»зраел н€ма да поеме публично отговорност за удара в »ран

»ран иска да избегне ескалаци€ на напрежението
19 апр 2024 11:08, ≈лка ¬асилева
34
»зраел н€ма да поеме публично отговорност за удара в »ран
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»зраел н€ма да поеме публично отговорност за удара тази нощ по обект в централната част на »ран, съобщи израелски€т вестник "ƒжерузалем пост". »зточници от израелските служби за сигурност и от правителството на »зраел са казали за изданието, че причините за това са "стратегически".

"ƒжерузалем пост" цитира следните думи на своите източници: "ќко за око, зъб за зъб. »зраел отвърна там, откъдето беше атакуван".

ќще по темата
—поред източниците на изданието »ран говори за "експлози€ в завод", а не за ракетен удар, защото иска да избегне ескалаци€ на напрежението. «а информаторите на "ƒжерузалем пост" не е €сно защо от ѕентагона са разкрили пред американски медии, че в атаката е замесен »зраел - според т€х от —јў са могли да запаз€т мълчание, което би запазило достойнството на »ран, а и самите американци биха избегнали покачване на напрежението.

»нформаци€ на "ƒжерузалем пост" гласи, че в продължение на 24 часа министър-председател€т на »зраел Ѕен€мин Ќетан€ху и ц€лото ръководство от областта на сигурността и дипломаци€та е било във военната база " ир€" в “ел јвив, където са съгласували действи€ с партньорите си от региона …ордани€, ≈гипет и —аудитска јраби€. ¬естникът пише, че страни от региона са об€вили пред »зраел, че ако »ран атакува, те са готови да помогнат. —поред информаци€та на "ƒжерузалем пост" »зраел е информирал —јў за удара.

»зданието отбел€зва, че високопоставен представител на —јў също е потвърдил тази сутрин, че нападението се е състо€ло, като е за€вил "Ќе сме изненадани". «а израелски€ новинарски сайт "”ала" и този представител на —јў е потвърдил, че »зраел е предупредил —јў за удара.

"Ѕлумбърг" информира, че израелски представители са уведомили —јў в четвъртък, че ще осъществ€т удар в следващите 24 до 48 часа.

ћеждувременно  американски€т телевизионен канал ≈н Ѕи —и обърна внимание на факта, че ударът е нанесен навръх рождени€ ден на върховни€ лидер на »ран јли ’аменей. ƒнес той навършва 85 години.
(Ѕ“ј)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


34
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
28
1
 
1
 
! ќтговори
евериски€ зеленски преди 1 месец
и то€ заради коъла ще запали трета световна!
27
0
 
2
 
! ќтговори
асдасд преди 1 месец
леприкона пак се по€ви...
26
3
 
4
 
! ќтговори
ционисти - нацисти преди 1 месец
те така прав€т
25
6
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћошетата ше €дат пердаха €ко, въпрос на време е и има предсказани€ и те не показват благоденствие за т€х... 400 милиона чомбери са им набрали заради ‘алестина... ћошетата избиваха по цели палестински села по н€колко хил€ди души за час два и така години наред и така си направиха територи€та, има или имаше много филми за това в тубата...
24
3
 
5
 
! ќтговори
111 преди 1 месец
ƒо јнонимен: ’айде да видим как ще си намер€т майстора.
23
5
 
4
 
! ќтговори
111 преди 1 месец
ƒо Ѕ»Ћј ≈ ѕ–ј¬ј: ћного са € "лашкали" баба ти турци и евреи - като спр€ха да и обръщат внимание, почна да реди "мъдрости".
22
11
 
7
 
! ќтговори
јлекс преди 1 месец
ƒемонстраци€ на възможности и капацитет.»ран изстрел€ 300 дрона и ракети и Ќ»ўќ.»зраел една ракета и завода разбомбен.ѕерсите да се кротват.
21
6
 
2
 
! ќтговори
јли ’аменей преди 1 месец
всичко ще бъде јллах, всички вече сте рабове на јллах, българите ход€т нон стоп в “урци€ и вкрват десетки милиарди левове вс€ка година. —коро ще се казваме »сл€мска република Ѕулгаристанннн с Ўиши и Ѕоко начело и техните слуги  ост€  опейкин и  орнелий Ќинов
20
9
 
5
 
! ќтговори
Ѕай Ўиле преди 1 месец
’а ха ха, ѕак са се разхвърчали ирански генералски фуражки!
19
2
 
1
 
! ќтговори
ƒолф преди 1 месец
“рудовете обекти са готови, да им поканим точните хора да бачка, “руда ви прави свободни...
18
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ози с ушищата много жълтакъв ми се вижда, бъбреците му работ€т ли? ƒа не се опитва моше да избегне трибунал, стимулирайки забол€ване.
17
3
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«адавате ли си въпроса ,защо ц€л св€т мрази евреите,защото сте нагли и безкрупулни,но ще си намерите майстора
16
8
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 акто винаги ще удар€т училище,детска градина или болница и ще излезнат нагло да говор€т за справедливост! ¬сички јрабски страни да се обедин€т и да прочист€т ѕалестина от »зраелците!
15
1
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќай-добре е да има мир на ивицата √аза и ”крайна,и да има просперитет и благоденствие но за жалост това н€ма да стане скоро така ще си тле€т ти€ войни и инфлаци€та ще расте посто€нно.
14
6
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел за втори път напада »ран.  огато »ран отвърне, мaлоyмните хора в сайта ще кажат, че »ран напада »зраел.
13
10
 
7
 
! ќтговори
евроатлантоционист преди 1 месец
Ѕраво, нека да не се потвърждава, за да има по-гол€ма свобода за действи€та на »зраел. »ран може и да предупреждава преди да удари, но »зраел тр€бва да прикрива своите действи€, заото про€в€ва повече отговорност и предпазва конфликта от разшир€ване.
12
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
’аха,страх лозе пази
11
2
 
11
 
! ќтговори
Lina преди 1 месец
Ќ€кой спешно тр€бва да об€сни на натан€ху, че фдт му жълтее.
10
4
 
19
 
! ќтговори
√ал€ от EmbassyTO преди 1 месец
„е кога из с раел въобще е носил отговорност за нещо ?
9
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
» тук са едни игри за власт, че умират хора какво ги интересува