Западът знае, че Украйна не може да избегне поражение в конфликта с Русия

"Планът за победа" на Зеленски е просто поредната негова "губеща авантюра"
21 окт 2024 21:30, Гергана Попова
193
Западът знае, че Украйна не може да избегне поражение в конфликта с Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Западните страни разбират, че Киев неизбежно ще загуби конфликта с Русия, пише сръбското списание „Печат“.
На всички на Запад отдавна е ясно: властите в Киев няма да могат да избегнат поражението в конфликта с Русия, но се очаква Зеленски да отложи този момент поне до края на американските избори, отбелязва изданието.

Германски журналисти съобщават, че Зеленски вече не „настъпва по всички фронтове“, а силите му „са под натиск върху южната и източната част на фронта“. И дори признават, че киевските сили е трябвало да се изтеглят от Угледар, въпреки че не споменават изключителното стратегическо значение на този град, който може да бъде една от повратните точки на тази война.

Още по темата
„Шпигел” обяви, че в Киев „за първи път сериозно обмислят сценария за териториални отстъпки на Русия”. „Американците бавно, но сигурно ще се отдалечат от оказването на помощ на Киев. Прекратяването на конфликта без отстъпки не е възможно“, пише германският седмичник.

Зеленски ще трябва да се замисли сериозно, дори и да не е искал. Не толкова за съдбата на своя народ и държава, колкото за своята собствена. Защото обещаваше много, а всичко се оказа обратното. Първо мир, по-добър живот и помирение с Русия, когато трябваше да спечели изборите. След това, когато въвлече страната в конфликт, той се закле да се бори до победа, насърчаван от своите западни приятели. И как може да вмести огромните териториални отстъпки, поискани от руския президент Владимир Путин в неговия наполеонов „план за победа“? Как може да представи едно сериозно поражение, дори и напразно, като победа? Ще му повярва ли някой? Разбира се, че не. Ще му простят ли? Още по-малко. Ако стотици хиляди украинци не бяха загинали напълно ненужно в братоубийствената война, ако страната не беше разрушена от бомби и ракети, а икономиката - разрушена и ако той се опита да представи срама си като "победа". По този начин ще му бъде изключително трудно да обясни как е допуснал тази национална катастрофа, въпреки че Путин на три пъти му предложи компромисни решения, при които той дори не трябва да отстъпва територия, а огромен брой животи ще бъдат загинали. запазени. Сега единственото, което му остава, е да се опита да спаси главата си, пише още изданието.

Американският Fox News смята, че "планът за победа" на Зеленски е просто поредната негова "губеща авантюра".
За да бъде списъкът с разочарованите съюзници по-пълен, парижкият Le Monde, оценява, че "Зеленски напразно търси повече подкрепа от европейците".

„Украинският президент обикаля европейските столици с молба за помощ, докато руската армия увеличава силата си и Доналд Тръмп може да се върне в Белия дом. През това време на Стария континент се усеща известна умора“, завършва френският вестник. Дори новият генерален секретар на НАТО Марк Рюте, известен с острата си риторика към Москва, посъветва Зеленски да не се "натоварва" с удари дълбоко в руска територия. Всички тези съобщения могат да се нарекат всичко друго, но не и „план за победа“. Защото няма план, а още по-малко победа. И е съвсем сигурно, че Владимир Зеленски няма да може да постави никакви условия на Москва, пише "Печат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: войнаУкрайнаНАТОРусия
Още от Русия
Вдовицата на Навални се зарече да стане президент на Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
0
 
! Отговори
183 еби си мамата преди 4 минути
шибаниРушофилскиКурви като теб уважават парадите на киророФф.
183
1
 
0
 
! Отговори
Фитока преди 8 минути
Да организират един световен атлантически прайд в Киев и да уплашат Путин.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
До graucho "Днес бе поставен рекорд - 1,700 *** в чували" --------- да, но беше поставен от хохалите. Честито на печелившите хихи.. ако не друго поне вдовички ще има новопристигналите дохтори и еншенери.
181
0
 
3
 
! Отговори
Урси ни Обеща Победа преди 1 час
Друго Не Приемаме!
180
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Щом е сръбско издание, ясно, тея се гушкат отдавна с рашките.
179
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
никъв мир, доде и поледната укра не е при бандера, а Еврогатлантиците намазали отвора с грес и молят путлериста да им го намъкне поне до калбетата.
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А кво става с контранаступа, върнаха ли вече Крим? А с Курск какво става превзеха ли го вече? А има ли завърнали се от командировката към Курск? А с плана за победа какво става, победиха ли вече? хахахахаха.
177
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Как ги прецакаха Укрите само. ХАХА. Да се смея ли, да плача ли? Вкараха ги във война,сваляха им звезди и накрая ги онодиха и захвърлиха като мръсно куче. Едно от многобройните доказателства ,че на САЩ не трябва да се вярва, не трябва и да съществуват защото са вредни за човешкия вид !!
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Хм... Пийте ги ....
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И какво поражение - за 3 дни в Киев.
174
8
 
11
 
! Отговори
Гого преди 1 час
Какъвто и да е изхода на войната, видяхме една унижена Русия. Както обикновено. Да водиш война 2022 година с пособи от средновековието е белег на дълбок традиционализъм.
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До STEPAN BANDERA Бандера е гну***сен изве***рг, идеолог на човеконенавистна идеология оправдаваща клането на над 100 000 поляци през ВСВ. Много лош избор на име, или опит за пропагандиране на геноцид!
172
5
 
8
 
! Отговори
STEPAN BANDERA преди 1 час
СРАМ, СРАМ, СРАМ. Поредната излагация. Кремълски агенти до сръбската преса или опряхте. Помнете си смешните приказки, когато войната приключи с победа на славната украйнска армия.
171
5
 
9
 
! Отговори
graucho преди 1 час
Кочинясалия хуйййло вече загуби войната още когато не успя да влезе за три дни в Киев. Днес бе поставен рекорд - 1,700 *** в чували. Тръгва и нов транш оръжия и муниции от 400 млн. долара. Не виждам как тия чудовища-фашисти ще спечелят войната .
170
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Попитали радио Ереван:-Кой уби Мъртво море? Отговор-Путин!
169
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До IQ 3.14 Ей, добре че си ти - ЕКСПЕРТЪТ да ни осветлиш, че без теб ще си останем невежи.
168
1
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 час
До Хм...страх с главни букви е некой като подвикне "ей, ши3ко!" в магазина и докато се окаже че двама скенари викат на кучето си, живота ти мине пред очите като на филм.
167
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Много тъжни дни за либерално-сентажийският плааанктон, но какво да се прави, трябва лека-полека да ги подготвят за неизбежното.
166
6
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 часа
поредната пропагандна боза с косми в която ИИ е извадил по едно изречение от контекста на сто различни материала от двеста източника, понеже инж. балкански чете заглавие и подзаглавие. даже в руския печат подобни материали са за петък вечер, а не за понеделник по икиндия. читалищна работа
165
1
 
7
 
! Отговори
Хм... преди 2 часа
До Анонимен Пийте ги тия хапчета ..... Хапчетата са за теб. за подсилване на паметта , щото явно не помниш повече от 2 минути. Не само че американчетата се блъскаха да се качат първи на самолетите докато талибаните обграждаха летищата им ами и ОТ СТРАХ застреляха цяло семейство възрастни, и деца от афганистанските си служители , които бяха определени да отидат в САЩ заедно с бягащите си господари. Велика армия, разбииш ли.....