Медиана: ГЕРБ увеличава преднината, "Възраждане" е втори, ПП-ДБ са на четвърто място

Шест партии влизат в парламента, 3 са на ръба
Обновена: 2 юни 2024 11:37 | 2 юни 2024 11:10, Петър Бойчев
538
Медиана: ГЕРБ увеличава преднината, "Възраждане" е втори, ПП-ДБ са на четвърто място
Снимка Медиана

ГЕРБ-СДС води с 14% преднина пред втория "Възраждане", сочи представително прочуване на социологическа агенция "Медиана". Проучването на агенция "Медиана" е проведено в периода 25 май – 1 юни сред 990 интервюирани граждани "лице в лице" и е финансирано със собствени средства.

Моментната картина, седмица преди изборите, показва, че, ако вотът е  днес, за ГЕРБ-СДС биха гласували близо 29 на сто от българите, за "Възраждане" – близо 15%, а в битката за второто място са ДПС с 13,5 на сто  и ПП-ДБ – с близо 13%.

От "Медиана" уточняват, че ерозията в доверието към ПП-ДБ продължава. Другите сигурни участници в 50-ото Народно събрание, според проучването, са БСП – с близо 9 % и "Има такъв народ" - с малко над 6 на сто.

С шансове за преодоляване на 4-процентната бариера са още "Синя България", "Левицата" и "Солидарна България".

Седмица преди изборите 2 в 1 от "Медиана" отчитат, че все още голяма част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват и това са над 400 000 избиратели.

Това не е прогноза, а моментната картина на обществено-политическите нагласи в страната една седмица преди изборите, подчертават от социологическата агенция.

* Проучването на агенция "Медиана" е проведено в периода 25 май – 1 юни сред 990 интервюирани граждани "лице в лице" и е финансирано със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
41
 
34
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
За 12 г. Бойко Борисов ми увеличи пенсията с 2 лв. , а за 6 месеца К.Петков с почти 100 процента. Това са фактите...
316
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата си мислеше, че докато си дава отвърстието на Брюксел, всичко ще е наред с безчинствата му из България. Оказа се че трябва да се настрои и за опъване от господаря на ЕС. Сега, като укроти конкурентите от ПП-ДБ, пак ще си продължат безчинствата.
315
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласувайте ама за партия която не сте чували а не за тези *** които пак ще се чудят как да си поделят баницата!
314
33
 
22
 
! Отговори
Софиянка преди 1 месец
Ако възраждане станат първи какво ща правиме. При ГЕРБ знаем, но при тия трябва да си спомним соца. Да са ни честити новите управляващи.
313
6
 
19
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Червен Кольо е лъжец като Тиквун!
312
13
 
22
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Това е колко са платили, Герб, *** и Дпс, хора вие луди ли сте бе, как може тези три партии да има хора които гласуват, айде така наречените "турци" те са си живи *** донякъде ги разбирам, прости и неграмотни, но за другите да се продадеш за 2 лева е престъпление за вас и семействата ви, обречени души.
311
22
 
26
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Ще изпреварят и ГЕРБ ако не са купените им гласове.Само забележете как родната ни милиция хваща хората за подкуп на гласове но не и партията от която взима парите хванатият посредник???? Тука има нещо много гнило в тази схема!
310
44
 
32
 
! Отговори
Шанел преди 1 месец
Възраждане трябва да е на първо място, Това е единствената партия която мисли за България,Всички останали я опустошиха и я докараха до това дередже ,Мислете умно и разсъдливо да не плачете после че да не стане после ,,Хитрата сврака с двама крака ,,
309
9
 
11
 
! Отговори
319 преди 1 месец
Минуси, но факт! Общини и цифри едва ли ви са нужни! За вас нула при Герб и 18 милиона при Асен Василев са едно и също, но за съответната община е значително! И пак припомням - това не означава, че общините с кметове на Герб при Асен Василев са орязани! Напротив! За областния център - 47 милиона за тази година, другите съизмеримо и с оглед на изпълняваните проекти - по 10 - 20 милиона!
308
38
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Феновете на Герб, ако Бойко спечели и управлява еднолично, само след 2-3 месеца като видите накъде върви страната, сами ще се молите на Кирил Петков да се върне като премиер да спасява положението! Честна дума.
307
4
 
6
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
ТЕ ГО ТЕТАТА ОТ ВЛАШКА СЕВЕРО ЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ, СТАНАЛИ ВЧЕРА СОФИЯНЦИ, ПАК СЕ ИЗХАЖДАТ! ВРАТАРЯ ИМ ГИ Е СЛАБ, ГЛАВАТА ИМ ГИ Е МЕКА, ЧЕНЕТО ИМ ГИ Е ПРАВОЪГЪЛНО!
306
2
 
11
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Илиян 314 Забравил си да напишеш че ГЕРБ взривиха Северен поток.Ха ,ха..!
305
21
 
16
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Пенсионерите по добре знаят кой им даде колкото може, а не като герберастите - хрантутят по различни способи диференцирано само техните си хора, крадат от пенсионерите и дават на техните фирми, получили всички поръчки! асен Василев даде пари на всички общини, без да ги дели на гербераски и други! Напишете си минусите, но примера е, че от цялата област всички кметища са на Греб, без 2 депесарски и още една! Последната до появата на ПП не получи нито стотинка ! Сега всички - справедливо - милиони!
304
20
 
11
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
Всички Граждани за Европейско Развитие на България при урните.Никакви гъби и риболов.Да спасим държавата от ***.
303
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пуснаха една книга в Гърция,на корицата и Бай ***! Хубава книга,кой разбрал,разбрал!
302
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Солени глоби за тези дето лъжат по сайтовете как така това преминава всякакви граници някакви драскачи ще разпространяват лъжи постоянно СОЛЕНИ ГЛОБИ ЗА ДРАСКАЧИТЕ
301
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО 299 НИКАКВИ ОБЛАЧНИ НИКАКВИ ПЕНСИИ НЕ СА ВДИГАЛИ ПИСНА МИ ОТ ТЕЗИ ЛЪЖИ НА ДРАСКАЧИТЕ ГЕРБ НИЩО ОТ НИКАКВИ ПЕНСИИ НЕ СА ВЗИМАЛИ КАК МОЖЕ ТАКА НАГЛО БЕЗЦЕРЕМОННО ДА ЛЪЖЕТЕ ДРАСКАЧИ КОГО ЛЪЖЕТЕ НЕЗНАМ ГЛУПАЦИТЕ НЕЗНАМ ОСТАНАХА ЛИ НАГЛЕЦИ ВЪН ИЗБОРИ ДОКАТО ОТТЕЧЕТЕ В КАНАЛА
300
12
 
23
 
! Отговори
Илиян преди 1 месец
Лидерът на партия граб'ъ в съдружие с делянчо пеевски, ограбиха България.Откраднаха КТБ,Откраднаха Булгартабак ,Откраднаха Южен поток ,Откраднаха АЕЦ Белене ,Построиха с Крадени пари,от Българския данъкоплатец -Турски поток (3 000 000 000)И ПАК НА ПЪРВО МЯСТО -29 %.Еднолично си назначават главните прокурори в тази България.За тях няма съд, няма присъда.........
299
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само български предатели ще гласуват за партия ГЕРБ! Те от сега не си вдигат телефоните. Проверете и ще се уверите!!
298
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
герб първи по-кражби, корупция,калинки и задкулисни игри! ГЕРБ - Грабим Ежедневно Република България!