Русия дава 5 дни на наборниците да върнат задграничните си паспорти

Взимат и на висши държавни служители
Обновена: 11 дек 2023 09:05 | 11 дек 2023 08:46, Петър Бойчев
221
Русия дава 5 дни на наборниците да върнат задграничните си паспорти
СНИМКА БГНЕС

Руските граждани, на които е наложена забрана да пътуват в чужбина, трябва да предадат задграничните си паспорти до пет дни, след като бъдат уведомени за забраната, се казва в постановление на руското правителство, което влиза в сила днес, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Според руското законодателство властите могат да наложат забрана за пътуване в чужбина на наборници, служители на Федералната служба за сигурност, осъдени, лица, които имат достъп до държавни тайни или "информация от особена важност" и др.

Върнатите паспорти ще бъдат съхранявани от службата, която ги е издала, като министерствата на вътрешните и на външните работи. След вдигането на забраната паспортът може да бъде върнат след подаването на съответна молба.
През март "Файненшъл таймс" съобщи, като се позова на неназовани източници, запознати с въпроса, че руските служби за сигурност изземат паспортите на висши държавни служители и ръководни кадри на държавни компании, за да предотвратят излизането им от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
7
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен Случайно да бъркаш ПОВОД за война с ПРИЧИНА за война?
104
1
 
9
 
! Отговори
Do poligramotnite преди 7 месеца
Путин е престъпник и убиец
103
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До АнонимеН Пожелавам ти ти да си знаменосеца на този контингент. А състава да е от всички политици гласували за такова решение.
102
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
БРАВО НА БЪЛГАРИЯ! ДА ЩЕ ПОМОГНЕМ НА УКРАЙНА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ЗЛОТО И НЕ Е НУЖНО ДА ПЛАЩАМЕ И ВОЙНИЦИ , ЗАЩОТО АРМИЯТА НА ФАЩ СИ ИМА ДОСТАТЪЧНО :D ЖИВ ПУТЪНИСТ ДА НЕ ОСТАНЕ В ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ В УКРАЙНА!
101
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 7 месеца
Путин е престъпник и убиец
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби, тробби, така навремето др0гаря Коба напада Финландия - уж имало фашисти. Така и Хитлер напада Полша, специална операция било. Ка-путин нищо не е измислил, просто няма топпки да обяви война и кара с методите на масовите убийци от които се възхищава. Това е рушшката душа.
99
1
 
8
 
! Отговори
Smeh преди 7 месеца
Колко неуки хора има в тоя форум. Не могат на две магарета сено да разделят, ама защитават путин............Да защитаваш путин е престъпление
98
1
 
4
 
! Отговори
До АнонимеН преди 7 месеца
Хабиби, смени дилъра.
97
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До АнонимеН Когато САЩ избомбиха остатъците от Югославия кога обявиха война? Когато започна втората Иракска кампания(неправилната война както някои в САЩ се изразяват) Сащ и съюзници обявиха ли война? Или това бяха Военни Операции по принуждаване на Еди кой си да направи Еди какво си. Ето дори днес има САЩ военни на Сирийска Територия - какво правят там САЩ обявили ли са война на Сирия?
96
3
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ПО-МЪДРИ УПРАВНИЦИ НЕ СМЕ ИМАЛИ В НОВАТА СИ ИСТОРИЯ, САМО ЕДНО НЕЩО НЕ СА НПАРВИЛИ, НО ЗНАМ, ЧЕ ЩЕ ЗАВЪРШАТ ЗАПОЧНАТОТО. СКОРО ЩЕ ИЗПРАТЯТ И НАШИ ВОЙНИЦИ В УКРАЙНА ДА СЕ СРАЖАВАТ РАМО ДО РАМО С БРАТЯТА УКРАИНЦИ. АКО ТРЯБВА И МОБИЛИЗАЦИЯ ЩЕ ПРОВЕДЪТ, ЗА ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН ВРАГЪТ. ТОВА СА ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ НА УКРАЙНА.
95
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Алекс Паспотрите на СРОЧНИТЕ НАБОРНИЦИ Хора Мислете (Чакай как ще мислят те не са ходили в казармата и просто не знаят) Влизаш с комплект документи и военкомата ти ги "конфискува". Издава ти Военна книжка - легитимен документ за самоличност. И така до края на срока 6-12-18-... месеца зависи от сраната.
94
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
До Боби/ ВСЯКО НАХЛУВАНЕ НА ЕДНА ДЪРЖАВА В ДРУГА ДЪРЖАВА Е ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА !!! В ГЛАВАТА ТИ НЯМА НИКОЙ НО ТОВА Е, ЗАЩОТО МОЗЪКА ТИ НЕ Е РАТИФИЦИРАН И ДАНО ТЕ УТРЕПЯТ СКОРО ЗА ДА НЕ СЕ МЪЧИШ ИЛИ ДА ТЕ МОБИЛИЗИРАТ ОЩЕ ПО-СКОРО :D ВРЕМЕТО ТИ НА ТОЯ СВЯТ ИЗТЕЧЕ ПРОКЛЕТНИЦУ !
93
7
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До АнонимеН като по-млад аз бях с овално лице сега съм с кръгло лице(защото съм по -стар и много по-дебел) Моите очи са неопределени за това са записани като пъстри. Като се ядосам са ми казвали че очите ми пожълтяват реално не съм си правил специално снимки и реално не знам. Но и тогава и сега реално имам както се казва един и същ набор от *** и косми по лицето. Това е както пръстовите отпечатъци. Но се анализира много по-голяма площ кожа от човека.
92
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Това е руския мир.Вземат ти паспорта и крепостния покорно чака,господарят/избеснялото Жуже/ да го изпрати за утилизиране в Украйна.
91
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До r3v0lv3r от 2,5 милиона население са избягали 100к и още 450к са се заселии в Крим. От 30-35к 2014 Украински военни 80% не са се върнали в Украйна и повечето са положили клетва към РФ и професионален договрор към Руската Армия.
90
4
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 7 месеца
Всяка законова норма се представя като края за Русия.Русия има 30 милиона мобилизационен план и оръжия на склад за тях.За да изравнят везните само във въоръжението Западът трябва десет години да мине на производство сякаш той е във война.Който се е захванал с Русия накрая все масаж от нея е получил и винаги се свършва с ох,боли.
89
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До АнонимеН СЕРИОЗНО ОБЯВИ ВОЙНА - Кога с кой акт на Руското Правителство, Руската Дума или респективно Украинското Правителство или Украинската Рада. До колкото знам РФ Обяви Специална Военнна Операция. Това поне от Юрисдическа гледна точка е различно.
88
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
До Боби/ ПА ТИ СЛЕПА ЛИ СИ КОМУНИСТКЕ ДА НЕ ВИЖДАШ , ЧЕ СА РАЗЛИЧНИ МЪ! ОРИГИНАЛНИЯ ПУТИН МЕЧЕ СЪС ДОСТА ИЗДЪЛЖЕНО ЛИЦЕ ТОЯ Е С МНОГО ПО ТУМБЕСТО И ЕДИНЯ БЕШЕ СИНЕОК КОЯ Е ЗЕЛЕНООК :D МАРШ НА ФРОНТА В УКРАЙНА ДА СЕ БИЕШ ЗА ПУТИНИТЕ !!! МРЪЪЪСНА ПРЕДАТЕЛКА ЗА РЕЖИМА НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИНУВЦИ ДАНО ТЕ МОБИЛИЗИРАТ ПРОКЛЕТНИЦУ И ТЕБЕ ;D МАЙ ИМА НАДЕЖДА ДА ТЕ УТРЕПЯТ И ТЕБЕ ГЪДИНУ ВСЕ ХУБАВИ НОВИНИ ТИЯ ДНИ :D
87
0
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 7 месеца
До Боби стига глупости, прочетохме достатъчно как руски войници, които са на фронтът изведнъж се оказаха, че са гласували на изборите. Референдумите са същата работа, да не говорим, че по къщите ходиха войници с автомати, да "спомогнат" на хората да гласуват. Не е случайно, че след 2014 над 100 хиляди човека избягаха от Крим.
86
0
 
6
 
! Отговори
Toй преди 7 месеца
За 5 дни могат да избягат и дано го направят, никой няма право да мобилизира насила никого. Ако искат да си палят обувките и да се трепят, това важи и за БГ, ако стане нещо първо офицерите ще бъдат бъдат надупчени и окото няма да ми мигне.