Русия дава 5 дни на наборниците да върнат задграничните си паспорти

Взимат и на висши държавни служители
Обновена: 11 дек 2023 09:05 | 11 дек 2023 08:46, Петър Бойчев
221
Русия дава 5 дни на наборниците да върнат задграничните си паспорти
СНИМКА БГНЕС

Руските граждани, на които е наложена забрана да пътуват в чужбина, трябва да предадат задграничните си паспорти до пет дни, след като бъдат уведомени за забраната, се казва в постановление на руското правителство, което влиза в сила днес, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Според руското законодателство властите могат да наложат забрана за пътуване в чужбина на наборници, служители на Федералната служба за сигурност, осъдени, лица, които имат достъп до държавни тайни или "информация от особена важност" и др.

Върнатите паспорти ще бъдат съхранявани от службата, която ги е издала, като министерствата на вътрешните и на външните работи. След вдигането на забраната паспортът може да бъде върнат след подаването на съответна молба.
През март "Файненшъл таймс" съобщи, като се позова на неназовани източници, запознати с въпроса, че руските служби за сигурност изземат паспортите на висши държавни служители и ръководни кадри на държавни компании, за да предотвратят излизането им от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен Украинците Бъркат Област от земята където се намира в момента Държавата Украйна с множеството племена минали през тези земи в течение на няколко века. Украинци като народност на относителната територия Украйна се формират малко или много 1800+ година Но защото са пограничен район за няколко големи империи както се казва и у нас който не е минал и не е оставил незаконно отроче. За това и Украинките са толкова красиви. Основните Гени идват от Руснаците, следват Поляците ...
124
0
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 7 месеца
Всички услОж(нено)-лЕво [леко да подчертаем играта на думи с "услужливо"] забравят цялото съкращение, когато се говори за "нацизъм". Хайде да погледнем как точно се превежда абревиатурата NSDAP, дума по дума - НАционал соЦИалистическа Германска Работническа Партия, ergo нацизъм. Мисля, че това казва всичко, без нужда от допълнителни уточнения. Колкото до гоморашите - да си гният въдворени в родното си блато и да си сърбат борша дето си го надробиха, никой не реве за тях и тяхното съществуване.
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби "така горе долу това пише в Интернет" Я си цитирай източника "в Интернет".
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби "НАЦИЗЪМ ХАРАКТЕРИСТИКИ: РАСИЗЪМ; ЕВГЕНИКА - велика раса" Путин: "За какво ни е свят без Русия", "руский мир", "украинци няма". Свободноооо!
121
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен НАЦИЗЪМ ХАРАКТЕРИСТИКИ: РАСИЗЪМ; ЕВГЕНИКА - велика раса; ЕДНОРОДНО ОБЩЕСТВО; ТОТАЛИТАРИЗЪМ - няма свободни медии и реална опозиция; ЕДИН ЛИДЕР - свръх концентрация на власста в едно лице; МИЛИТАРИЗЪМ; Политика на Жизнено Пространство. Своеволни Спец Служби. - И така горе долу това пише в Интернет кажете за кой се отнася това определение за Украйна или за РФ?
120
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби За някой, който пълни форума с постове по всякакви теми, явно не си прочел една сериозна книжка по въпросите. Само за информация, 12 годишно дете ще се справи по-добре с определението на понятието нацизъм.
119
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен Нацизъм е когато кажеш че еди кой си от един човек до населението на страна не е равен на мен от генетична гледна точка и той/тя няма право да съществува.
118
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Ние избрахме правилната страна, както винаги. Историята го доказва, това, което са ви учили е пренаписана история. България никога не е била на губещата страна.
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби Неонацизъм е другото име на путинизма. Всички руски драскачи всъщност прпагандират руски неонацизъм. Путин използва едно към едно лозунга на хитлеристите: "една страна, една империя, един водач".
116
7
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Зозо в РФ ИМА капитализъм - разберете го това няма Комунизъм отдавна. Ето Рено и Нисан излязоха от РФ пазар на Автомобили. Една година по-късно Лада вече 100% е руско производство(все още е с западен дизайн) а Москвич започна да се прави точно в тези изоставени от Нисан заводи. Само дето е Китайска разработка с Мицубиши далечни Корени...
115
2
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
НАЦИЗМА НЕ Е ЛОША ИДЕОЛОГИЯ, ПРОСТО Е ДЕМОНИЗИРАНА ОТ *** С ЦЕЛ ДА ДА ПРОПАГАНДИРАТ ТЯХНАТА ВАРВАРСКА И АНТИЧОВЕШКА ИДЕОЛОГИЯ. ЧЕТЕТЕ БЕ КРЕПОСТНИ.
114
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До АнонимеН Разбираш ли с това изказване пропагандираш НЕОНАЦИЗЪМ?
113
7
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен "просто няма топпки да обяви война и кара с методите на масовите убийци от които се възхищава" СЕРИОЗНО ??? Украинските населени места(изключвам там където ВСУ са се окопали и ползват местните за жив щит) как изглеждат? Нормално или като сектора Газа? Според данни на ООН Цивилние жертви за 2 години война са около 8000 - което е трагично...(В Газа за първия ден бомбардировки имаше почти толкова убити мирни граждани)
112
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
БОБЕНЦЕ ТИ ЩЕ ПОСЛЕДВАШ ТВОИТЕ ИДОЛИ СТАЛИН И ПУТИН НА ОНЗИ СВЯТ И НИКОЙ НЯМА ДА СЕ СЕТИ ЗА ТЕБ. БЕЗСМЪРТНИ СА ГЕРОИТЕ ПАДНАЛИ В БИТКА С ОКУПАНТА КАТО НАШИЯТ СВЕТЪЛ ГЕРОЙ СТЕПАН БАНДЕРА. НИЕ С НАШИТЕ АРИЙСКИ БРАТЯ УКРАНЦИ ЩЕ СМАЖЕМ АЗИАТСКАТА ***. СЛАВА СС ГАЛИЧИНА.
111
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
УКРАЙНА И РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СА ВЪВ ВОЙНА И ОПРЕДЕЛЕНО ТАЗИ ВОЙНА НЯМА ДА СВЪРШИ И В СЛЕДВАЩАТА 1 ГОДИНА ОСВЕН АКО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ КАПИТУЛИРА!
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще върнат ама друг път.
109
6
 
2
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 7 месеца
Путин е престъпник и убиец - козяшките вувузели. Толкова могат, това правят, не им се сърдете, помогнете им.
108
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
До Боби/ КЪСНО Е БОБИ КЪСНО Е СМЪРТТА ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ПРИБЛИЖАВА КЪМ ТЕБ И ДАНО ТЕ СПИПА СКОРО :D
107
7
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До АнонимеН 113 В САЩ в момента не могат да се договорят пари и оръжие да пращат на Украйна камо ли Военан официален Контингент да се прати който да почне да се връща обратно във Велика Америка в цинкове покрити с Америанския флаг.
106
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
СЕДМИЦАТА ЗАПОЧВА ДОБРЕ! ПУТИНУВИЯ ТРЬОЛ ТУК Е ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО СМЪРТТА, А ТОВА Е ОТЛИЧНА НОВИНА :D