Какво готви Сърбия с въоръжаването с руско оръжие?

Армията им вече е една от най-големите на Балканите
16 сеп 2024 17:15, Нели Христова
236
Какво готви Сърбия с въоръжаването с руско оръжие?
Снимка: БГНЕС

Сърбия се превръща във все по-голям проблематичен камък на Балканите в сферата на сигурността. Това превъоръжаване е нещо, което ние започваме да наблюдаваме още преди пет години след едно от поредните посещения на Александър Вучич в Москва, след което той започна да получава методично на няколко транша руски военни подаръци, които бяха предоставени на Белград от Москва още преди войната в Украйна. Това заяви в ефира на Дарик журналистът от БНТ Николай Кръстев.

Той подчерта, че тези руски подаръци са били доставени на Белград през българското въздушно пространство, тоест с позволението на София.

В отговор на слушателски въпрос, журналистът заяви, че това е станало по времето на Красимир Каракачанов в ролята му на министър на отбраната.

Според Кръстев, Сърбия се готви за нещо, ако се съди по цялостното превъоръжаване, връщане на военната служба, а армията на западната ни съседка вече е една от най-големите на Балканите.

"Непрекъснатите военни учения, новината че Сърбия връща военната служба, двойните учения тук в източна Сърбия недалече от българската граница... Това е послание и към България, отношението на Александър Вучич към България не е много приятелско", добави Кръстев.

Руското присъствие в Сърбия е очевидно в контекста на военното превъоръжаване:

"От поне четири години в Белград има специален руски военен представител, който се занимава именно със снабдяването с руско оръжие на сръбската армия."

Кабинетът на Вучич има също така предварителен договор за закупуване на френски самолети Рафал, но не е ясно от къде ще се намерят парите за изплащането им, поясни Николай Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от Балкани
Мицкоски за знамето: Радев премина червената линия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
По руската телевизия преди време казаха, че Русия е сгрешила като е воювала с Турция за освобождаването на България и Гърция. За Русия днес би било много по изгодно България и Гърция да бъдат част от Турция.
120
2
 
2
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 2 дни
България увеличава вноса на турски домати второ качество, но има ли кой да ги готви?
119
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Така и не разбрах по какъв начин Сърбия е заплаха за сигурността на балканите. Била се въоръжавала. Ами да се въоръжаваме и ние. Кой ни пречи?
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Путин много да не им се радва на сърбите, те са гадни копилита и част от подаръците ги продадоха на Украйна.
117
0
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 2 дни
До Анонименпепи ди ерсте и катето са шваби и са хората, изковали термина slave-яни. отваряме речник, четеме и знаеме
116
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 дни
До Миш-маш индийците са много кофти пример за качеството на с 400 и панцир.
115
1
 
1
 
! Отговори
Миш-маш преди 2 дни
Какво точно са получили досега сърбите от руските си "братя"? Няколко станция за радиоелектронна борба Репелент и няколко Панцир... Това ли е? Типичен клик бейт....
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 116 Че какво руско оръжие са получили 20 скапани танка т72//Как какво 8 бракувани МиГ-29.
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Лоша работа!
112
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Явно искат да победят НАТО, ха, ха, ха, граничат с шест натовски държави.
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И с какво се е въоръжил толкова много с прашки
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Че какво руско оръжие са получили 20 скапани танка т72 и до там дори не им направиха отстъпка за газа от Тогава нещо русофилията ги понапусна .Пък и да не се Алъгваме що барут пращат за нашите 122 мм снаряди дето продаваме на Украйна Впрочем най скъпото нещо дето поръча Сърбия са 12 бр втора ръка Рафали определено не руски самолет . Смятам че По добрия московити е мъртвия .Но такива са фактите
109
1
 
4
 
! Отговори
Ясни са преди 2 дни
Ясни са като бял ден, и не знам този какъв анализатор е щом не се сеща какво. Искат да приберат Босна. Това е единствената останала загадка на Балканите. Косово и да им е мило, е загубено безвъзвратно. Цялото е албанско и мюсюлманско, без някакви 2 общини. В Босна се целят и Република Сръбска, но и там ще ударят на камък. Бой ще ги бие Турция там голям, посегнат ли на босненците пак. Вече не сме 90-те години, а те са още с този акъл.
108
1
 
2
 
! Отговори
Така е, но преди 2 дни
До до не е баш тъй: "По времето на СССР бяхме мишена на НАТО, но тогава нямахте нищо против". Да, така беше, но има голяма разлика. Тогава НАТО не беше до границите на Русия и САЩ си налягаха парцалите. Знаеха, че не могат да спечелят война срещу Варшавският договор. Сега знаят, че Русия има повече ядрени заряди от САЩ, Великобритания и Франция, взети заедно, но се надяват че войната с атомно оръжие ще остане в рамките на Европа. Ето затова да има бази на САЩ в България не е в наш интерес.
107
1
 
4
 
! Отговори
aa1820 преди 2 дни
Едно по-рязко движение и са до там тея чалгари.
106
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 дни
До анонимен *** и га са събуди костана?
105
1
 
3
 
! Отговори
Шаулич преди 2 дни
Сърбите от титово време, един да нямаше да изтърпят Вучич!
104
2
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 дни
Значи бате честно на Капица за 12000 динара/200лв ни докараха половин прасе,един тон салата:):):)И много ракия:):):)Аз такива преяждания по принцип не обичам и затова не хода на ол инклузив да се тъпча с храна. Естествено като един Европеец платих с Евро:):):)Хапнахме много яко и повече от половината на тръгване го раздадохме на едни кучета и котки къде беха пред ресторанта:):):)
103
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сите србе на врбе!
102
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кога ще им спрем кранчето?