори
Бау преди 2 седмици
А защо си главно командващ тогава!? За да падат самолети през ден ли!? Нищоправец храбър! След 5 поредни провалени купени вота и всякакви безобразия, не само изборни, след като явно полицията не може и не иска да се справи - нали си командуващ! Забрани всички избори, назначи правителство, ако някой оспорва, малко възпитателна работа, малко бой и ще влязат в пътя! Вземай пример от братски Израел! Мрън - мрън, нищо не мога да направя! Свиквам консултативен съвет, за да покажа, че работя...!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всеки път едно и също преди избори - акции, претърсвания, списъци, пари. И накрая ДПС на Доган от четвърто място стигна до ДПС на Пеевски до второто място.
12
1
 
10
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 2 седмици
Шиши е най-платения актьор в следващия епизод "Парламент 51". Дано има избори през 4-5 месеца, за да се изтръскват тия олигарски като пеефски, бойко и компания!
11
1
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 2 седмици
Той Всичкият е Купен, дори и да е ИнДиректно - така е При Демонокрация - Всеки Гласува - за Себе си, а Не за Общото Благо - Един е в Партия, друг е на Хранилката на Партия и т.н. и т.н. - няма
10
2
 
4
 
! Отговори
Не че не знаехме, преди 2 седмици
но май за пръв път на толкова висока инстанция се повдига тоя въпрос.
9
5
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
Българи,бъдете нащрек,че утре е четвъртък и Еврейската Комисия може да Ви спретне неприятна изненада с допускането на разбитата ни Родина в Шенгенското пространство. Навсякъде вече има стряшен граничен контрол,а ако нин вкарат в Шенген около един милион ливанци и пет юилиона иранци ще заживевт във Вашите спални и кухни. Чисто и просто защото граничните контроли на Германия,Австрия,Балтика,Италия ще ги заставят да останат в България. Няма мърдане за бежанци към Западните страни. Това би бил Краят
8
4
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Забранявам да се продавате на САЩ2. До тези фракции в нашите служби, които САЩ все още не контролира3. Смачкайте лицемерния враг
7
4
 
4
 
! Отговори
Призив преди 2 седмици
Гласувайте за ШИШИ,той дава най добри пари за глас.
6
3
 
7
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Гледайте в Интернет клипчета как кокошка побеждава орел, за да защити малките2. Щом пилье може и ние можем да победим САЩ
5
9
 
2
 
! Отговори
Кюстендилска слива преди 2 седмици
Добре де Мистър Кеш,какво лошо има ,нали сме Демокрация и пазарна икономика,свободна търговия.
4
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
РАДЕВ,мечтите са хубаво нещо,НО НЯМА КАК да СТАНЕ,при този ИЗГЛАДНЯЛ народ,НАПРОТИВ,ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ,ЗАЩОТО,КОРУПЦИЯТА в държава наречена българия е НЕКОТРОЛЕРУЕМА
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отложете ги. И чак когато няма нито един сигнал-тогава. Те партиите купуват гласове, а не марсианците. Значи са компрометирани.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Момчето яко пазари гласове, Мишо "новото начало" от Костинброд е в действие!
1
10
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
Евреинът с касапският аврамистичен нос зафъфли.А бе Радев,що не си кажеш открито,че си евреин с испански сефарафски корени.Ако въобще евреите имате нещо общо с Живота,тоест корените...