ООН: Трагедията в Близкия изток е неумолимо жестока

Необходими са прекратяване на огъня и траен мир
7 окт 2024 08:33, Елка Василева
40
 ООН: Трагедията в Близкия изток е неумолимо жестока
Снимка: архив, БГНЕС
Трагедията в Близкия изток през изминалата една година бе "неумолимо жестока", заяви днес ООН по повод навършването на 1 г. от началото на войната в Ивицата Газа, предаде ДПА.
 
Кървавият конфликт между Израел и "Хамас" започна на 7 октомври 2023 г. със смъртоносното нападение на бойци на радикалната палестинска групировка над израелска територия. То бе последвано от израелско настъпление в Газа и разрастване на военните действия в Ливан.
 
Над 1200 души бяха убити при навлизането на палестински бойци в Израел, а 251 заложници бяха отведени в Газа, като 97 още са в плен по израелски данни. Според здравното министерство на "Хамас" броят на палестинските жертви на израелските операции в анклава е надхвърлил 41 000.
 
"Нито статистиката, нито думите могат да предадат измеренията на физическите, духовните и социалните опустошения на това, което се случи", каза изпълняващата длъжността ръководител на Службата на ООН за координация по хуманитарните въпроси Джойс Мсуя.
 
Тя призова страните членки на ЕС "да упражнят влиянието си", за да гарантират зачитане на международното хуманитарно право и на човешките права.
 
"Те трябва да сложат край и на безнаказаността. Отдавна съществува необходимост от прекратяване на огъня и траен мир", добави Мсуя.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Близък Изток
Израел отбелязва една година от смъртоносното нападение на "Хамас"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Виновни са терористи преди 2 седмици
За да спрат ислямските постоянни дяволски дела като измами, клевети, фалшива пропаганда нелегална окупация ограбване на чужди земи, собственост, терор геноцид, престъпления срещу истината, правосъдието, мира, човечеството и срещу Бога и Божия избран народ Израел трябва да бъдат дадени на международен съд ислямските диктатори и унищожени с всички ислямски терор. групи , санкционирани, и експулсирани в тяхните 22 арабски от 56 ислямски държави защото т.нар лъжливо Палестинци са арабски терористи.
30
0
 
1
 
! Отговори
ООН са протерористи преди 2 седмици
ООН ислямисти и комунистически протерористи са виновни заедно с радикалните ислямисти терор.групи за нелегална ислямска окупация, постоянен терор, масови кланета със сексуални извращения, садистични масови убийства военно престъпления и геноцид планиран, извършван от всички ислямски джихадистки режими като Иран Ливан Йемен Сирия Турция Ирак чрез терор.им групи като ООП Хамас Джихад ИДИЛ Хизбола Хути обединени в престъпната организация Палестинска автономия защото ООН ги финансира, легализира
29
1
 
1
 
! Отговори
Смех... преди 2 седмици
НЯМА ТАГЕДИЯ, БЕ...ХАХАХАААА....НАЛИ БЕХТЕ "ВЕЛИКИ", ЩО СЕГА РЕВЕТЕ....ХАХАХАААА.....
28
4
 
9
 
! Отговори
Из СРАНАТА армия преди 2 седмици
Е най силната в света срещу мирното население на бременни жени,малолетни,деца и бебета.
27
3
 
10
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 седмици
Трагедия? И? Въпрос с повишено трудност : кой ще каже на биби да не прави така, и да не е обявен за антисемитист
26
2
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Защо Франция трябва да е отговорник за създаването на държава Палестина?2. Страната трябва да е от 5 те ядрени.САЩ и юкей са пристрастни. За съжаление и Русия и Китай също3. Франция е много различна. Те си имат френската революция и народа гледа политиците с кървав поглед. Политиците знаят много добре4. Франция ще свърши работата.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
защо ООН мълчи за Трагедията в Украйна е неумолимо жестока??? ООН е превзета организация от страни мародери
24
3
 
5
 
! Отговори
ами преди 2 седмици
Най-безсмислената организация на света не иска да проумее или просто така му изнася,че призивите за мир,които са отправени към израел никога, ама никога не са давали резултат.Ако искат да имат съществена роля в общественият живот на света,трябва да намерят механизми,които да накарат сащ и сие да начертаят граници на Палестина,както ги начератаха на израел през 1949 г. и да откъснат тази държава пълната им зависимост от израел.Иначе няма НИКАКЪВ друг вариант нещата там да се нормализират някога.
23
1
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Фичо сложно е там2. Но това вече засяга ВСИЧКИ3. не сама арабите и бившия Израел.4. И теб и мен засяга5. САЩ са пристрастни6. Значи се взима решение и се налага 7. 60 г не могат да го решат.
22
7
 
5
 
! Отговори
Фичо преди 2 седмици
До войводата. Палестинците, през 1948 г. отказаха да направят своя държава. За тях е по удобно да живеят от помощи, да обвиняват САЩ, ЕС и Израел, които ги хранят. Паллестинците са *** в Близкия изток...колкото *** могат да създадат и управляват държава, толкова могат и палестинците. Тяхната мечта е да сеят терор и да живеят без да работят...
21
5
 
3
 
! Отговори
Фичо преди 2 седмици
Христо Христов, като си толкова загрижени за терористите от Хамас... запиши се в техните групи, и заминавай към Газа. Там палестинските " деца" с калашници бързо ще ти покажат " любов" и " благодарност".
20
2
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 седмици
Работа -мечта в ООН сидиш и съжъляваш докато сметката ти се пълни!Безмислена организация с нулева ефективност!
19
3
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Така е2. Решението3. Модерна Палестинска държава. Просперираща. Отговорник Франция. Ама САЩ некво лоби били против. Сорри. На света му писна4. Бившия Израел веднага разоръжаване. Няма как те са си пукат по къщи.5. Всички религии обичат тази територия. Значи протекторат на оон 6. Амо некой бил против. У ЛЕВО ИЛИ У ДЕСНО
18
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Държавата терорист Израел уби повече евреи-заложници от Хамас.
17
3
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
За 3 седмици Израел уби повече деца от всички останали военни конфликти по света за 10 месеца. Данни на Save the Children.
16
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Ислямска държава е клон на терористичната организация Изpaeл. Факт.
15
10
 
10
 
! Отговори
Нина преди 2 седмици
ЕС да упражни влияние...в полза на палестинците? Аз, като европеец не желая от моите данъци да се отглеждат палестински терористи. Знаете ли, че от години Израел и ЕС храни палестинците, които живеят и се плодят от помощи. Знаете ли, че с отпусканите им милиарди Хамас, избран от палестинците с избори за управляващи, строи тунели, въоръжава деца и сее терор? Помните ли каква радост беше за палестинците да гледат, и участват вкл. жени и деца, в гаврата с живи и мъртви цивилни, отвлечени евреи?
14
6
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 2 седмици
Какви глупости пишеш, ООН си абсолютно съветска организация, САЩ отдавна искат това недоразумение да се закрие.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тая пък нещо я хапе коня? Какво общо има ЕС с Азия, че да упражнява влияние за гарантиране на човешки права и хуманитарно право? По тези постове взеха да слагат личности от кол и въже, и овце, както в случая, които само това знаят, да призовават неадекватно някой си, на който не му е работата дори си помисля за какво иде реч. Проблемът е на Израел, нападаните от тях и САЩ. Те да си го решават. Наше човешко и хуманитарно право е да не ни занимавате с групости!!!
12
6
 
4
 
! Отговори
До roxxy преди 2 седмици
А юдите дори не са псевдо, а са си чистичалми! Подобен език, идентична писменост, еднаква визия, едвакво влечение към скъсяването на детските пи6лeта, .... и т.н.