"Демократи за силна България" остава в коалицията ПП-ДБ

"Нужно да покажем отговорност към държавата"
Обновена: 3 сеп 2024 09:06 | 3 сеп 2024 09:05, Инна Ангелова
101
"Демократи за силна България" остава в коалицията ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

“Демократи за силна България” съобщиха, че остават в коалицията ПП-ДБ. "В момент на тежка политическа криза, ние от “Демократи за силна България”, се ангажираме с отговорността да предложим пътя към сигурно и проспериращо бъдеще за България", пише в позицията им.

"Оценяваме единството и устойчивостта на коалицията “Продължаваме промяната - Демократична България" като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство. Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа".

В позицията  пише още, че наблюдаваме умишлено и повтарящо се бягство от отговорността да се създаде редовно правителство, а системните партии целенасочено отказват да поемат отговорност, а това подкопава кризата.

“Сега, повече от всякога, е нужно да покажем отговорност към държавата и нацията", допълва ДСБ в изявлението. Визията им за управление на страната включва следващо програмно коалиционно и антикорупционна управление, основано на принципите на евроатлантическото развитие, сигурността, спокойствието и благополучието на нацията, защитата на националните интереси и патриотизма.

"Ангажираме се да положим всички усилия за изграждането на стабилна политическа конструкция чрез широка подкрепа и сътрудничество с всички парламентарно представени проевропейски и реформистки партии, които са готови да споделят отговорност в името на националната стабилност и благополучие.
Убедени сме, че само стабилно парламентарно мнозинство, създадено след честен, компетентен и отговорен преговорен процес, който да приключи с подписване на политическо споразумение, може да бъде гарант за това общо усилие", съобщават от ДСБ.

От формацията допълват, че в центъра на правенето на политика за тях е спокойствието и благополучието на българските граждани.

"Като част от този разговор от “Демократи за силна България" ще търсим подкрепа за: активно участие в европейските и трансатлантическите инициативи за икономически растеж, технологичен напредък и устойчиво развитие; разширяване на сътрудничеството с партньорите ни в Европейския съюз и НАТО; продължаване на съществуващите и развитие на нови съседски междудържавни отношения, основание на взаимното уважение и спазване на подписаните договорености; повишаване на вътрешната сигурност чрез ефективно функционираща правораздавателна система и борба с корупцията", допълват от ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от Избори 2024
Член на ЦИК: Това днес не е регистрация, дава се само входящ номер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей , за власт , ще продадат и майка си , ..... за жената си , не е фатално , Гнома има втора !!!
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами то , ако не са заедно ще ОТПАДНАТ , и двата ''отбора'' !
63
0
 
12
 
! Отговори
Ганди преди 2 седмици
Какво очаквате от тази дър та рожба на БКП,освен едни голи и празни обещания,високопарни думи и преизпълними в пленуми и петилетки , като по времето на соца
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Американофилски мишки!! Възраждане ще ви постави на местата ви този път!!
61
0
 
6
 
! Отговори
е къде бе преди 2 седмици
отговорност и матарешки инатлък не могат да вървят заедно
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Явно са гарантирали местото на Атанасов... То каква партия е неговото! Кирето защо ги търпи тия куфари?!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Страх лозе пази
58
0
 
6
 
! Отговори
Смех... преди 2 седмици
Абе, не е много сигурно.....ХАХАХАААА....
57
0
 
6
 
! Отговори
АБСУРДА СТАНА ФАКТ! преди 2 седмици
СХЕМАТА НА ПОСТ-- СОЦА СЕ РАЗПАДА ЗРЕЛИЩНО И БЪРЗО.....ХАХАХА.....НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!!!!
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Размисли" и страсти на водача на един файтон хора...
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ей този малкия на снимката, Надежда, Кокорчо и жиЛена водят до отлив на гласове.
54
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
не ви искаме отговорността безделници нищо не умеят освен да са на кокала и дагризат отвратител ни индивиди избори напролет ако през окт са същите
53
3
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
"Демократи за силна България" ще предложат пътя към сигурно и проспериращо бъдеще за България.Какво е настоящето осигурено ни от формацията? Съсипана Конституция,Президент без правомощия,служебно правителство на ГЕРБ,ББ изпран и неформален премиер.При това положение мисля да пропусна предложеното бъдеще.
52
1
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Очаквам днес "Да България" да се отлюспят от ППДБ. Хр. Бойкикев да покаже малко морал най - накрая.
51
3
 
22
 
! Отговори
Тези преди 2 седмици
Единстевните, които са ми по-противти от ДПС и ГЕРБ са ППДБ. Тези харвардци и бивши ДС-генералчета нанесоха такива щети на България за 4г. , че не знам как ще се оправим. Добре, че вече не са фактор и ще се мотаят около 7-те процента. Абсоюлтни к...***.
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
МАРШ, МАРШ ГЕНЕРАЛЕ НАШ В БОЙ ДА ВЪРВИМ МУТРИ ДА ГРОМИМ!
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕНЕРАЛА ИДЕ, МУТРИТЕ РЕВАТ!
48
0
 
13
 
! Отговори
ккк преди 2 седмици
ще остава , къде ще иде нали са един файтон хора дето гласуват за тях
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Продажниците предизборно се сетили,че има национални интереси,добруване на българския народ и патриотизъм! Отново с лъжи и измами се опитват да измиват гнусните си предателски сурати и да ловят канарчета! Интересно откога решиха,че България и НАРОДЪТ ни са важни за тях,защото до вчера приоритет им беше фашистка укра и укрохайлазите по морето,които ни правят милиарди разходи,докато народът ни тъне в нищета и измира скоротечно? Не вярвайте на лъжците антиБЪЛГАРИ от ПП-ДБ и не гласувайте за тях!!!
46
0
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Уж десните ППДБ всъщност са леви популисти ЛГБТ xoмo.....