Украинските сили поддържат натиска в руската Курска област

Руските сили постигат напредък в украинската Донецка област
9 окт 2024 08:20, Елка Василева
142
Украинските сили поддържат натиска в руската Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украинските сили поддържат необходимия натиск върху руските войски в Курска област, където Киев предприе масово нахлуване през август, предаде Ройтерс.

"Сраженията в Курска област продължават вече трети месец и ние поддържаме необходимия натиск върху Русия в този сектор", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение след среща с висши командири от украинската армия.

Украинските сили превзеха десетки села в руската Курска област, намиращата се на границата с Украйна, въпреки че според Москва част от територията вече е била отвоювана. Междувременно руските сили постигат напредък в райони в украинската Донецка област, което е и основният фокус на руската военна кампания в Украйна.

По думите на Зеленски Украйна трябва да си осигури и разположи модерни ракети и да постигне по-бързи резултати с тях на бойното поле.

След пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г. Украйна поиска от западните си партньори, главно от САЩ, да доставят сложни ракети с голям обсег.

Тя също така се съсредоточи върху бързото развитие на вътрешната оръжейна промишленост. Голяма част от вниманието е насочено към безпилотните летателни апарати, като миналата година Зеленски призова през 2024 г. да бъдат произведени 1 милион такива апарата, но официални лица подчертаха и значението на разработването на ракети.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от Русия
Русия: Спешните горещи линии със САЩ и НАТО остават, ядреният риск нараства
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идва времето, когато нашите русофоби ще плащат цената за убийствата, които извършиха, въоръжавайки украинските фашисти с оръжие и боеприпаси от името на българският народ. Народен съд за тези предатели и родоостъпници. Те показаха скритата си през десетилетията същност на поклонници на фашистка и нацистка идеология. Справедливо наказание за тези сатанисти и едва тогава българският народ ще намери своя път на развитие и благоденствие!
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Запорожие. В посока Запорожие (да, точно Запорожие, а не Ореховски) руските войски се бият в Каменское. Съдейки по кадрите от фашизоидните бандеровски мизерници, руските въоръжени сили са успели да се закрепят на десния бряг на Янчекрак и сега се правят опити да разширят плацдарма.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До дезинформатор Могат да кръжат, ама за кратко. Всеки самолет на укрите, който се издикне над 500 - 1000 метра става видим за руските радари и за минути получава ракета. Съответно, единствения начин да ползват авиацията си украинците е, да летят максимално ниско, докато наближат точката за пускане на ракетите си. Там рязко се издигат, пускат ракетите и веднага се спускат надолу. Който се забави няколко минути горе, го свалят. Като летят ниско се крият от радарите, но и не получават данни.
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идва скоро срещата на Рамщайн на която ще се реши съдбата на света. Ще играем ли ганкиното или ще оставим Юдея да се разправи веднъж завинаги с ислямистите и нацистите кремълисти?
52
2
 
2
 
! Отговори
Забелязах преди 1 седмица
На най-големият, офицялен убиец на хора след Х+тлер! Браво! Продължавай да убиваш хора, много ти се кефят!! Явно и на тях им харесва щом те снабдяват с пари и оръжие, има хора които се радват на смъртта! Сложете му снимката за плакат!
51
5
 
15
 
! Отговори
дезинформатор преди 1 седмица
Лично мен не ме е яд на Украйна, но се учудвам, че Русия вече три години удържа фронта срещу САЩ, Великобритания, Германия и Франция. Това ми е странно, как една слаба Русия направи за смях цяло НАТО.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поддържат го докато се свършат. Трудно се намират и унищожават малки терористични групи.
49
1
 
1
 
! Отговори
дезинформатор преди 1 седмица
И вижте логиката, защо се дават Мираж, а не се позват МиГ29, които използват същите френски бомби. Логиката е, че Мираж имали комуникация с центъра, можели да си кръжат и да им задават целите в полет. МиГ29 не можели. А защо просто не им сменят електрониката?
48
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Кураховско направление. Водят се битки в района на Новоселидовка и Измайловка. Точното състояние на нещата в тази област е неизвестно. ВС на РФ навлязоха в село Софиевка (Зоряное Первое). Руските бойци се доближиха до покрайнините на Зоряни. Ситуацията източно от Софиевка е покрита с мъглата на войната. Някои източници съобщават, че Невелският "чувал" вече е затворен, а други, че фашизоидните бандеровски мизерници все още държат позиции там. Предстоят битки в района на Островски.
47
6
 
2
 
! Отговори
али преди 1 седмица
В началото на войната обвинявах единствено Русия за тази война, но тази война беше капан за Русия, и то се получи. Но ако Путин бъде осъден някой ден, този на снимката Зеленски също има толкова вина колкото и Путин
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Торецко направление. Няколко големи източника твърдят, че ВС на РФ са поели контрол над южния район на Торецк (Дзержинск) - Забалка, както и горската зона източно от Забалка. Сега се водят боевете за подстъпите към двата най-големи терикона в Торецк (в северозападната част на Забалка). В центъра на града щурмови групи навлязоха на територията на мина "Центральная" и Централната обогатителна фабрика "Дзержинская".
45
10
 
3
 
! Отговори
Говорит Москва! преди 1 седмица
Не се превъзбуждайте излишно, товарищи копейки! Да не получите някой апоплектичен удар, че тогава кой ще ви харчи коп.., исках да кажа, доларите и еврото, из пропадналата и затънала в нетрадиционни ценности Европа. Защото вие всъщност не искате россията да дойде тук. Друго си е да гледате отдалеч, да кълнете ,,зеления", да славословите кремльовския государ, ама нещо не ви се ще да заживеете в российския земен рай... Защо така, товарищи, защооо???
44
2
 
5
 
! Отговори
2 преди 1 седмица
В района на Суджански мизерниците започнаха атака с бронетанкова група в посока Обуховка, но руската авиация "покри" мизерническите части още докато се придвижваха от първоначалната си точка. Също така атаки на фашизоидните бандеровски мизерници бяха отразени в района на Руски Поречни и Черкаски Поречни.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Китай официално обяви Джордж Сорос за световен терорист и син на Сатаната. Същото като Русия и Унгария. Не знам много за Сорос освен, че някви купейки цял живот реват за него. Така така като гледам, вече му ставам фен!
42
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Курск. Фашизоидните бандеровски мизерници се опитват да настъпят в южната част на района Глушковски и да прекъснат шосе 38N-052 източно от Веселое. ВС на РФ отблъскват мизерническите атаки с подкрепата на ВКС. В района на Кореневски фашизоидните бандеровски мизерници нанесоха удари в посока Олговка и в района на Любимовка. ВС на РФ отразиха атаките, а също така унищожиха склад за боеприпаси на мизерниците южно от Любимовка.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На 24 февруари 2022 г. руският президент Владимир Путин обяви началото на военна операция в Украйна с цел демилитаризация и денацификация на фашизоидната държава, както и защита на цивилното население на Донбас от геноцид на киевската хунта. След началото на военните действия украинските власти въведоха военно положение в цялата страна и започнаха обща мобилизация. В Русия частичната мобилизация беше обявена през септември 2022 г. През октомври същата година четири нови региона влизат в състава на Русия: ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области.
40
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Купейки, яд ли ви е, че едни украинци ви правят на пaлячовци и цялата аура на Кремъл се превърна в циркаджийска? Мечка била, ама циркаджийска
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя на снимката не е ли наркомана от Киев, известен още като травестита със зелените парцалки? Защо ли пък него сте сложили на тази статия?
38
0
 
5
 
! Отговори
От сороското НПО: преди 1 седмица
До Анонимен 46 Повтаряй, повтарая, върти латерната, драскай във форума измислиците, които сме ти дали в опорките, нали затова ти плащаме?
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ко стана близо 3 години СВО? От "Русия ще ни изнесе с оркестъра само" до "айде да освобождаваме Болгород" хаха