Украинските сили поддържат натиска в руската Курска област

Руските сили постигат напредък в украинската Донецка област
9 окт 2024 08:20, Елка Василева
142
Украинските сили поддържат натиска в руската Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украинските сили поддържат необходимия натиск върху руските войски в Курска област, където Киев предприе масово нахлуване през август, предаде Ройтерс.

"Сраженията в Курска област продължават вече трети месец и ние поддържаме необходимия натиск върху Русия в този сектор", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение след среща с висши командири от украинската армия.

Украинските сили превзеха десетки села в руската Курска област, намиращата се на границата с Украйна, въпреки че според Москва част от територията вече е била отвоювана. Междувременно руските сили постигат напредък в райони в украинската Донецка област, което е и основният фокус на руската военна кампания в Украйна.

По думите на Зеленски Украйна трябва да си осигури и разположи модерни ракети и да постигне по-бързи резултати с тях на бойното поле.

След пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г. Украйна поиска от западните си партньори, главно от САЩ, да доставят сложни ракети с голям обсег.

Тя също така се съсредоточи върху бързото развитие на вътрешната оръжейна промишленост. Голяма част от вниманието е насочено към безпилотните летателни апарати, като миналата година Зеленски призова през 2024 г. да бъдат произведени 1 милион такива апарата, но официални лица подчертаха и значението на разработването на ракети.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от Русия
Русия: Спешните горещи линии със САЩ и НАТО остават, ядреният риск нараства
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
20
 
! Отговори
Поддържат си .... преди 1 седмица
Нека поостанат украинците в Курск, защото на фронта в Украйна ги чака унищожение. На никого не пречат, разхождат се, оръжието и западната техника я предадоха. Като падне Киев, ще се приберат. Връзкари са.
15
3
 
7
 
! Отговори
Public enemies преди 1 седмица
Смел герой бранител на своя страна, и все пак на дневен ред стои въпросът КОГА ще те гепят руснаците.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украинските сили? То Столтенберг даже ги призова да капитулират, че са безнадеждни. А вие ако знаете нещо повече от Столтенберг, наричайте хазарските орди, демек укри-сила, която безпощадно громи русите като губи град след град. Аз от курск видях само два клипа-как някакви с танк и нацистки обозначения и униформи се гаврят с едно руско деде и как плячкосват един руски супермаркет петьорачка и пращат армагани на семействата си, които умират от глад в Украйна. Победа след победа за зеленото влечуг
13
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доколкото разбирам, шефа на зеления райх пак ще остане на сухо със своя "План за победа", щото поради урагана Милтън президента на САЩ няма да отиде на срещата в базата "Рамщайн", а без него никой там няма да посмее да одобри тоя план на своя глава ))) И Природата помага срещу укропитеците значи )))
11
4
 
7
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 седмица
Моя интимен приятел Ахмед Муса ме ревнува от копейките и рашистите:) иначе, щяхме да бъдем щастлива ЛГБТ двойка в Ловешкия затвор!
10
2
 
18
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
На тоя наркоман до кога ще му плащаме да избива - руснаци о от киев и от москва
9
2
 
17
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 седмица
Зелята е бита карта, ама падат кинти от пропагандата. Та аз за това ...
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да бе да, за това фронтовите видеоматериали и от украинци, и от руснаци показват тоталния крах на натовско-украинските пълчища !
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе да попитам Боян Расате донесе ли кокалите на Светльо фашисткото ултрасче от Левски?Нали бяха големи авери
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вярно е ,руснаците са ги оградили ,украинците вкарват нови сили и нашите братя руснаците изпържват по 3000 фашиста със солцепек .Това е положението
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Краварите закриват проект укрия, приема се за загубена кауза, ще има само много ръкопляскания, потупване по рамото и дребни милиончета вече за заблуда, че помагат.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кво става сега, на Русия ли ще помагаме да изгони агресора, хахахаха, Г7 кога ще се събира да се определи какви оръжия ще се пращат на Русия да изгони агресора, и какви санкции ще се наложат на укрия, хахахаха, нали така помагаме ние демократите да защитаваме нападнати държави от агресори, хахахаха. Кви ша ги дървят сега евроатлантиците, хахахаха.
3
2
 
26
 
! Отговори
Наглеци преди 1 седмица
Мислят си, че са на сафари в Намибия, ще се върнат, ама с краката напред.
2
0
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Какво натискат там - парцалите си ли? Що не отидат на юг където се решава колко скоро ще капитулират, щото изглежда ще е много скоро.
1
2
 
20
 
! Отговори
Войводата преди 1 седмица
1. До бившите украинци. Вие вече прислючихте.2. Опитайте се да изкарате още 37 зими. 3. Ще живеете в Сибир 4. Но гледайте да вътрите САЩ. Знаете ли че те се фалят, че няма сума която не могат да платят. Тествайте ги. Смело