Умеров: Обявили сме на САЩ целите в Русия, които искаме да поразим с ATACMS

Вашингтон все още разглежда молбата на Киев
1 сеп 2024 09:20, Петър Бойчев
236
Умеров: Обявили сме на САЩ целите в Русия, които искаме да поразим с ATACMS
Снимка БГНЕС

Администрацията на американския президент Джо Байдън все още разглежда искането на Киев за отмяна на ограниченията за използване на оръжия с голям обсег за нанасяне на удари по-навътре в руската територия. От своя страна Украйна е представила списък с цели в Русия на срещите си с висши служители във Вашингтон в петък (30 август). Това коментира украинският министър на отбраната Рустем Умеров в интервю за CNN.

"Обяснихме от какви възможности се нуждаем, за да защитим гражданите от руския терор, който руснаците ни причиняват, така че се надявам да сме били чути", заявява Умеров.

Въпреки многократните искания на украинския президент Володимир Зеленски, засега не се очаква САЩ да разхлабят ограниченията върху използването от Украйна на армейски тактически ракетни системи с голям обсег (ATACMS).

"Чували сте ни да казваме, че украинците могат да използват американската помощ за сигурност, за да се защитават от трансгранични нападения, с други думи, да водят контраогневи действия. Но що се отнася до удари на далечни разстояния, дълбоки удари в Русия, нашата политика не се е променила“, заяви във вторник прессекретарят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър.

Според американския служител Украйна разполага само с ограничени запаси от предоставени от САЩ ракети с голям обсег на действие и САЩ са дали ясно да се разбере, че Киев не трябва да очаква друга значителна доставка на ATACMS поради ограничения брой в американските запаси и дългото време за производство на оръжието.

Говорейки преди срещата между министъра на отбраната Лойд Остин и Умеров, американският служител заяви, че много от високостойностните цели на Украйна в Русия са извън обсега на ATACMS. Руската армия е изтеглила своите ценни военни средства далеч от фронтовата линия, включително самолетите, изстрелващи "плаващи бомби", които нанасят поражения в Украйна.

Умеров обаче се противопостави на подобни оценки, като твърди, че Украйна е представила на САЩ списък с цели, по които ще се нанасят удари с ATACMS.

"Ние показваме, че летищата, които те използват, за да ударят нашите градове, са в обсега на дълбочинните удари", коментира Умеров пред CNN.

Украйна е използвала наличните си запаси от ATACMS, за да насочи удари по руски обекти с висока стойност за Русия в Крим, включително противовъздушна отбрана, складове за боеприпаси и летища. Целият Кримски полуостров попада в обсега на ATACMS, което го прави основен район за използване на произведената в САЩ ракета, посочва американският служител.

От своя страна Умеров отбелязва, че Украйна настоява за премахване на ограниченията за ATACMS, за да защити украинското цивилно население и инфраструктура.

"Те убиват нашите граждани. Ето защо искаме да ги възпрем, искаме да ги спрем, не искаме [да] позволим на авиацията им да се приближи до нашите граници, за да бомбардира градовете", коментира Умеров.

САЩ продължават да се фокусират върху критично необходимата противовъздушна отбрана, която администрацията на Байдън предоставя в почти всеки пакет за военна помощ. САЩ също така поставиха Украйна на първо място в списъка с приоритети за противовъздушна отбрана, заяви американският служител, като пренасочиха към Киев 2 млрд. долара за средства за противовъздушна отбрана, които първоначално бяха предвидени да отидат в други държави.

Тъй като всички погледи са насочени към украинското нахлуване в руската област Курск, Умеров посочва, че Украйна е по-скоро фокусирана върху "възможностите", които тази област им позволява, отколкото върху задържането на руската територия, за да търгува със земя, която Русия е завзела от Украйна.

"Фокусирани сме върху това да увеличим възможностите си да устоим, да отблъснем руснаците от временно окупираните територии", отбелязва Умеров, пише Труд

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: САЩРусияКиевATACMS
Още от Звезди
Кои звезди стартираха успешни марки с алкохол?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
АТАСМS много фъркат и може да прехвърлят русия, да паднат в Америка! Затова американците не им дават да стрелят с тях по русия!
175
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някой тук като тръгне да разправя как Русия ще банкрутира след месец, как Путин ще бъде свален с преврат до седмица, как ще им свършат боеприпасите до утре... работата е ясна. Това го слушаме 2 години и нещо. Кълката за колососа на глинени крака. В реалния свят воюват 2 глобални лагера в прокси-война на изтощение. Пактът в който ние се намираме, и който подкрепя Украйна, се оказа въоръжен с пре-скъп кьорфишек и нахалство. Резултатът е въпрос на време, ако Зеленски не ескалира до ядрена война.
174
1
 
21
 
! Отговори
Украинците преди 2 седмици
Знаят, че са загубили тази война..и единственото което им остава е да намесят САЩ и Европа за да загубят и те и в Европа да стане тотална щета!Така няма да носят само те отговорност, че разрушиха Украйна
173
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Байдън ( и пуделите им) са умствено изостанали, които си повярваха, че могат да превземат 18,000,000 км2 плодородна земя, нефтени залежи, минерали и ресурси в Русия като поставят срещу нея Украйна на военното поле!Операция -Надяваме се на Чудо! Я преврат, я санкции, ако те не успеят, Украйна със сигурност ще победи във война на изтощение и ресурси срещу Русия, там където Нациска Германия и Наполеонова Франция се провалиха!
172
10
 
2
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 седмици
По време на война, една от първостепенните задачи е, да бъде унищожено висшето политичско и военно ръковдство на противника, за 2,5 години Путин не смее дори да докосне политическото и военно ръководсто на 4.0.4!? Договорняк???
171
1
 
5
 
! Отговори
Бандер Хох0лов преди 2 седмици
До Друзя що така? Смени си вакума в междуушието, че му е минала годността...за това.
170
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 168 След загубята на територии и след започналата криза за горива в т.н. енергийна свръхдържава Русия, колко мислиш че ще се задържи на власт говведото Путин? Не повече от весец, а падне ли Путин по стар руски обичай всички ще го обвинят за собствените си беди забравяйки че са ръгали бюлетини точно за този руски изззрод.
169
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Иво 170 Ко речи? Това кой ти го каза? Педеляк? Аре, бегай, ***! Хахахахахахахахаахх!!!
168
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Реално на Украинците не им трябва разрешение. Те и без това вече го правеха. Трябва им официално потвърждение, за да са отговорни САЩ максимално. Така се надяват да ги вържат докрай.
167
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
10 ракети по главите на хохлите в Харков, леговище на Азов е на трески, промишлената зона е на трески! Хохлите реват!
166
11
 
5
 
! Отговори
Иво преди 2 седмици
Те ват ниците затова от беларус вкарват гориво - щот имат. Срам Срам срам
165
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Статията иде да каже, че въпреки цялата независимост, която се опитват да ни втълпят и в която вярват горките невроатлантици все пак правим това, което ни нареди/разреши люлката на световната демокрация-САЩ! Поръчаха си война, спонсорират си я и си я провеждат по собствен сценарий! Само изпълнителите дето не са американци, а жалки бедни украинци! Така че драги американоиди, не очаквайте украина да спечели войната. Американска армия никога не е печелила конфликт, предизвикан от политиците им.
164
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 160 Tи остави едната поразена рафинерия в Русия, руснаците имат хиляди, и то зад Урал. Ти по-добре виж какви гъбки никнат над Харьков точно сега, поне 6 потужнi вибухi, хохлите пищят на умряло! Искандерите пак шетат над Укрия, а довечера може и още чугуний да се изсипе върху чубовете на хохлите, пак ще има пълни шалварки... Муахахахахахаахах!!!
163
4
 
1
 
! Отговори
Иво преди 2 седмици
И сега какво ще правим без Руzия
162
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна във война срещу Русия няма шанс да спечели, справка: Операция Барбаросса 1941 година
161
0
 
9
 
! Отговори
До 163 преди 2 седмици
Е то стъкмистиката и 2016 показваха 90% за Хилъри ;)
160
0
 
7
 
! Отговори
До 163 преди 2 седмици
И като се събуди, какво стана
159
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До На Украйна На Украйна и остават 4 месеца да ликвидира Русия, независимо кой ще влезе в Белия дом. Последните проучвания в САЩ категорично посочват Харис като победител.
158
1
 
9
 
! Отговори
До 158 преди 2 седмици
Ами отивай на фронта с тая празна манерка, какво ни занимаваш с твоята украинска простотия и просия все ден все едно тук е Русия или Уколандията ти там ги търси твоите болшевишки, където ги сънуваш и бълнуваш
157
2
 
9
 
! Отговори
На Украйна преди 2 седмици
И остават още 2 месеца до изборите в САЩ и Победата на Тръмп..отчаяни са..

Спонсорирани публикации