Русия дава 5 дни на наборниците да върнат задграничните си паспорти

Взимат и на висши държавни служители
Обновена: 11 дек 2023 09:05 | 11 дек 2023 08:46, Петър Бойчев
221
Русия дава 5 дни на наборниците да върнат задграничните си паспорти
СНИМКА БГНЕС

Руските граждани, на които е наложена забрана да пътуват в чужбина, трябва да предадат задграничните си паспорти до пет дни, след като бъдат уведомени за забраната, се казва в постановление на руското правителство, което влиза в сила днес, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Според руското законодателство властите могат да наложат забрана за пътуване в чужбина на наборници, служители на Федералната служба за сигурност, осъдени, лица, които имат достъп до държавни тайни или "информация от особена важност" и др.

Върнатите паспорти ще бъдат съхранявани от службата, която ги е издала, като министерствата на вътрешните и на външните работи. След вдигането на забраната паспортът може да бъде върнат след подаването на съответна молба.
През март "Файненшъл таймс" съобщи, като се позова на неназовани източници, запознати с въпроса, че руските служби за сигурност изземат паспортите на висши държавни служители и ръководни кадри на държавни компании, за да предотвратят излизането им от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ама що да ги връщат, те и без тва могат само до укр да пътуват а на връщане в найлови торбички.
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За това късата шпага ходи да проси и при китайците и при прасчо и оня ден при шейховете да не намалят още цената на петрола, че ше умрат от глад иначе.
163
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 180 Да бе затова ония зеленчук ходи да проси,ама май вече никой не му обръща внимание
162
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лево, десно това е положението. Запада ги предупреди чебурашките, че влязат ли при укрите ше настъпят мотиката. Сега кво мрънкят, че късата шпага им прибирала паспортите? Копейките обаче си защитават бащицата си щото иначе Мутрофеева им спира денгите и януари ше им се види из нанагорнище, особено като усъмнат и без МОЧАТА и няма да има къде да се кланят.
161
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 177 Да бе копейка точно така е ,аре у лево у Украйната си там са копейките
160
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 174 Какъв кумир бе Бохо,на вашите глупости и децата не вярват,а как е в Русия си е работа на руснаците,а не моя.Просто не ме занимавай мен и другите хора с уркоглупостите си .Скача на Майдана искаха да бесят тоя и ония,после и тоя,и ония им даде акъл да воюват сега това било онова било.Квото си си го направил си е твоя работа и никой не е длъжен да се занимава с тебе.
159
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е да, на копейките тука им е широко покрай врата. Стоят в ЕС на топлия диван и обсъждат как било добре, че им взимали насила паспортите. Ако бяха застрашени техните деца обаче да ходят на фронта щяха да опищят света
158
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хахах здравей С Корея, здравей Еритрея. Ше си дават чебурашките синовете да вардат на късата шпага дупарата. Пак да си го изберат и за НАТО е добре. Не се бяха разширявали от как тоя шмиргел им е на власт. За Европа също е добре-късаме всичките възможни връзки с това изостанало племе
157
2
 
12
 
! Отговори
пояснение преди 7 месеца
До Анонимен 174Абе ако имаш 17 годишен единствен син, който до вчера е бил дете, всякакви ужаси могат да минат през главата ти, особено в русия където вашият кумир нагло лъже и за нищо затри толкова хиляди хора.
156
0
 
0
 
! Отговори
инфо 2 преди 7 месеца
попправям се: симУлира
155
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 173 Само дето малко бъркаш редовната военна служба с мобилизацията,а тя редовната в Русия е задължителна.Не съм чул обаче да е имало мобилизация освен тая в началото.Както и на някакви майки,реват,че децата им умират на фронта.Явно,че се наемат само такива на договор доброволно,който иска,за разлика от украинците дето ги бият по улиците и така ги мобилизират
154
2
 
11
 
! Отговори
инфо преди 7 месеца
Познавам руско семейство което има 17 годишен син. Те се ужасяват от мисълта, че може да го вземат войник. За да отложат с една година мобилизирането му, те са го накарали да симолира слаб ученик, за да повтори годината, а моммчето си е умно и талантливо. Когато им казах, че това може да се отрази лошо на бъдещето му, те ми отвърнаха, че го предпочитат жив и че за момента това е доста разпостранена практика в русия.
153
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 171 Да бе и Бай Дрън така каза или така му се иска.Руснаците още миналата пролет бяха свършили ракетите и снаряди нямаха за това се биеха с лопати,а видиш ли украинците с "модерната" западна техника една контра като хората не можаха да направят.То не бяха Леопарди,Брадлита,Химарси Джавелини,то не беше чудо и постоянно могилизаци,а в Русия имаше 300000 няколко месеца след началото и това е
152
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако беше демократична държава, всички щеа да имат тескеретa! А русия проси оръжие от всички диктаторски режими! Путин е по успешен просяк от Зеленски!
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А как ще влязат в Украйна?
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че те за пет дни ще офейкат!
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 167 Ти май не можеш да ,четеш или това,което четеш го разбираш ,както си искаш.
148
3
 
7
 
! Отговори
Майната Ви преди 7 месеца
Брао, чичо Вова! А сега е ред на послушнияпРезидент на Задунайская губерния да въведе същото! Всички българи в 5 дневен срок да се върнат от загниващия Запад, да си върнат паспортите и да могат само да пътуват до мАсква! По улиците да има само Лада, Москвич, Запорожец и Волга. Хладилните да са само марка Мороз! Телевизорите цветен Рубин! Цели 60 кг телевизор!
147
7
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен Ако не дадат оръжие на Украйна скоро още някоя област ще се "Присъедини" към Русия. Преди имаше проблеми със съветските мостове - направени са много здраво. Но след като се появи УМПК с 1500кг Авио бомба и се говори че ще има варианти с 3000кг и 5000кг бомби пускани от Ту-160М, Ту-95М и Ту-22М3М Тогава Мостове няма да има. А без логистика... и най-големия и мотивиран контингент ще се предаде рано или късно.
146
2
 
15
 
! Отговори
sev преди 7 месеца
Джуджето и без да са му взели паспорта пак не може да пътува в чужбина! Поне не в белите държави.