"Демократи за силна България" остава в коалицията ПП-ДБ

"Нужно да покажем отговорност към държавата"
Обновена: 3 сеп 2024 09:06 | 3 сеп 2024 09:05, Инна Ангелова
101
"Демократи за силна България" остава в коалицията ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

“Демократи за силна България” съобщиха, че остават в коалицията ПП-ДБ. "В момент на тежка политическа криза, ние от “Демократи за силна България”, се ангажираме с отговорността да предложим пътя към сигурно и проспериращо бъдеще за България", пише в позицията им.

"Оценяваме единството и устойчивостта на коалицията “Продължаваме промяната - Демократична България" като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство. Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа".

В позицията  пише още, че наблюдаваме умишлено и повтарящо се бягство от отговорността да се създаде редовно правителство, а системните партии целенасочено отказват да поемат отговорност, а това подкопава кризата.

“Сега, повече от всякога, е нужно да покажем отговорност към държавата и нацията", допълва ДСБ в изявлението. Визията им за управление на страната включва следващо програмно коалиционно и антикорупционна управление, основано на принципите на евроатлантическото развитие, сигурността, спокойствието и благополучието на нацията, защитата на националните интереси и патриотизма.

"Ангажираме се да положим всички усилия за изграждането на стабилна политическа конструкция чрез широка подкрепа и сътрудничество с всички парламентарно представени проевропейски и реформистки партии, които са готови да споделят отговорност в името на националната стабилност и благополучие.
Убедени сме, че само стабилно парламентарно мнозинство, създадено след честен, компетентен и отговорен преговорен процес, който да приключи с подписване на политическо споразумение, може да бъде гарант за това общо усилие", съобщават от ДСБ.

От формацията допълват, че в центъра на правенето на политика за тях е спокойствието и благополучието на българските граждани.

"Като част от този разговор от “Демократи за силна България" ще търсим подкрепа за: активно участие в европейските и трансатлантическите инициативи за икономически растеж, технологичен напредък и устойчиво развитие; разширяване на сътрудничеството с партньорите ни в Европейския съюз и НАТО; продължаване на съществуващите и развитие на нови съседски междудържавни отношения, основание на взаимното уважение и спазване на подписаните договорености; повишаване на вътрешната сигурност чрез ефективно функционираща правораздавателна система и борба с корупцията", допълват от ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от Избори 2024
Член на ЦИК: Това днес не е регистрация, дава се само входящ номер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ами Абе накрая май България няма да мине бариерата. Това не е прблем на партиите, а на хората. Какви очила още носите, та не виждате, че ППДБ е единственототрешение. Няма перфектни хора, но има добро и зло. Не избирайте злото.
44
0
 
7
 
! Отговори
Няма спасение преди 2 седмици
До Зозо......+ 8% до 10% ала-бала с преZидента и ето ти минимум 15% представителство на шарлатаните.
43
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
Назначените от ДС за "десни", ще стоят там , докато има кой да им се връзва на лъжите! Колкото до тяхната "отговорност", видяхме какво сътвориха на държавата последните 4 години, под вдигнатият юмрук на техният ментор, превратаджията Радев !
42
0
 
10
 
! Отговори
ами преди 2 седмици
Оставате,защото вероятността сами да преминете бариерата е почти нулева.....другото за просперитет,продължаване на нещото,което така и не успяхме да видим какво е започнало си е бла бла бла....
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя търтей Атанасов - пак иска да се вмъкне в парламента ((
40
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бацета , Шишета , Корнели , Коцета , Тошковци и Славчовци Соколи всички играят за Вовата.
39
1
 
15
 
! Отговори
Кукумяу преди 2 седмици
Генерал Гномов знае, че ако не е в коалиция с големите батковци костовата издънкa ДСБ няма да вземе и 2%. Манията му за величие не отговаря на ръста му обаче. След като кадруването в ДАНС и Военно разузнаване не му се получи явно е решил да хартиса на председател на НС. Отминаха времената да си комунистически прокурор, гнoме. Време е за пенсия, по възможност с пенсията на средностатистически български пенсионер да видиш как е.
38
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
тарикати! разбраха че без шарлатаните на киро, и двама кьорави няма да гласуват за тях, тоя Ам Гъл и родата си ще продаде да е в говорилнята!
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гнома чака пенсия от 4324 лева. До дни подава документи за пенсиониране. Иска да става шеф на НС, за да стане ОСМИЯ ПЕНСИОНЕР В БЪЛГАРИЯ С ПЕНСИЯ 5000 ЛЕВА ОТ ЯНУАРИ 2025
36
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А знае ли някой, тоя на кво е генерал.
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Грешкаа, грешка, голяяяма грешка!
34
2
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Айде нема нужда. ППДБ умре като БСП :)))))))))))) Макс 5-7% октомври.
33
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-отвратителните подлизурковци и гь3оли3ци - неолибералите. ПоBpъщам от вида на джyджeто, Христо Иванов, Ивайло Мирчев и всичките около тях.
32
0
 
15
 
! Отговори
Кондьо преди 2 седмици
Всички партии да бъдат закрити,две три партии са достатъчни . Всички са едни и същи мошеници.
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То и няма с друг кой да сте в коалиция. Други проевропейски партии в България няма.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДПС Пеевски , Боко, Слави +Бсп Пеевски ще е коалицията след изборите
29
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Урааа пак ще съм депутат до кацата с мед.
28
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оле, тука е пълно с хора със специални образователни потребности.
27
1
 
16
 
! Отговори
Мм да! преди 2 седмици
Така и трябва, всички некадърници на едно място!
26
12
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 2 седмици
За нормалните хора, това е важно. За ненормалните...ами те са си ненормални.