Мъск: Човечеството ще загине, ако не изследва космоса

Един ден голяма комета ще се сблъска със Земята
Обновена: 18 сеп 2024 18:17 | 18 сеп 2024 15:53, Петър Бойчев
70
Мъск: Човечеството ще загине, ако не изследва космоса
Снимка БГНЕС

Илон Мъск смята, че човечеството е изправено пред унищожение, ако не се научи да се движи в открития космос.

„Един ден голяма комета ще се сблъска със Земята и ще унищожи почти целия живот, както се е случвало много пъти в миналото. В крайна сметка Слънцето ще се разшири толкова много, че океаните ще заврат и това ще унищожи живота. Или ние ще станем цивилизация, която пътува в космоса, или загиваме. Нямаме други опции", написа милиардерът в социалната мрежа X (Twitter).

Мъск по-рано заяви, че човечеството може да оцелее не повече от няколкостотин години, без да изследва нови планети и звездни системи. Предприемачът е убеден, че хората трябва да заселят други планети, включително да имат база на Луната и градове на Марс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: космосчовечествомъск
Още от Спонсорирани публикации
През септември А1 предлага смартчасовници и безжични слушалки Huawei на цени, започващи от 1,99 лева на месец
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
1
 
! Отговори
ай преди 1 ден
и ако човечеството загине,кой ще хрантути българите,защо знаем,че те като хле бар ки те ще оцелеят,какво ще правят горките,ще си извадят ръцете си от задниците и ще започнат да работят ли,не вярвам,сигурно пак техния господ ще им прати храна и пари от небето,както и до сега
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Напълно е прав. Може да се случи нещо след милиони години, може и повече, но пътят е към звездите, ако ще оцеляваме. Все пак няма как след 100г да сме вече стигнали и най-близката звезда. Науката се развива с ентусиазъм и много, ама много, опити. Мъск има идея и действа яко по нея. В момента мина НАСА в космическите полети, Старлинк е мрежа равна на изградените от правителства за десетки години. Оказва се, че с по-малко бюрокрация и повече желание става.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Чуди се как да изстиска още милиарди от данъкоплатците, за да си играе на ракетки. Да, има нужда от проучвания и разработки, от прогрес. Но не Мъск е отговорът. Той е най-обикновен грифтър, който на гърба на единственият работещ и издържащ се донякъде проект (Falcon 9), излъга за поне 10 други проекта, но прибра парите от инвеститорите и продължава с лъжите. За кражбите на чужди компании, проекти и разработки да не говорим дори.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 1 ден
Абе да ходи да го изследва, ако му е мерак. Кво ни занимава. Има достатъчно пари, да са оправя, като му е зор.
2
1
 
3
 
! Отговори
Козарчето Салил преди 1 ден
Ари ва , и ако такава комята дойде ще направят Армагедон 2 ли ? хахаххаха
1
1
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 ден
Този преди го уважавах, вече не. Тези тези са застъпени в почти всички научно-фантастични романи. Артър Кларк, Айзък Азимов, нашия Любен Дилов (баща)...казвам само най-ярките примери. Ами то и статистически може да се изчисли, че Слънчевата Система няма да е вечна, а Земята може да преживее катаклизъм. То и един Йелоустон и стига да я унищожи. Забравил е само да каже, че нашето Слънце ще се превърне от жълто джудже в червен гигант след милиард години :)))

Спонсорирани публикации