Новият ирански президент: Техеран и занапред ще води антиизраелска политика

Масуд Пезешкиан с подкрепа към "потиснатия народ на Палестина"
17
Новият ирански президент: Техеран и занапред ще води антиизраелска политика

Новоизбраният ирански президент Масуд Пезешкиан заяви, че Техеран и занапред ще води антиизраелска политика, предаде Ройтерс.

Пезешкиан каза, че съпротивителните движения в региона няма да допуснат "криминалната политика" на Израел към палестинците да продължи.

"Ислямската република винаги е подкрепяла съпротивата на хората в региона срещу нелегитимния ционистки режим", каза Пезешкиан в послание до лидера на ливанското шиитско движение "Хизбула" Хасан Насралла.

Според Ройтерс това изказване на новоизбрания президент показва, че новото иранско правителство няма да промени политиката на Техеран в региона.

Пезешкиан победи консерватора Саид Джалили на балотажа на президентските избори миналата седмица.

"Уверен съм, че съпротивителните движения в региона няма да допуснат този режим да продължи с войнствената си и криминална политика към потиснатия народ на Палестина и други страни в региона", каза Пезешкиан, цитиран от ирански медии.

Шиитската групировка "Хизбула" и палестинското сунитско движение "Хамас" са сред подкрепяните от Иран фракции в региона, известни под колективното название "Ос на съпротивата", отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ИранМасуд Пезешкиан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
аноним преди 2 месеца
Поредният нагаждач!!!!! Само не знам,как турският президент гледа на него-като мрази и убива непрекъснато кюрдите-на тоя майка му -кюрдка,и като мрази толкова и арменците-знаем за геноцида над арменците!!!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Новият ирански президент победи на изборите с пропиндостански и произраелски лозунги. Сега Масуд Пезешкиан казва: "Ислямската република винаги е подкрепяла съпротивата на хората в региона срещу нелегитимния ционистки режим" и тези негови думи показват, че той прави разлика между народа на Израел и управляващия ционистки режим.
12
2
 
7
 
! Отговори
християнин преди 2 месеца
Самата дума "ислямска",съдържа античовешката си същност.Само психопат може да говори, за отричане провото на един народ да съществува.Г-да неуважаеми мюсюлмани,как ще ви звучи да се говори,че ислямската държава Иран няма право на живот? А?
11
5
 
2
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Браво! Тоя да не е арменец? Ще ги сгъне на две евреите :)
10
9
 
7
 
! Отговори
Закривай израел! преди 2 месеца
Вън ционистите!
9
9
 
10
 
! Отговори
прави са персите преди 2 месеца
Не са стока евреите-ционисти и режимът им в Израел и Йерусалим....................избиха хиляди невинни палестинци - деца, жени и мъже в Газа.....................но ще ядат още много бой............и от Хизбула , и от Хамас!!!
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 1.Защото едните са хилядолетна цивилизация, другите хилядолетни вредители. Между другото никой не им пречи да си правят държава на Меркурий или Венера.
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естество, кой нормален човек обича евреите.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А на хеликоптер, ще се качва ли?
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво значи "анти-израелска политика", пак ли е нещо от шарията?
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И що ще водите такава политика ? Какво са ви направили ?
3
17
 
14
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
И този ще умре в самолетна катастрофа. До последният иранец. Докато не им дойде акъла в главата. Израел забавя, но не забравя.
2
19
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
ЦИОНИЗЪМ означава ДЪРЖАВНОСТ ! И сега питам,как така тоя арменец подъл ирански е против дърцшжавбипествовто на Израел,но не е против сържавнипеството ,сиреч ционизмът на Иран? Яв о и новият президент на Иран ще е същият мозък без гънки като предишният. Освен това иранчаните не са изконното население на днешен Иран. Това някога бе изконна наша европейска Ашкеназка НЕРЕЛИГИОЗНА ЗЕМЯ! ТОВА БЕ ЗЕМЯ НА ГАЛИТЕ,ТОЕСТ НА КЕЛТО-ВИКИНГИТЕ! ИРАНЧАНИ ,ВЪН ИТ НАШАТА ЗЕМЯ! ОКУПАТОРИ !
1
18
 
10
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
Нека този пореден ирабски садист обясни защо и с какво право иранчаните имат право на държава,а Израилтяните нямат право на такава? Аз ще го изпреваря с отговорът си,макар и той да е в невъзможност да бъде детайлен. Защото сред народът Израел има marranos които винаги са правили възможно отключването на Европа за арабите. Защото достойните Израелски държавници,които са ЦИОНИСТИТЕ пожелаха дом за всички Яковови,за да не бъдат в тежест на народите,а това не се харесва на радикалният ислям.