Ракети на „Хизбула“ удариха израелския град Хайфа

Десет души са ранени в Северен Израел
7 окт 2024 08:03, Елка Василева
20
 Ракети на „Хизбула“ удариха израелския град Хайфа
Снимка: архив, БГНЕС

Ракети, изстреляни от ливанската групировка „Хизбула“, са ударили третия по големина израелски град Хайфа, съобщи рано днес израелската полиция, цитирана от Ройтерс.

Според израелски медии десет души са били ранени в северната част на страната.
 
В съобщение на „Хизбула“ се казва, че цел на атаката е била военна база южно от Хайфа, срещу която е бил изстрелян залп от ракети „Фади 1“. Според публикации две ракети са ударили Хайфа.
 
Полицията съобщи, че са повредени няколко сгради и други имоти. Има съобщения за леки наранявания и хора, които са били откарани в болница.
 
От своя страна израелската армия обяви, че нейни самолети са нанесли удари по цели на разузнаването на „Хизбула“ в Бейрут, включително средства за събиране на разузнавателна информация, командни центрове и други инфраструктурни цели.
 
Въздушни удари са били нанесени срещу складове за оръжия на „Хизбула“ в района на Бейрут, съобщи израелската армия, която отбелязва, че са регистрирани вторични експлозии, които потвърждават наличието на въоръжение в обектите.
 
Израел обвинява „Хизбула“, че умишлено разполага командните си центрове и въоръжението си под жилищни сгради в Бейрут и застрашава цивилното население.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Близък Изток
Конфликтът в Близкия изток: Толкова ли е евтин животът ни, нима оръжията са по-ценни от него?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 11 - На война и у търговията най-много се лъже )))
15
13
 
15
 
! Отговори
Фичо преди 2 седмици
Държава Палестина никога не е имало. Палестинците са " оня етнос" измежду арабите. Питате ли се защо нито една мюсюлманска държава не приема палестински бежанци? Защото знаят, че палестинците са мързеливи и терористи, които искат да живеят от помощи и сеят хаос и терор. Педи година палестинци, от Хизбула - управляващи в Газа, нападнаха Израел, убиха хиляди цивилни евреи, отвлякоха стотици цивилни евреи, и палестинците се радваха и се гавреха с отвлечените. Сега е време да си платят за терора.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако беше нещо сериозно ,щеше да спрат всички телевизии и да започне еврейската пропаганда на живо
13
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кога евреите бомбардират училища,болници и жилищни сгради те бомбардират командни центрове и складове за оръжия и унищожават терористи,а когато руснаците бомбят същите в Украйна то те тогава не са командни центрове Ами пак стават болници и училища....
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво ни интересува това нас нормалните хора
11
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Израел премълчава за загубите. Тяхните ракети винаги достигат целта, а другите ги прихващат като сопполли. Хайде, по-сериозно...
10
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
5 ракети от 5 изстреляни, а железния купол е спял в това време...
9
4
 
8
 
! Отговори
Бай дрън преди 2 седмици
Нека да си стреля биби
8
5
 
13
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Силни думи браво2. И правилни за коментар 33. Ной трудно е да различиш окупатора.4. Аз съм малко по умерен. Да САЩ разбират от бизнес. Но нямат морал. Затова във военно отношение винаги изпадат в крайности.5. Планове за лагери за русофили е глупост. 6. Ами ако Русия направи лагери за американофили?
7
11
 
24
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 седмици
Понеделник сутрин по 3 мисичарски ТВ сородоисни обясняват как страдал милия изрихел, и как имал право. Чудно след убитите от тях няма ли невинни
6
14
 
10
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 седмици
Ами сега заради няколко брадясали от ка чалки ще страдат невинни хора
5
11
 
24
 
! Отговори
Пробито сито преди 2 седмици
Купола нали беше направен за да хваща ракети от Хизбула, а не такива от Иран? Поне така го оправдаха оня ден, когато пропусна толкова много ирански ракети.... А сега излиза че е пропуснал и ракетите на Хизбула, хъмм
4
15
 
29
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
76 години, израел завзема земи и убива в Газа...
3
6
 
1
 
! Отговори
Еволюция преди 2 седмици
Едно време сами се закачака по клоните, сега трябва с ракети да ги стрелят. Нямат морал днешните
2
16
 
16
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Дали одобрявам войната?2. Естествено че не. Кой одобрява войната?3. Смятам че решението е създаването на модерна и просперираща палестинска държава.4. Разоръжаване на бившия Израел5. Аз нямам нужда някой да ме пази от арабите. 6. Света е различен. Турция в момента има тази роля
1
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много им пука на Иран за Ливан, обикновено прокси!