Дъг Емхоф - "вторият джентълмен" зад гърба на Камала Харис

Той все повече започна да участва в медийното пространство
25 юли 2024 21:00, Нели Христова
53
Дъг Емхоф - "вторият джентълмен" зад гърба на Камала Харис
Снимка: БГНЕС

Дъг Емхоф стана по-откровен в защитата и популяризирането на съпругата си Камала Харис. Първият "втори джентълмен" на Америка стъпи в светлината на прожекторите след години на скромна подкрепа.

59-годишният Емхоф, който се отказа от кариерата си на адвокат в областта на развлеченията, за да подкрепи Харис в кабинета на вицепрезидент, до голяма степен избягваше политиката на първа линия.

След като Доналд Тръмп нарече Харис "тъпа като камък" в социалните медии тази седмица, Емхоф отвърна на събитие на предизборна кампания в клиника за аборти във Вирджиния, като каза: "Това ли е всичко, което има?"

Емхоф започна критика, която отиде по-далеч от ролята му през последните три години, която също включваше насърчаване на достъпа до правна помощ и кампания за репродуктивни права, както и церемониални задължения като водене на американската делегация на президентските встъпвания в длъжност в Южна Корея и Филипините.

"Вижте, вие чухте вицепрезидента вчера да излага много ясно аргументи срещу Доналд Тръмп", каза той, имайки предвид подигравката на Харис, че след като е преследвала хищници и измамници, тя познава "типа на Доналд Тръмп".

59-годишната Харис "изложи случая директно и по убедителен начин", каза Емхоф. "Но тя също изложи визия за бъдещето, визия, в която има свобода, в която не се налага да говорим за тези днешни проблеми в този адски пейзаж след Добс, създаден от Доналд Тръмп."

Решението на Добс от Върховния съд през 2022 г. прекрати универсалното право на достъп до аборт, позволявайки на всеки щат да определя свои собствени закони. Оттогава 14 щата са въвели пълни или почти пълни забрани, а още седем строго ограничават абортите в някакъв момент под 18 седмици от бременността.

Емхоф не беше приключил: "Така че трябва да заведем делото срещу Доналд Тръмп и неговите лъжи, неговия газлайт, неговият бунт по време на COVID, пренебрегване на карантираната. Ще го изясним много ясно, тя ще може да представи този случай.

Запознанството на Камала и Дъг

Емхоф, първият евреин, съпруг на президент или вицепрезидент на САЩ, се запознава с Харис през 2012 г. на среща на сляпо, уредена от общ приятел.

Той е роден в Бруклин и е израснал в Матауан, Ню Джърси, преди семейството му да се премести в Калифорния, когато е на 17 години. Завършва Юридическия факултет на Университета на Южна Калифорния в Гулд през 1990 г. и работи в различни правни компании, преди да се присъедини към DLA Piper като партньор през 2017 г., печелейки до 1,2 милиона долара годишно.

Емхоф има син и дъщеря от първия си брак с филмовата продуцентка Керстин Маклин, който завърши с развод през 2008 г., като Харис пое споделена родителска роля след брака им през 2014 г.

Харис разкри в интервю за CBS News през 2020 г., че това не е била среща на сляпо."„Най-добрата ми приятелка ни уреди... и тя каза: "Просто ми се доверете", разказа Харис. "Знаете ли, тя искаше просто да се впусна в това и каза: "Не го търсете в Google". Направих го!"

Емхоф, който каза, че това е "любов от пръв поглед", бил на баскетболен мач на Лейкърс с приятел, когато изпратил съобщение с молба за първата им среща и последвало обаждане на следващата сутрин. "Оставих тази нелепа гласова поща, която тя запази и ми я пуска всяка година на нашата годишнина", каза Емхоф. "Мислех, че никога повече няма да я чуя, но…"

Харис се намесва: "Но беше просто, беше очарователно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Eвреи от до.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще си продължа по-нататък! Гледам, че вече съвсем сте се поамериканчили джурналята. Викате на нещо "Шестатата потравка в Конституцията", по аналогия на американската Пета поправка. Що си мислите, че сте важни?
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След мой коментар, останалите коментари спират. Що така пилета свободно словещи напред-назад? Мислехте си че ще минете ей тъй с постановките?
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дъглас Емхоф, прекарва 30 години като адвокат в областта на развлеченията, преди да стане втори джентълмен. - Това прочетох на друго място. Сега да видим кой за колко видове развлечения е чувал или чел, особено при много богатите - елитът тежка категория. Да прибавим ли че е евреин? А на коя държава е флагът до американския, че не намерих нищо? Облекло тип пелерина? Червен мокет от край до край - намек за кръв? Честно казано, не внушавате особени предимства на кандидатът за президент.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тая не е много в ред, като бай ти Дън, на неразбираемите си речи току почне да се хили кат не нор мална.
35
3
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Хора, които ходят на срещи "на сляпо" ще управляват САЩ и подвластните им държави.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дайте я тая карикатура Камала на Тръмп, да я схруска на дебата, така както схруска онази карикатура Байдън....и да се свършва веднъж завинаги с тази карикатура, наречена "ДП на САЩ"!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Америка има първични президентски избори, а Камала не е била още на такива. Защо ни занимавате с нея???
32
2
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
Точно това се опитвам да обясня. Тръмп НЯМА влязла в сила присъда, а няма, защото делата срещу него НЕ са приключили. Следователно, Тръмп продължава да се води невинен. А когато влезе в Белия дом през Януари, всичко ще се стопи, като случаят "Моника Люински".
31
0
 
11
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
"Осъден, без да му е произнесена присъдата" е тотален оксиморон. Ти, с коя глава мислиш?
30
10
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
ДОНАЛД ТРЪНП Е ОСЪДЕН НО ОЩЕ НЕ МУ Е ПРОИЗНЕСЕНА ПРИСЪДАТА КОЯТО МОЖЕ ДА Е ЗАТВОР!
29
3
 
11
 
! Отговори
До др. Христо Христо преди 1 месец
Ти правиш ли разлика между съден, осъден и влязла в сила присъда? Май си голям тролей, борец за пyтиняшкa демокрация!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Събират дарения от Лопедиум за словесната диария на Камала. Зад гърба и има много хора. Засади разюздания нощен живот си остана без да роди поне едно. Взела е този белия, за да има алиби, че уж не е расистка понеже мрази бели мъже.
27
9
 
4
 
! Отговори
СЕМЕЙСТВО СИМПСЪН преди 1 месец
ПРЕДРЕЧЕНО Е ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ, ЧЕ СЛЕД УПРАВЛЕНИЕТО НА ДОНАЛД ТРЪНП ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ПРЕЗИДЕНТ ЖЕНА! ТЪЙ , ЧЕ ВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН! КАМАЛА ХАРИС ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
26
4
 
4
 
! Отговори
ОЩЕ ЕДИН ЮДО-КОЗАР преди 1 месец
ВЪВ ВЛАСТТА
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахха, днес, ще ме уморите от смях. Защо понижихте така човека. Казва се "първа дама" и съответно "първи джентълмен", защо го свалихте на втори :))
24
0
 
5
 
! Отговори
До астролозите преди 1 месец
Някои и на астрология я удариха. Браво, ще познаете, но в реалния живот става точно обратното.
23
3
 
9
 
! Отговори
До Камала е топ преди 1 месец
Хич не е. Тръмп е съден, но не е осъждан, а докато не влезе в сила присъдата Тръмп е невинен. Това и Камилката го знае перфектно. Нали е с юридически ценз!?
22
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
СЪБУЖДА СЕ ДЪГ В ЛЕГЛОТО ПРЕЗ НОЩТА И ПОЧВА ДА ГОВОРИ: ТУК НЕЩО ВОНИ НА БОКЛУКЧИЙСКА КОФА И СВЕТЛА ЛАМПАТА И КАЗВА ПАК: А ТОВА СИ БИЛА ТИ ОБИЧ МОЯ :D
21
1
 
10
 
! Отговори
Do 24 преди 1 месец
То па едни канали... По-добре вдишвайте от СеСеСеРейската канализация.