Министър на Мицкоски: Българите са мизерници, нямаме общи корени

"Не са достойни, нямат уважение", допълни той
18 сеп 2024 07:00, Стела Стоянова
414
Министър на Мицкоски: Българите са мизерници, нямаме общи корени
Снимка БГНЕС, архив

Македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски нарече българите "мизерници", предаде БГНЕС.

Дясната ръка на премиера Християн Мицкоски твърди, че българите и македонците нямат обща история, нито общи корени.

"Държавите водят войни, но когато техните представители седнат да преговарят, се издигат знамената и на двете страни. Благоприлично е, когато някой ти дойде на гости, да му сложиш знамето. Не очаквам от президента да гледа къде има или няма знамена, това е работа на домакина", каза Николоски в интервю за македонската телевизия "Алфа" относно визитата на Гордана Силяновска-Давкова в София.

"Очевидно домакинът не е цивилизован. Ако искат, нека ми пратят протестна нота. Не са достойни, нямат уважение. По-мизерни от тях са само онези слуги у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат. Онези, които с подписа си се съгласиха, че македонският език е диалект на българския и че никога няма да влезем в Европейския съюз, ако не признаем, че сме българи и имаме български корени", заяви вицепремиерът.

БГНЕС припомня, че срещата на 13 септември между Силяновска и Румен Радев не беше официална, тоест не изискваше официален протокол. Визитата на македонския президент в София дойде след самопокана. Въпреки това, липсата на македонското знаме на общите снимки предизвика бурни реакции в съседна Северна Македония. Това се използва от режима на Мицкоски за пропаганда и всяване на омраза към България. Българският посланик в Скопие Желязко Радуков дори беше извикан да дава обяснения в македонското Министерство на външните работи.

Знамето на Северна Македония липсваше на срещите между Християн Мицкоски и хърватските президент и премиер, които се проведоха неотдавна, но след тях нямаше никаква реакция към Загреб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от ЕС
Тихомир Безлов: Оградата по границата не върши работа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
2
 
4
 
! Отговори
Общ корен преди 1 ден
До Петър Илиев 261 За много от нас българите това е вярно. Започвайки с Бойко. Но такъв е и Мицкоски, което доказва, че имаме общо минало.
279
1
 
9
 
! Отговори
Ахам преди 1 ден
Македонец = комплексар
278
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович по баща Путин, с мама Шаломович!
277
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Недоимперията РАСИА: знаме - от Холандия, герб - византийски, химн - интернационал", територия - на Златната орда на Чингис, население - блатен планктон, расийски език - изкилифинчен старобългарски, история - фантазии на душевно-болни сатрапи като Сталин и Путин. Вечен крепостен затвор,управляван от нерасиани. Същото като Македония
276
2
 
7
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 ден
ФИРОМ бе заченат в Москва! Тито му е майка,Сталин е баща!
275
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Макетата и украинците не са народи а са измеслени от австрийския имперски двор за да разбиват славяните и да не излиза че в Галиция Австрия владее руснаци а украинци, а пък за Солун плановете на най-антиблългарския град в света Виена са известни. Не е случайно че Виена ни пречи единствена за Шенген. АВСТРИЙСКОТО ДЖУДЖЕ И НЕГОВИТЕ КОМПЛЕКСИ ДА КОМАНДВА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
274
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Цялата македонистка идеология е подчинена да асимирира българите в Гърция, че са древни макета ама забравили гръчки и зборувале на словенски, а в сръбската окупационна зона па да се изкарат едва ли не най-близки със сърбите. Всички тези лъжи гарнирани с убийства, обиди, побоища, затвор, отнемане на детето на Спаска Митрова и още куп асимилаторски безобразия тип украинския режим на Зеленския как мачка всичкси малцинства културно и етнически.
273
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Министърът на външните работи на една държава да се казва Муцунковски по-голяма обида от това няма накъде а президентът да е Пендеровски хахахахаха. ФАМИЛНАТА ОБРЕМЕНЕНОСТ НА СРЪБСКИТЕ ШПИОНЧЕТА В СКОПИЕ ЛЪЩИ КАТО ВЪШКА НА ЧЕЛАТА ИМ.
272
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ние уважаваме хората в Македония, които позят свято българското си име а не тези, които ги бият, убиват, и които са сръбски шпиони от сърбоманияшката макенаучна псевдообщност като тази грозна джуджла.
271
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Елитът в Скопие много обича асимилаторките на българщината сърби и гърци и много мрази майка си България.ТАЯ СЪРБОМАНКА НАРОЧНО СЕ ДОВЛЕЧЕ ТУК ЗА ДА СЪЗДАДЕ ТАЗИ ПРОВОКАЦИЯ, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО АКО РАДЕВ НЕ Я БЕ ПРИЕЛ ЩЯХА ПАК ДА ОРЕВАВАТ СВЕТА. СЕГА КАКВО ИСКА БАБИШКЕРАТА СЪРБОМАНКА?
270
0
 
3
 
! Отговори
сравнението преди 1 ден
Ми те скопските умствени и хормонални недоправляци нямат нищо общо с никой от европа и светот!Они са реедкоговнеси марсианци!МАРСИАНЦИТЕ НА МАРС,КЕ ГЛЕДАТЕ ЕВРОПА ОТ ДАЛЕЧЕ!МОЖЕ ДА ВЗЕМЕТЕ И СМРЪДЛЯЦИТЕ ОТ ПЛОЩАД ТЕРАЗИЯ!
269
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен Ами не е дошла от прабългарите със сигурност. Хеле па да е дошла от полит. върхушката ни.
268
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
благодарете на азиатците от русия за промитите мозъци на българите македонци, благодарете на продажна сърбия, че се кланя на азиатците от русия, а не е с истинските си братя балканци!
267
0
 
15
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 1 ден
Горкият хаййван, промит мозък, пък и обидчив. Знаем, че сте от Марс, на на нас не ни пречи. То Македония е измислила света и историята, луната е тяхна. Не сме си и помисляли, че сме с обща история. Българската история си е ясна, да му мисли специалния македонец, дето не е ясно от чие племе е котило! Със сигурност знам, че където съм се родила е град кръстен в един момент на Филип Македонски и има някаква връзка с истинския род македонски, не да си мечтая и съчинявам...
266
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Като толкова реве каапута за знамето,ще му го изпратя едно от мен като подарък по куриер за моя сметка да се успокои
265
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Македонци, украинци.. като имат държава не значи че са народ. Косовците що и те не са народ. И американци и канадци, белгийци, в Африка всеки ден се образуват държави, народите са същите. Не бива да се заяждат със стар народ като нашия. Като се разбърка света, ние старите ще останем.
264
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Имаше един стар виц за Тито, в който той дава указания на своя външен министър: "политиката се прави со паре и соДупе.... Паре нема. Действай." Така сега дясната ръка на Християн Мицкоски е дал указания на Александър Николоски да нарече българите "мизерниси" и че нямаме с тях общи корени за да може Силяноска идвайки в България на безплатен концерт да получи от българския президент Радев и малко парици, за да има по медииите "со ПАРЕ и соДупе за КОМИЦИ"!
263
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Радев въобще не трябваше да се среща с тази, Селянска. Дошла на опера, помъкнала министри, иска среща с президента, все едно на официално посещение. После мрънка че не било по прокола. Пълна селения, ьа ме прощават жителите на селата. Пусни змия в къщата си и чакай добро после. Грешка е че се срещна, предвид и трагедията.
262
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да им *а *ката *айна на всичките им прости политици, където единственото, което постигат е да си прецакват сами собствения народ с тези подбуди на омраза. Работя с македонци и са разбрани хора, но лидерите им са ***, които заслужават сеч
261
0
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 1 ден
Този е голям *** и комплексар - все някакви "едри" приказки са му на устата!... Има ли хабер, тука какво е мнението за тях? Дори в най-добрите им години, на република Македония в Югославия, се коментираше пословичната им простотия, плюенето им като национален навик, буквално, не словесно...И обобщението беше израза: "Видиш ли македонец, дори на снимка му удари един шамар!" Явно не са напреднали много, като се съди по изявите им, все някакви изцепки, за да си придадат значимост, досадници!...