"Демократи за силна България" остава в коалицията ПП-ДБ

"Нужно да покажем отговорност към държавата"
Обновена: 3 сеп 2024 09:06 | 3 сеп 2024 09:05, Инна Ангелова
101
"Демократи за силна България" остава в коалицията ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

“Демократи за силна България” съобщиха, че остават в коалицията ПП-ДБ. "В момент на тежка политическа криза, ние от “Демократи за силна България”, се ангажираме с отговорността да предложим пътя към сигурно и проспериращо бъдеще за България", пише в позицията им.

"Оценяваме единството и устойчивостта на коалицията “Продължаваме промяната - Демократична България" като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство. Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа".

В позицията  пише още, че наблюдаваме умишлено и повтарящо се бягство от отговорността да се създаде редовно правителство, а системните партии целенасочено отказват да поемат отговорност, а това подкопава кризата.

“Сега, повече от всякога, е нужно да покажем отговорност към държавата и нацията", допълва ДСБ в изявлението. Визията им за управление на страната включва следващо програмно коалиционно и антикорупционна управление, основано на принципите на евроатлантическото развитие, сигурността, спокойствието и благополучието на нацията, защитата на националните интереси и патриотизма.

"Ангажираме се да положим всички усилия за изграждането на стабилна политическа конструкция чрез широка подкрепа и сътрудничество с всички парламентарно представени проевропейски и реформистки партии, които са готови да споделят отговорност в името на националната стабилност и благополучие.
Убедени сме, че само стабилно парламентарно мнозинство, създадено след честен, компетентен и отговорен преговорен процес, който да приключи с подписване на политическо споразумение, може да бъде гарант за това общо усилие", съобщават от ДСБ.

От формацията допълват, че в центъра на правенето на политика за тях е спокойствието и благополучието на българските граждани.

"Като част от този разговор от “Демократи за силна България" ще търсим подкрепа за: активно участие в европейските и трансатлантическите инициативи за икономически растеж, технологичен напредък и устойчиво развитие; разширяване на сътрудничеството с партньорите ни в Европейския съюз и НАТО; продължаване на съществуващите и развитие на нови съседски междудържавни отношения, основание на взаимното уважение и спазване на подписаните договорености; повишаване на вътрешната сигурност чрез ефективно функционираща правораздавателна система и борба с корупцията", допълват от ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от Избори 2024
Член на ЦИК: Това днес не е регистрация, дава се само входящ номер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МУТРЕТАААА МУТРЕТАААА ВСИЧКИТЕ МУТРЕТА НА МЕЗЕТАА
23
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Искате - неискате, ППДБ ще управлява България, дори и ГЕРБ да бъдат първи. Нека да ви го повторя бавно: ГЕРБ няма как да управлява без ППДБ. БОРИСОВ ВИ ГО КАЗА. Има си причини за това, особено след това, което се случи в ДПС.
22
0
 
18
 
! Отговори
Писна ни от вас преди 2 седмици
просто киро и гном атаносов са отново заедно на изборите. те така и така са под чертата на 4%, като дружки взаимно се опитват да се явят заедно, за да не изпуснат далаверата. Аман от тяхното нищоправене в парламента.
21
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП-ДБ ПОБЕДА, ПОБЕДА, ПОБЕДА! МУТРИТЕ ДА МРЪТ!
20
1
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 2 седмици
ше останат в коалицията щото народно събрание ше гледат само отвън :) тва се отнася и за пп
19
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕНЕРАЛА ИДЕ МУТРИТЕ РЕВАТ, ОТ СТРАХ СЕ ПРЕПЪВАТ И ПАДАТ И ***!
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Единствения Дженерал без армия
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
мишки - бити карти, никой не ви иска и с ПП и без ПП
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дженерала иска да си живее в НС, за него няма живот извън парламента!
15
1
 
14
 
! Отговори
Тъй, тъй! преди 2 седмици
Само мравоядите се правят на интересни вместо да станат по-ниски от подстригана трева, заради изпълненията на лидера им в оставка - министър на Баце минат с 200, разединител на дясното през 2017 г., за втори път минат с 200 от Баце за съдебната реформа, пил мазни кафета в скута на Пеевски, призовал ППДБ да застане на страната на Доган в мазната му борба с Глиган Пеевски. Мравояди, засрамете се! Чий интереси защитавате. По пътя на Христо Иванов и ще вървите? За кой искате да ви мине Баце?
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боко, Киро и Танас пожелаваме на Диди успешно преборване с дерибеите и го очакваме с нетърпение за бъдещата софра..... аааа, имаме предвид тежка служба в името на народа и бъдещи конституционни реформи!
13
1
 
18
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ С ДПС ДОГАН преди 2 седмици
ЕТО ТЕЗИ ФАЛШИВИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ ВЕЧЕ 4-ТА ГОДИНА БАВЯТ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН... САМО ПРОТЕСТИ И ИЗБОРИ, НИЩО ДРУГО НЕ МОГАТ...
12
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
герб умира пищейки
11
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП-ДБ ПОБЕДА-ПОБЕДА-ПОБЕДА! МАЧКАЙ ГЕРБАВИ ***
10
1
 
26
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 седмици
Гнома се е загрижил за пенЦията... Всичко друто е " ала бала ", цитирам Киро.
9
1
 
20
 
! Отговори
Винету преди 2 седмици
Като им чета тезисите на тези, виждам, че е точно това, което ГЕРБ им предлагаше в предните два парламента.
8
1
 
24
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 2 седмици
ДСБ нито са самостоятелно партия, нито пък акъл да решават. Каквото им кажат спонсорите, това правят: Прокопиев, Америка за БГ и Галя. Обаче този път и това няма да помогне.
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Борбата за пари и власт в мошеническата коалиция ППДБ е огромна!
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Явно ще продължат да потъват с ПП, който определено не са демократи и определено направиха България обратното на силна