Медиана: ГЕРБ увеличава преднината, "Възраждане" е втори, ПП-ДБ са на четвърто място

Шест партии влизат в парламента, 3 са на ръба
Обновена: 2 юни 2024 11:37 | 2 юни 2024 11:10, Петър Бойчев
538
Медиана: ГЕРБ увеличава преднината, "Възраждане" е втори, ПП-ДБ са на четвърто място
Снимка Медиана

ГЕРБ-СДС води с 14% преднина пред втория "Възраждане", сочи представително прочуване на социологическа агенция "Медиана". Проучването на агенция "Медиана" е проведено в периода 25 май – 1 юни сред 990 интервюирани граждани "лице в лице" и е финансирано със собствени средства.

Моментната картина, седмица преди изборите, показва, че, ако вотът е  днес, за ГЕРБ-СДС биха гласували близо 29 на сто от българите, за "Възраждане" – близо 15%, а в битката за второто място са ДПС с 13,5 на сто  и ПП-ДБ – с близо 13%.

От "Медиана" уточняват, че ерозията в доверието към ПП-ДБ продължава. Другите сигурни участници в 50-ото Народно събрание, според проучването, са БСП – с близо 9 % и "Има такъв народ" - с малко над 6 на сто.

С шансове за преодоляване на 4-процентната бариера са още "Синя България", "Левицата" и "Солидарна България".

Седмица преди изборите 2 в 1 от "Медиана" отчитат, че все още голяма част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват и това са над 400 000 избиратели.

Това не е прогноза, а моментната картина на обществено-политическите нагласи в страната една седмица преди изборите, подчертават от социологическата агенция.

* Проучването на агенция "Медиана" е проведено в периода 25 май – 1 юни сред 990 интервюирани граждани "лице в лице" и е финансирано със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
377
9
 
23
 
! Отговори
Лъчо преди 1 месец
Хора Не вярвайте на тези измислени агенции а Гласувайте масово за да може грабителите от ГЕРБ да не помиришат дори властта ГЕРБ си имат постоянен електорат Това са разни новоизлюпени бизнесмени и прости хора с промити мозъци колкото по-малко народ гласува толкова по-голям ще е процента на ГЕРБ затова Гласувайте дайте шанс на тези които не са били във властта и не са се уакали старата сглобка ако пак се сглоби плете се топли чорапи на синовете и внуците че тези ще ги изпратят на война срещу Русия
376
9
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
От една страна Възраждане втори е добре, защото няма да има правителство. От друга говори много зле за малкото които ходят да гласуват, че изтикват Евророма до 2-ра позиция.
375
2
 
12
 
! Отговори
Bravo преди 1 месец
Тежко ни....но явно си го заслужаваме!
374
3
 
15
 
! Отговори
Пепи Фейка преди 1 месец
Мпедиана: ГребДуПиСъСереДСереППЛГДБТИ +Увеличава преднината си с 4562538% пред втория...Попитахме 100 човека напълно случайни и спонтанно срещнати по Витошка... :) :) :) Айде у лево,ми$$ирки!
373
0
 
10
 
! Отговори
Бг 21 век... преди 1 месец
В края на Май лудниците пускат всички луди в лятна ваканция. Оня ден целия град беше пълен с болни хора. Държавата им дава 68 стотинки за изхранване и нямат друг избор освен да ги пуснат да се хранят с джанки. Края на лятото пак ги прибират заради студа....
372
4
 
21
 
! Отговори
Реалността преди 1 месец
ПП за 3 години направиха само една фабрика за бубулечки. Инвистициите от вън спряха, а дори Бг фирми се изнасят вън вече. Вместо нови пътища и мостове старите се продъниха. Пълни шарлатани или некадърници , кое е по-страшно не знам ....
371
4
 
15
 
! Отговори
Шарлатани=шумкари преди 1 месец
От 35 години едно и също. Идва СДС на власт позакърпва положението аха да дръпнем на пред и хоп идват некви Парашутисти след "протести"-200 платени шушляка от разни НПО та или некво деца на видни комунисти . Изпразват хазната омазват пейзажа и после пак идва СДС да спасява положението... Няй-жесток беше грабежа при виденов. Лева за една седмица стана 3000 лв за 1 $. От пари за мезонет ти остават пари за малък телевизор -за една седмица, а ако си имал долари във фалирала банка -също греда.
370
1
 
7
 
! Отговори
1212 преди 1 месец
Чуеш ли кума низи и *** инизи да ти говорят за свобода, бягай надалеч.
369
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олеее ППДБ какво фиаско правят!
368
10
 
21
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Гладна тиква министерски съвет сънува!
367
7
 
13
 
! Отговори
червен колю? преди 1 месец
Медиана не беше ли негова? Искат да смачкат ПП/ДБ (не, че няма поводи, особено ПП), но статуквото/ДС иска да изпере Пеевски. След това ще си направят един опит за твърдо управление, националистическо... с Възраждане и ИТН.... и готово
366
5
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Ако не ви се гласува или не знаете за кой си изберете партия която е около 4-те %, ако не друго колкото повече партии в парламента, толкова по трудно се разбират как да крадат и ще се ходи на нови избори. Пък и 5 партии с по 4% и големите няма как да управляват сами, трябва да правят интимни сглобка и пак не издържат много. Това е начина да ги фалираме! По добре е от това да им подарите служебна победа с много % и да си управляват едностранно!
365
4
 
23
 
! Отговори
Дааа преди 1 месец
До Анонимен-Ние ще гласуваме за ГЕРБ! А вие?А ние няма изобщо да гласуваме,но после ще мрънкаме,че все Боко ни управлява!Отивайте да гласувате,овце заспали,че после ще бъде късно!!!
364
19
 
14
 
! Отговори
Кк преди 1 месец
Копейки чимадана и към вашата прогнила раша да копате камъни
363
28
 
12
 
! Отговори
Славчо преди 1 месец
И все пак от всички най добре е ппдб... просто другите като сравнение са в пъти по зле... друга алтернатива освен тях не вижда... а някой като ми каже възбуждане или величие ми е ясно колко му умствения багаж...
362
22
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Копейките няма как да са втори. ДПС ще имат едни 80000 гласа от Турция.
361
17
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
ГЕРБ 80+ депутата, ДПС 40+ депутата.... ППДБ-тата 12-20 депутата :)))))))))))))))))))))) БСП умре :))))))))))))))))))
360
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние ще гласуваме за ГЕРБ! А вие?
359
16
 
25
 
! Отговори
ВиК преди 1 месец
Никога в 30 годишната история на нова България не съм вярвал че ще гласувам за Волен или някой от подобните му партии.Поне 4-5 пъти съм пускал за СДС , после ОДС , РБ , после ГЕРБ , за щастие Кирчо и Кокорчо не ме подлъгаха с лъжите си ...Сега не сирака за кого да гласувам след като Боко се сдуши с тия отпадъци и измами избирателите си , и слугува на евро *** като Урсула С погнуса ще пусна глас за Възраждане за да бъдат приземени малко всички досегашни измамници
358
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХАХАХАХ отърване от ТИКВИ няма ама от други може да се отървем. НЕВЕРОЯТНА ПОДМЯНА донесоха едни